[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
neon negru cu un ochi umflat  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
goldy
Unripe member

IP:

Am cumparat acum 1 saptamana ,4 neoni negri.Dupa introducerea in acvariu si urmarirea mai atenta am observat ca,unul dintre ei avea un ochi umflat.Intre timp,pe ochi(a inflorit o ciuperca) pentru care am inceput tratamentul cu sare si verde de malachit.Cine stie sa-mi spuna,de ce s-a umflat ochiul si cum sa-l tratez?
[Email]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Inflamarea globului ocular este cauzat fie de proliferarea bacteriana sau parazitara, responsabile fiind conditiile necorespunzatoare asigurate in acvariu, fie in urma unei dereglari fiziologice determinata de carentele alimentare. In cazul unei infectii se recomanda adaugarea solutiei de sulfati de cupru(piatra vanata)10ml/100l, preparata prin omogenizarea a 16 g sulfat de cupru la 1000 ml apa. Avand in vedere ca pesti sunt proaspat cumparati :-) ar pueta fi si cauza proaste alimentatii in cazu in care ia-i cumparat din magazin, dar oricum iti recomnad sa ii hranesti cat mai diversifocat si cu hrana vie,daca se poate macar o perioada pana se acomodeaza.
Recomand totusi sa incerci si tratamentul cu sufat de cupru pt ca este recomanda si in tratarea acelei ciuperci care dupa cum spui tu s-ar parea ca este saprolegniaza, dar ai grija sa nu il folosesti in prezenta plantelor pt ca le-ar putea distruge.
[/code]
[Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Oricum verdele de malachit nu e bun pentru asa ceva. E pentru "gris". De ce nu citesti ce scrie pe sticluta inainte sa pui? Daca te doare capul iei orice pastila pe care o ai prin casa? (poate nimeresti un faringosept si te miri de ce nu iti trece durerea de cap).
goldy
Unripe member

IP:

Multumesc Vlad,oricum tratamentul meu a dat rezulatate bune si neonul e aproape vindecat
Consider subiectul incheiat.
[Email]

Forum Index » Characidae
Go to: