[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin0_2001
Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Decorul a stat mai bine de doua saptamani in cada la "inmuiat" cu schimburi complete de apa zilnice (ca de... trebuie sa ne mai si spalam). Am masurat parametrii: pH 7,5 - GH 11 - KH 6. Nu prea ma pricep la chimie. Cum sunt parametrii astia?
Ca pesti m-am gandit la tetrazone, labeo bicolor, botia si ancistrusi. Nu am hotarat inca numarul lor. Si in privinta asta sunt deschis la sugestii.
Iata ca mi-am facut si eu acvariul. 110L/40l/50H. Stiu ca e cam ingust 40 dar din motive de spatiu (mobila) am facut un compromis.
Acvariul este abia la incputul perioadei de ciclare. De vreo doua zile am pus plantele. Mai am de asteptat pana sa pun si pestii. Pana atunci iata cateva poze:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=492&pos=2

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=492&pos=3

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=492&pos=4

Pozele le-am pus pentru ca astept pareri si sugestii.

Va multumesc! Si va rog, nu dati prea tare cu pietre!
Sigur ca se pot transporta cu avionul oricve fel de animalute. Dar cu cargo. Unde ai toate actele si se stie exact ce ai in colet, si binenteles se iau masurile specifice pentru transportul lor. De obicei costul transportului de animale este foarte mare. Eu ma refeream ca nu as lasa pestisorii la bagaje. Una e transportul de "marfa" fragila sau animale in conditii speciale, si alta e manipularea bagajelor din cala avionului de pasageri.
Cand te uiti din fata peretele lateral seamana cu o oglinda, dar efectul e de prisma defapt. Nu am vrut sa contrazic pe nimeni, doar sa ii explic omului. Pe laterale chiar nu are nici un sens sa pui oglinda. Poti sa faci teste daca vrei. Nu trebuie sa lipesti oglinzile, fixeaza-le doar asa provizoriu. O sa te convingi singur.
Totusi nu v-as recomada sa va bagati pestisorii la bagajele de la cala. Voi ati vazut vreodata cum manipuleaza cei care incarca si descarca? Si nu vorbesc de ai nostri. Mie mi-au rupt manerul la geanta la englezi. Prietenei mele i-au distrus complet geanta la olandezi (e adevarat ca acestia din urma i-au dat in schimb o geanta Samsonite nou nouta). Saracii pestisori, ce ar mai indura. Cred ca cel mai bine tot in bagajul de mana. Dar cei de la raze ar vedea ce ai in geanta si nu stiu daca te-ar lasa cu ei. Cum zicea cineva mai devreme , legile privind transportul animalelor difera de la tara la tara. De exemplu, la englezi, daca vrei sa iti aduci un animalut din afara trebuie sa stea 6 LUNI in carntina. Daca chiar va intereseaza cunosc pe cineva care ne poate da aceste informatii pentru ce tara doriti. Lucreaza in domeniu.
Toate cele bune!
Pai asa aveam si eu de gand sa fac. Sa cuplez powerhead-ul la una din prizele programabile la care e legata si lumina si noaptea sa se opreasca doar el, restul instalatiei de CO2 mergand in continuare, dar cu randament mai mic, evident. E ok asa?
OK. Bine de stiut. Bine ca m-ati luminat si pe mine. Multumesc!
Dar nu se trec toate bagajele pe la raze? Acolo pot vedea ce ai prin geanta. Oare dauneaza rax\zele alea pestilor? Eu am venit o data din Anglia cu o plantuta. Era un puiut de un fel de palmier. S-au uitat ei mai ciudat (la englezi ma refer) dar pana la urma nu au zis nimic.
Pai eu stiam ca noaptea nu se face fotosinteza si nu e nevoie de CO2. Cei care au varianta DIY am inteles ca opresc powerhead-ul de la reactor noaptea. Nu? Doar de aia se opreste noaptea si instalatia ta.
Multumesc frumos de raspunsuri!
La Iancului? non stop? unde e asta? Un punct de reper? multumesc frumos!
OK, nu prea ma pricep la chimie dar am cam prins ideea. Acvariul nu este aglomerat chiar deloc. Nu am pus inca nici un peste. De abia am inceput ciclarea. O sa imi iau totusi Ammonia Remover. Multumesc mult de sfaturi!
Multumesc pentru raspuns! Nu sunt din Constanta ci din Bucuresti. Dar si aici apa e destul de dura. Cu inele asa am procedat. Le-am pus in compartimentul de sus.

O intrebare. Daca pun un Ammonia remover, vor mai avea bacteriile cu ce sa se hraneasca?
Salut la toata lumea! Si La Multi Ani!

Am cumparat si eu un filtru Fluval 404. Are 4 compartimente pentru mediile de filtrare. In cutia cu care vine sunt niste pungute de carbune activ si niste pungute cu inele ceramice. Cum carbune activ nu folosesc acum (am inteles ca e bine sa il folosesti doar dupa un tratament cu vreo substanta) ce sa fac cu compartimentele ramase libere? Sa pun alt mediu filtrant? Si daca da, ce anume ar fi potrivit pentru un acvariu abia pus la ciclat? Sau sa le las goale?

Multumesc mult!
Sa nu uitam cooperativa si magazinul mixt.
Salut!
Acum tocmai mi-am facut un acvariu de 110x40x50 din geam de 10. Dar sunt deja cu gandul la un viitor acvariu mult mai mare (cand o sa am unde sa il asez). Intrebarea mea ar fi de unde se poate procura sticla mai groasa decat 10mm, adica de 15, de 19... Banuiesc ca la geamgiu slabe sperante, ca nu stiu cum o taie. Eventual la vreun atelier unde o taie cu vre-o "scula" speciala? Nu e nici o graba. E doar o idee pentru viitor.

Multumesc!
Nu ma refeream la slefuit temeinic, ci doar la luat un pic muchiile, ca sa nu se taie. Stiu ca suprafata e mai buna lucioasa.
Asa ma gandeam umpleat o galeata cu apa puneam picaturi conform prospect si gata.

Nu e chiar gata. Apa oricum trebuie sa stea pana ajunge macar la temperatura camerei, daca nu chiar pana la o temperatura cat mai apropiata cu cea din acvariu. Nu?
Eu mi-am facut 110x40x50. Pentru silicon am lasat o toleranta de 1mm in fiecare parte deci lateralele le-am facut de 378 (400-10-10-1-1). Geamgiul a fost meserias. Asta dupa ce l-am pus sa imi taie inca o data una din bucati. Eu l-am avertizat de la inceput ca imi trebuie taiate la fix ca sunt pentru acvariu. Si cand ma duc sa le iau, printre bucatile taiate bine bagase si una care cred ca era dintr-un rest de sticla ceva, ca avea marginea taiata oblic (sectiunea geamului era trapezoidala). L-am pus sa imi taie una calumea. A comentat el un pic dar pana la urma a taiat-o din nou. Si s-au potrivit la fix. Succes si tie la constructia acvariului! Sa fii atent cand iei geemurile de la geamgiu sa fie taiate calumea. Si eventual sa il pui sa ti le si slefuiasca putin cu piatra, ca eu mi-am taiat geaca de 5 milioane. Si pe maini in vreo trei locuri.

Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Go to: