[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin0_2001
Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Poate ar fi bine ca de la inceput sa dai ceilalti pesti si sa ii tii numai pe astia noi. Cred ca e mai frumos sa te axezi pe o directie si sa nu incerci sa cresti toti pestii posibili. Cred ca ti-ar fi si tie mai usor. Pesti diferiti au stiluri si cerinte de viata diferite.
Eu le dau din cea speciala pentru pesti. Si le place la nebunie. Se poate vedea aici.
Niste buturugi frumoase au si la animaxul din Carefour orhideea. Eu de acolo mi-am luat si nu am avut nici o problema cu ele (nu au plutit deloc si nu au maronit apa, si asta fara sa le mai fierb deloc). Si ca pret mi s-au parut acceptabile.
Bine ai venit in randul acvaristilor! Sau macar a celor cu veleitati de acvaristi. Citeste cat mai mult de pe forumul asta ca iti va fi util. Gasesti informatii si despre pesti, despre ciclare, plante... ce sa mai.. aproape orice.

Nu te grabi sa pui pestii aia. Mai bine cauta pe net informatii despre compatibilitatea lor cu altii. Plus ca acvariul nu cred ca e inca ciclat suficient.

P.S. Cu bicicleta mai iesi? Si astept si niste poze cu acvariul (ca stiu ca erai pasionat de fotografie; vezi ca si pe aici sunt cateva persoane pasionate de asta). Daca te intrebi de unde stiu... bikexcs.
Sticla de gelatina merge incet, dar nu mai incet decat dizolva reactorul meu. Daca as lasa debitul la maxim as avea pierderi de gaz la greu, deci randament mic, si m-ar tine si mai putin doza. Cred ca o sa pun sticla inchisa in alt recipient (ca un butoias de plastic) care sa nu fie inchis ermetic. Doar cat sa nu imi arunce solutia pe peretii dulapului.
Asta este adevarat. Varianta cu gelatina, insa, merge destul de liniar. Sticla mea cu drojdie e bagata in dulapul de sub acvariu. Daca explodeaza se imprastie pe acolo. Am mai intrebat asta... i-a explodat cuiva sticla? Voi vreti sa ma speriati?
Am inteles cum faceti voi. Totusi ce aveti impotriva robinetului cu care sa reglezi debitul?
Si nu e mai usor sa reglezi cu un robinet? Mie asa mi se pare. Pun drojdia la fermentat cu robinetul inchis. A doua zi deschid incet robinetul si reglez la cate bule pe secunda vreau (eu folosesc cam o bula pe secunda). Si ma tine asa, fara sa mai umblu la robinet, cam trei saptamani. In a patra saptamana mai merge, dar trebuie sa mai deschid putin robinetul. Folosesc varianta cu gelatina, care merge destul de constant si ma tine o luna. Fara robinet cred ca mi-ar fi fost mai greu sa mentin un debit constant. Plus ca daca gresesc concentratia drojdiei... si debitul de gaz imi creste mai mult decat vreau.... ce fac? (daca nu am robinet).

I-a explodat cuiva sticla cu drojdie? Stiu ca sunt facute sa reziste la oarece presiune, dar totusi...
Si daca nu pui robinet... cum reglezi numarul de bule pe secunda?
Am observat si eu la ancistrusi ca isi mai schimba culoarea in functie de mediu. Ca un fel de camuflaj, precum cameleonii. Poate ma insel si cauza e alta.
Parerea mea e ca nu ai pus bine intaritoarele longitudinale. Trebuia sa le lipesti pe cant. Ai citit cu atentie articolul despre intaritoare?
INTROS, Cousteau a fost la intalnire si chiar ne-am adunat trei oameni cu 10 tuburi, dar de 30W. Am fost la magazin pentru comanda, dar din pacate de 30W nu aduc asa ca el s-a reprofilat pe tuburi de 18w.
Aici e vorba de "tulbureli" diferite. La tine e tulbure datorita impuritatilor agitate la schimbarea apei. La el e vorba de tulburarea datorata faptului ca acvariul nu e ciclat. Deci Poly pad-ul nu prea il ajuta. Tot rabdarea e mai buna in cazul lui.
Nu e neaparat de la nisip. Acvariul nu este inca ciclat. Ai rabdare si o sa se limpezeasca. Citeste tot ce gasesti pe forum despre ciclare. Stiu cum e sa fi nerabdator sa pui pestii in el. Fii fara grija, se va limpezi. Exista si substante sau pastilute(culturi de bacterii) care ajuta un pic ciclarea. Eu am folosit Bactozym. Pui pastiluta in filtru (de exemplu). Bacteriile se vor dezvolta si vor popula buretele filtrului si nu numai. In nici un caz sa nu te apuci sa fierbi din nou nisipul si sa schimbi toata apa, ca o iei de la inceput cu ciclarea.
Nu te speria, nu am luat-o ca pe o aluzie. Ce am scris in paranteza era o gluma.

TLD 830, dar de 18W, am gasit si in Magazinul Obor. E un magazin mic de electrice care e in sectorul rezervat de ALTEX (desi nu face parte din ALTEX).
Nu mai stiu exact data, dar nu cred ca am o luna de cand am fost la circul foamei si am gasit tld 830 de 30W. E adevarat ca mai aveau numai doua si eu am luat unul din ele. Dar sigur e tld 830 (stiu si eu sa citesc) si sigur e luat de acolo. Poate am avut eu noroc. Zicea si tipul de acolo ca nu prea aduc asa ceva ca nu se cauta. Stii cum e vorba: ... noroc sa ai. Uite ca eu am avut noroc.
Exista, dar nu e chiar transparent. Eu i-as spune mai degraba semitransparent. Oricum, e vizibil in apa. Oricum, se poate face ce vrei tu. Eu facusem o data o grota dintr-o jumatate de ghiveci. Era ingropata in nisip. Ca sa nu se vada intrarea am mascat-o cu niste pietre lipite cu silicon. Eventual poti sa prinzi si niste Java Moss pe pietre si atunci mia mascheaza si el.
Am inteles. Ai grija cu pietrele albe. Sa nu fie calcaroase. Le-ai testat? Daca sutn pietre albe de rau atunci nu e nici o problema.
In cazul asta merge cu silicon. Doar sa ai grija cum lipesti ca sa nu se vada siliconul. De ce vrei sa polizezi pietrele? Au muchii prea ascutite?
Oricum verdele de malachit nu e bun pentru asa ceva. E pentru "gris". De ce nu citesti ce scrie pe sticluta inainte sa pui? Daca te doare capul iei orice pastila pe care o ai prin casa? (poate nimeresti un faringosept si te miri de ce nu iti trece durerea de cap).

Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Go to: