[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin0_2001
Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Aveau si tuburi de 90cm/30W ? Cred ca stiu magazinul Multumesc!
Lemnul, daca e tratat ca la carte rezista foarte bine la apa. Am vazut pe un site niste tipi care faceau lavoare din lemn. Dar, repet, trebuie tratat bine de tot cu bait, lacuri, rasini sau mai stiu eu ce alte substante.
Cred ca ma joritatea au capacele "inchise". E adevarat ca unii au montate ventilatoare. Eu nu am. Si daca pot sa pun mana pe tub fara sa ma ard... nu cred ca se intampla nimic nici cu panelul tau. Eu zic sa stai linistit. Mai degraba fii atent la montaj... ma refer la fire. Sa fie bine izolate... sa lucrezi cu grija, sa nu fie o improvizatie. Mai periculos e un contact imperfect si neizolat.. care poate produce scantei.
Neoanele, spre deosebire de becurile cu incandescenta, nu se incalzesc asa tare. Poti sa pui mana pe ele cand sunt aprinse. Deci, eu zic ca nu e nici o problema. Bafta!
Scuza-ma Dalles, a fost o scapare. Sigur ca imi convine de la Carrefour. O sa dau o tura pe acolo sa vad ce gasesc. Si iti multumesc mult ca ai avut rabdare cu mine!
Ok, 15 RON nu ar fi o problema, dar de unde? La complicatia cu oala minune m-am gandit si eu dar cum ai zis si tu deranjul e foarte mare. As cumpara daca as stii de unde si care apa distilata se preteaza la asa ceva. La farmacie se vinde la sticlute de 100ml. Pentru 30l mi-ar trebui 300 de sticlute. Si nu prea as vrea sa faca infarct biata farmacista. Mai exista si o alta posibila sursa de apa distilata?
Ok, am inteles. Apa distilata. Am vazut mai multe discutii pe aici legate de provenienta apei distilate. Am inteles ca cea de la benzinarii nu prea e buna. Cea de la farmacii e cam scumpa insa. Ceva sugestii?
Buna baieti! Va multumesc ca incercati sa ma lamuriti si pe mine!

Despre acvariu am dat amanunte intr-un post anterior din acest topic. In plus fata de ce am spus pot sa mai spun ca apa o ia de la robinet (o lasa la declorinat intai) si la robinet apa are kH=5, GH=12, pH=7-7.5. Este vorba de zona Avrig-Ritului-Pantelimon, sector 2. Am inteles faza cu GH-ul si cu KH-ul. O sa incerc sa masor din nou GH-ul. Desi nu stiu unde as fi putut gresi la masurare( ca nu e asa complicat). Poate sunt daltonist si eu nu stiu... :-)

Dalles, ceea ce spui tu ar putea fi o explicatie. Acvariul a avut o perioada cand nu prea a mai schimbat nimeni apa. Acum e o "relansare" ca sa zic asa. In cazul asta ar fi recomandate schimburi partiale de apa cat mai dese posibil ? pana se mai redreseaza situatia...

Multumesc tuturor! Imi sunteti de mare ajutor.

Dan, poti sa imi explici mai pe intelesul meu de ce e imposibila aceasta combinatie de parametrii? Cum am spus, nu prea ma pricep la chimie. Ti-as fi recunoscator! Multumesc mult!

M-ati ametit de tot. e posibil sau nu? V-am zis ca nu ma pricep la chimie.
Adica, stiu ca parametrii sunt exagerati, dar macar teoretic si logic e posibil asa ceva? Si se mai poate face ceva?
Eu pentru inceput (pana mai aflu cate ceva de la voi cei care vreti sa ma ajutati) i-am recomandat sa scoata pietrele suspecte din acvariu, sa inlocuiasca parti din apa cat mai des posibil, sa scape de o parte din pesti (mai ales cei mari), sa puna mai multe plante si mai multa lumina, sa nu mai spele prea temeinic filtrul (in care i-am pus si o pastila de Bactozim pentru a ajuta ciclarea), sa scoata melcii morti ca sa nu ramana cochiliile prin apa. M-am gandit si la o solutie pH+. Nu stiu cu duritatile alea extreme cum o sa ne descurcam.
Orice sfat e binevenit! Chiar va rog mult! Omul pe care vreau sa il ajut nu e vreun incapatanat din acela care vrea sa faca ciorba de peste. Pana acum mi-a ascultat toate sfaturile.

Toate cele bune!
Salut, stie cineva pe unde se poate gasi balast electronic pentru tuburile de 30W ? Este vorba de tuburile de 90cm. Multumesc!
Revin cu un post pentru ca cel anterior a fost cam sumar.

Acvariul are 120 de litri. Apa schimbata partial saptamanal (sau cel mult la doua saptamani).
Pesti nu foarte multi, dar cativa cam mari care cred ca fac si mizerie mai multa.
Nu are foarte multe plante.
Cochiliile melcilor sunt corodate.
Pentru duritatea mare suspectez doua pietre din acvariu care sunt mai deschise la culoare (si e posibil sa fie calcaroase). I-am zis sa le scoata ca ii dau eu pietre de granit.
Totusi mi se pare ciudat ca are GH asa de mare si KH asa de mic. E posibil asa ceva? Pot scadea cumva GH-ul, crescand in acelasi timp KH-ul?

Ma ajutati ca sa il pot ajuta la randul meu?

Multumesc!
Buna seara tuturor!

Am masurat parametrii apei din acvariul unui prieten. Si am obtinut pH 5, GH 40 (era sa imi consume sticluta cu solutie) si KH 0. E posibil asa ceva sau am gresit eu undeva la masuratori?

Si daca nu am gresit la masuratori... se mai poate face ceva pentru el?

Am dat eu si cautare pe aici, dar cum stau cam prost cu chimia.... as avea totusi nevoie de putin ajutor. Daca erau niste valori mai apropiate de normal ma descurcam eu cumva. Dar sunt cam "extreme"...

Multumesc!
Eu, tocmai, inteleg de acolo ca se face tratamentul O data cu doza prescrisa si daca mai e nevoie se repeta dupa doua saptamani.
Mercic!

Revin cu rugamintea: are cineva marsilea de dat? Nu am ce da la schimb inca (doar bani, sau beri la intalnire). Sau daca nu, macar vreun magazin unde as putea gasi... stiti?

Stiu cam am mai scris asta, daca vor admin-ii pot sa stearga.

Toate cele bune!
Multumesc frumos pentru ajutor! Din ce scrie pe Tropica creste destul de mare. Dar asa cum ai zis si tu, il las deocamdata in pace, si cand o sa creasca prea mare il dau.

Mi-am pus ieri in functiune si instalatia de CO2 (varianta cu drojdie si gelatina) si reactor cu powerhead facut tot de mine). De ieri pana azi PH-ul pare nemodificat 7,5 (sau daca s-a modificat s-a modificat cu prea putin si testul meu de la Tetra masoara doar din 0,5 in 0,5). In schimb lichidul din tester-ul de CO2 si-a schimbat culoarea din albastru in verde inchis. E de bine?
Salut, Sandu! Am vazut poza. Multumesc!

Iata si pozele cu Echinodorusul meu:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=492&pos=5

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=492&pos=6

Mi-ar placea si mie sa schimb apa la picatura, dar cred ca ar fi cam complicat in conditiile de acum. Pentru asta trebuie sa cam prevezi totul de la inceputul construirii casei sau aranjarii apartamentului. Cine stie ce ne rezerva viitorul...
Dolly, iti multumesc mult pentru oferta! Am sa vin la intalnirile duminicale. Poate chiar duminica asta care urmeaza, daca se tine. Am fost si duminica trecuta prin Obor si v-am vazut pe cativa din voi in piata. Dar am avut ceva treaba si am fost doar in fuga prin piata.

Sandu, si tie iti multumesc foarte mult pentru raspunsul foarte elaborat si explicatii. O sa pun si o poza de detaliu daca mai e nevoie, dar m-ai lamurit foarte bine cu raspunsul tau. Cam asa aveam de gand sa fac, adica sa il las acum in pace si doar cand va fi crescut prea mare sa il dau la schimb, sa il vand sau chiar sa il donez. Din varietatile de echinodorus enumerate de tine nu am gasit pe Tropica: Horizontalis, Kleiner Baer si Apart. Ultimile doua le-am vazut in galeria ta si am citit si articolele scrise de tine. Chestia cu schimbatul apei 50% zilnic e obligatorie? Chiar asa sunt de pretentioase?
De asemenea m-ai "ghicit" perfect cu Limnophilia. As inlocui-o si pe ea cu ceva, dar parca tot ceva cu frunzulite mici. In cazul asta ai ceva propuneri?
De asemenea iti multumesc si pentru oferta. O sa am rabdare.

Dolly, Koala si Sandu, nu ma ispititi, ca si asa ma mananca palmele sa mai mesteresc ceva la acvariu. Cred ca o sa fac un scafandru care sa scoata bule de CO2. Si de asemenea un dozator de bere miniatural. Ca daca dau vreo petrecere in sufragerie o sa fie pestii invidiosi pe invitati. Ah cate idei imi vin. De exemplu, eu nu as face un castel ci o macheta de casa taraneasca din zona maramuresului. Defapt chiar am o macheta de casa taraneasca facuta de mine cand eram in armata. Poate o bag pe aia in acvariu. Cum ar arata cu niste java moss prins pe acoperisul de sindrila? Dar ma opresc ca deja aberez si o sa incepeti sa dati cu pietre. Macar dati cu unele albastre ca sa am ce sa pun in acvariu. Stiu ca stiti de gluma, dar daca mai aberez asa o sa dau singur cu pietre dupa mine. O zi buna! Cred ca fug iar la somn acum ca la noapte lucrez.
Parametri or fi ok, dar acvariul nu stiu daca e inca ciclat. Are o saptamana si un pic de cand l-am umplut cu apa si doar vreo trei zile de cand l-am plantat. Nu prea m-as risca sa bag acum pesti, chiar si numai asa de proba. Am rabdare si mai astept o vreme. Oricum multumesc de sfaturi si aprecieri!

Sandu, am si eu o rugaminte. Am intrat pe Tropica pentru a incerca sa identific Echinodorusul acela, despre care mi-ai zis ca e cam inghesuit in Limnophila. Ai perfecta dreptate in privinta asta. Nu am reusit insa sa il identific pe Tropica. Sunt atatea feluri de Echinodorus. Daca m-ai putea ajuta un pic in identificarea lui ti-as ramane recunoscator. Vreau sa il identific pentru ca ma gandeam sa il mut putin mai in fata, sa nu mai fie asa inghesuit in Limnophila, dar conteaza foarte mult cat de mare creste. Ca daca se face foarte mare o sa obtureze de tot Limnophila chiar daca il pun mai in fata. Daca cumva creste prea mare, as putea sa incerc sa il schimb cu unul mai "pitic"? Am sanse sa gasesc asa ceva? Multumesc anticipat!

Si inca o intrebare pentru toata lumea: credeti ca ar arta bine si cu o planta covor in zonele libele cu nisip? Ma gandeam la Marsilea. Dar sunt deschis si la alte sugestii. Lumina am 0,45w/l dar vreau sa pun inca un tub si sa ajung astfel la 0,6w/l. Si daca tot sunt la capitolul Marsilea, se gaseste pe undeva? Are cineva de vanzare? (La schimb nu prea am ce da inca ca abia am plantat acvariul). Sau alta planta covor.

Multumesc tuturor pentru aprecieri! Si sa stiti ca accept si critici, nu numai laude.
Cuptorul cu microunde nu incalzeste ca un cuptor clasic. El se bazeaza pe frecventa de rezonanta a moleculelor de apa, deci fiarbe doar ceea ce contine apa. Cel mult o sa iti usuce lutul, in nici un caz nu il arde. Fa si tu un foc in fata blocului, si baga obiectele din lut in jar si mai sufla si cu niste foale. Glumesc, binenteles. Cam greu sa faci obiecte de ceramica in conditii de apartament. Sunt solutii mai simple, cum ar fi cele cu polistiren sau spuma poliuretanica, dar banuiesc ca iti place sa te complici. Si eu sunt la fel. Acum mi-am cam terminat de amenajat acvariul si ma cam mananca palmele ca nu prea mai am mare lucru de mesterit. Bafta multa, orice soutie ai alege!

Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Go to: