[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin0_2001
Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Da, am fost eu azi dimineata la magazinul de pe Ritmului, omul stia despre ce este vorba, dar se pare ca noi cei cu tuburile de 30W nu avem noroc. Omul super de treaba, a mai sunat o data la cei care importa si au stat destul de mult in telefon, dar se pare ca nu pot aduce de 30W.

Mishu (si cine mai e interesat), eu am gasit acum vreo luna Philips TLD 830 de 30W la magazinul de la "circul foamei" de pe Pantelimon. Daca nu stii unde este iti explic.
Pai buturuga nu o pui in acvariu cu tot cu apa in care ai fiert-o.
Eu am avut si sumatrani si conconiusi in trecut. Si conconiusii mi s-au parut mai "agresivi" decat sumatranii.
Pestii tai nu dispar pur si simplu. Ei mor, iar ceilalti pesti le mananca cadavrele. Banuiesc ca asa s-a intamplat si la tine. Ceva nu le convine in noul acvariu.
Arata foarte frumos. Si nici nu zici ca are doar 30l. O sugestie (asta pentru ca ai cerut sugestii): ai putea sa muti plantele din stanga buturugii (care sunt mai maricele) spre spate, iar in fata sa pui o planta marunta, marsilea, de exemplu. Cred ca ar creea o senzatie de "un pic mai mult spatiu".
Citeste cu atentie. Solutia trebuie sa isi SCHIMBE culoarea. Adica la prima picatura capata o culoare... dupa care, tot punand picaturi, la un moment dat se schimba in alta culoare. De exemplu: pentru GH initial solutia se face rosie. Dar la un moment dat ea se transforma din rosie in verde. Atunci te opresti si numarul de picaturi pe care l-ai pus inseamna duritatea (nu te grabi sa pui picaturile la foc automat, ci incetisor, ca sa aiba timp sa se produca reactia si sa te poti opri la fix). Ideea e aceeasi si pentru KH doar ca acolo culoarea e initial albastra si apoi se transforma in galben.
In legatura cu PH test-ul sunt de acord ca precizia e destul de slaba. Poti aprecia doar din 0,5 in 0,5. Totusi culorile nu sunt identice. Ti-o spune un DISCROMAT.
Cousteau, dupa cum poti vedea intr-un post anterior al lui INTROS, din topicul acesta, el a vorbit deja la un magazin de pe str. Ritmului. Si ei au zis ca aduc.
Salut, Mishu05! Hai ca mai avem un om care vrea tuburi de 30W. Este vorba de Cousteau. M-a contactat pe pm. I-am spus si lui sa posteze aici ca sa se vada clar cati ne-am adunat. O zi buna in continuare!
Daca tai doua tuburi de 18W si le lipesc cu poxipol ca sa fac unul de 30W e ok? (glumesc binenteles). Din pacate se pare ca nu mai e nimeni atat de neinspirat ca mine incat sa isi faca intai acvariul si apoi sa isi puna problema iluminarii. Nu prea am ce face cu 10 tuburi de 30W. Asta este. Pana cand o sa se adune si 10 bucati de 30W mai am de asteptat.
de pus scalari, nici nu poate fi vorba, ca nu sunt compatibili cu neonii.

Site-ul respectiv era despre Riccia, nu despre Java Moss. Dar se pot folosi si cu Java Moss aceleasi metode.
Cineva a zis in celalalt topic ca a luat 3 tuburi de 18W cu 49 RON. Pai daca preturile se invart pe aici m-as baga si eu la 3 tuburi de 30W (90cm).
E buna si piesa aia in forma de lopatica. Cu ajutorul ei poti directiona jetul de apa putin oblic spre suprafata apei. oricum, e bine ca te-ai prins de treaba. Acum poti sa te joci si sa vezi cu ochii tai in ce pozitie ti se pare mai eficient. Pentru ca depinde si cum e plantat si amenajat acvariul. Daca ai o planta pe directia curentului nu o sa o lasi sa ti-o culce la pamant. Indrepti putin evacuarea in alta directie. Spor la treaba!
Cand rasucesti de acel ceva si incep sa iasa bule, ele nu ies singure, ci ies impreuna cu un jet de apa. Defapt chiar jetul de apa la antreneaza. Daca nu ar iesi si apa prin tubul acela nici nu ar putea trage aer prin furtun. Cand jetul de apa trece prin tub creste presiunea dinamica din tub si automat scade presiunea statica (suma lor e constanta). Si astfel aerul este "supt" prin furtun, amestecat cu apa si expulzat tot impreuna cu apa prin tub. Deci circulatia apei antreneaza si aerul. Daca opresti admisia de aer, nu mai intra aer, nu mai ies bule, nu le mai vezi, in schimb curentul de apa exista in continuare dar nu il mai vezi. Poti sa simti daca pui mana in fata evacuarii cu aerul oprit. Si ai grija sa fie inchis bine capacul de deasupra (semisfera) ca sa nu scape si pe langa ea. Bafta!
M-am uitat mai bine la poze si am observat ca tu ai tipul acela de filtru care are doua admisii pentru aer. Una in mijlocul capacului transparent de deasupra si una pe tubul de evacuare. Daca o folosesti pe una, cealalta trebuie astupata cu capacelul acela mic pe care l-ai primit cu filtrul. Iar evacurea este cea de care am zis si mai sus. Deci orificiul de deasupra e tot pentru admisia de aer si nu evacuarea apei. Daca nu ma insel, cu filtrul ai primit si o piesa care se monteaza pe gura de evacuare si care are rolul de a devia jetul de apa. Cu ajutorul ei poti devia jetul in sus spre suprafata pentru a obtine efectul acela de valurire necesar la oxigenarea apei. Bafta!
M-as baga si eu cu doua tuburi, dar o sa imi sariti toti in cap, pentru ca mie imi trebuie de 30W. De... asa e omul... construieste caruta in casa si apoi se chinuie sa modifice usa ca sa o poata scoate afara. Eu am facut acvariul de 110 cm lungime si acum ma chinui cu tuburi de 90 cm care nu prea se gasesc. smilie Daca cumva se mai aduna si altii cu aceeasi dimensiune ma bag si eu, altfel nu as vrea sa va complic viata. O zi buna in continuare!
Cip, eu cred ca te inseli. Mai studiaza modul de functionare al filtrului. Dreptunghiul mic desenat de fr0ggy reprezinta evacuarea filtrului. Pe acolo iese si apa filtrata si aerul (in cazul in care dai drumul si la admisia de aer). Nu imi dau seama pe unde zici tu ca iese apa la tine, dar nu ar trebui sa iasa decat prin tubuletul acela reprezentat in desen de dreptunghiul mic. Si, asa cum a spus si fr0ggy, e mai bine sa il indrepti pe lungimea acvariului si nu spre peretele din imediata vecinatate, pentru a crea un curent prin tot acvariul, nu doar in coltul acela. Si indreptat un pic spre suprafata (aici poate ti-ar mai trebui o piesa, pe care o poti face si artizanal, pe care sa o pui in prelungirea gurii de evacuare si pe care sa o indrepti putin oblic in sus). Cum ti-au mai spus si ceilalti, in cazul asta nu mai ai nevoie de bule, nu mai faci nici zgomot si nu mai ai nevoie nici de perdeaua aceea de bule. Pe langa faptul ca multora nu le place cum arata, face si ea zgomot... si in plus bulele de aer care se sparg la suprafata apei iti stropesc si murdaresc capacul.
Ar fi bine sa mai plantezi. Acvariul bine plantat e o metoda de lupta impotriva algelor. Si produc si oxigen. Si arata si bine.
Poate era bine sa il mai lasi un pic la ciclat.
Partea cu simetria e placerea ta. Dar mie nu mi se pare atat simetric cat uniform plantat. Plantele sunt raspandite peste tot. Ai putea sa le grupezi cumva. Si sa mai lasi si un mic "luminis". Citeste ce ti-a recomadat Dolly ca acolo gasesti multe modele de aranjat acvariul.

Tine-o tot asa! Asteptam si "episoadele" urmatoare. Poate am parut cam critic. Dar nu e asa. Imi place. Interesant decorul. Poate ne povestesti si noua cate ceva despre el. Poate ai facut-o deja si nu am observat eu (in cazul asta scuze!).
Cam asa arata acvariul meu acum cateva zile. Pentru comparatie asa arata acum o luna cand l-am plantat si cand am postat prima oara despre el. Nu stiu daca e un progres foarte mare, dar nu a trecut decat o luna. Sper sa merg inspre mai bine.

Tot acum cateva zile am pus si pestisori. Sumatrani si ancistrusi. Sumatranii sunt morti dupa spirulina si nu numai.

Astept in continuare sugestii si critici. O zi buna! (o noapte defapt, judecand dupa ora la care postez).
Cam devreme saptamana viitoare pentru locuitori. Mai citeste pe aici despre ciclare. Eu am umplut acvariul de 3 saptamani si inca nu are locuitori (decat plante). Nu te grabi. Banuiesc ca esti nerabdator, dar incearca. Tocmai bine, pana atunci ai timp sa te documentezi pe aici. Gasesti o gramada de sfaturi utile de la oameni competenti in domeniul acvaristicii.

Oricum, sa il stapanesti sanatos si sa il aranjezi frumos! Bafta!
Multumesc mult pentur pont! Am fugit intr-acolo. Bine.. e o figura de stil, pentru ca acum e noapte.

Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Go to: