| Message |
|
|
|
Ai mei au trecut la treaba. Multumiri tuturor celor care ne-au deschis ochii in legatura cu acesti mancatori de alge!!!
|
 |
|
|
|
Nu era vorba de dimensiunea acvariului. Cineva pe aici chiar ti-a zis ca acvariul e ok ca dimensiuni. E vorba de necesitati diferite in ceea ce priveste conditiile in care sunt crescuti.
|
 |
|
|
|
La cantitatea asta de apa schimbata... nu stiu de ce te complici cu solutie anticlor. Nu mai bine pui tu apa la statut? 5 litri pe saptamana e asa de putin... nici macar o galeata de apa.
|
 |
|
|
Restul a venit de la tine? Adica de la microorganismele din apa... prin evolutie... au aparut pestii? Ce ar spunne Darwin despre asta? O evolutie de atatea sute de mii de ani comprimata la cateva zile intr-un acvariu. 
|
 |
|
|
|
Ba chiar ei recomanda sa mai folosesti cate o pastiluta in filtru de fiecare data cand speli filtrul (asta inseamna ca ai deja pestii). In fond nu sunt decat niste culturi de bacterii, nu cine stie ce chimicale.
|
 |
|
|
|
Ancistrusii iti curata java moss-ul? Interesant. Eu nu i-am vazut niciodata prin java moss pe ai mei. De obicei se hranesc de pe frunzele si suprafetele mai late unde pot sa se prinda cu gura in firma de ventuza. Am avut si niste limnophilia si, la fel, nu se atingeau de ea.
|
 |
|
|
|
Pompele submersibile sunt deja pline cu apa, deci amorsate.
|
 |
|
|
Eu folosesc o pompa ca sa pun apa dintr-un butoi, aflat in bucatarie, pana in acvariu, care este in sufragerie si este asezat mai sus decat butoiul. Am considerat ca un powerhead nu are putere suficienta, asa ca am cumparat o pompa din aceea pentru fantana arteziana, de la Resun. Acestea au putere suficienta sa urce apa pe verticala pana la diverse inaltimi. A mea poate sa ridice apa pana la 1,90 metri. Si nu e nici asa scumpa. E un pic zgomotoasa, dar avand in vedere ca o folosesc doar cand schimb apa, nu ma deranjaza. Nu zic sa faci neaparat ca mine. Poate mai astepti si alte pareri. 
|
 |
|
|
|
Am confirmat pe pm. O intrebare as mai avea. Cum facem sa platim si sa intram in posesia lor? Ma intereseaza pentru ca eu am un program mai "neregulat" la munca (in sensul ca lucrez in ture) si as vrea sa stabilim o varianta prin care sa nu va incurc. Multumesc!!!
|
 |
|
|
|
Culturile de bacterii din pastilute nu sunt chimicale. E o simpla cultura de bacterii. Si ele rezista foarte bine innchise in pastilute. Bacteriile sunt niste fiinte foarte rezistente. E adevarat ca nu se dezvolta inchise in capsula, dar supravietuiesc.
|
 |
|
|
|
Gasesti si pungi de 2 kg.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca va complicati cu tot dispozitivul asta de taiere a polistirenului. Nu prea vad cum o sa faceti voi formele alea de pietre folosind un fir drept. Si scobituri. Si santuri. Cu firul ala poti sa decupezi, ca la traforaj, si mai putin sa sculptezi. Cred ca un cutter care taie bine e suficient.
|
 |
|
|
Bilti, te contrazic putin. Polistirenul extrudat nu este deloc mai greu de sculptat decat cel expandat. Doar sa taie cutterul bine. Plus ca, avand o structura mai uniforma (nu sub forma de bilute) mie mi s-a parut ca iese mai frumos la sculptat decat cel expandat.
Dezavantajul e, asa cum ai spus si tu, pretul un pic mai mare.
Laptele de ciment trebuie sa fie suficient de subtire ca sa il poti intinde cu pensula (dealtfel denumirea o spune: lapte)
Si e bine ca in prima maina de lapte de ciment sa pui si niste sapun lichid. In felul asta are aderenta mai buna la polistiren.
Bafta! 
|
 |
|
|
|
Asta i-am zis si eu. Suprafata pe care sta acvariul trebuie sa fie perfect plana. Izoprenul sau polistirenul sunt pentru a prelua micile imperfectiuni ale suprafetei.
|
 |
|
|
|
Suprafata dee lipire se dubleaza in cazul fundului dublu doar daca cele doua bucati sunt egale, iar lateralele nu stau peste geamurile de la baza ci lipite pe lateral. Daca sunt puse deasupra nu se dubleaza suprafata de lipire. Se mai dubleaza suprafata de lipire si in varianta in care al doilea strat de la fund este mai mic si lateralele stau pe primul si se lipesc lateral si de al doilea.
Oricum nu e cazul nici de flambare nici de incovoiere la 30cm coloana de apa.
|
 |
|
|
|
Daca e asa serioasa treaba, intaresc si eu ce am zis mai inainte, si anume : ma bag si eu cu 10 bucati (poate chiar 20 daca aflam si un pret aproximativ). Sa auzim de bine!
|
 |
|
|
|
Fundul dublu il pui cand lungimea e foarte mare, dar daca si inaltimea coloanei e mare (presiune mare). In cazul tau, la doar 30cm coloana de apa, chiar nu ai nevoie de fund dublu. Si nici intaritoare. Doar trebuie sa ai grija ca suprafata pe care sta sa fie plana. Si sa ii pui ceva dedesubt (izopren, polistiren) care sa preia micile imperfectiuni ale suprafetei pe care este pus.
Felicitari pentru dimensiunile alese! Mie mi se par destul de OK. De obicei lumea tine broscute in acvarii mici sau chiar in tavitele alea de plastic din piata. Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
Nuuuu. Am vrut sa zic ca daca deja i-ai pus in acvariu desi e neciclat, asta este. Nu ii mai stresa punandu-i in cada. Vezi ca si si pm. Bafta!
|
 |
|
|
|
Pai si apa din cada e tot neciclata. Acum ca deja i-ai pus asta este... Mai rau i-ai stresa daca i-ai muta. Ai putea sa incerci cu pastilute din acelea care grabesc ciclarea (contin culturi de bacterii). Pui pastilute in filtru si pe unde ar mai putea sa se formeze coloniile (avand grija sa respecti si dozajul din prospect) si se cicleaza destul de repede. Poate nu in 24 de ore cum zic ei, dar oricum mai repede decat lasat liber. Bafta multa!
|
 |
|
|
|
G.G., ai putea sa dai un pret aproximativ? (macar ca ordin de marime, ca numar de zerouri)
|
 |
|
|