[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin0_2001
Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Am inteles. Macar straduieste-te sa nu chinui pestii. In sensul asta e bine sa pui cat mai putini si cat mai mici.

Eu am noroc. Prietena mea ma sustine in tot ceea ce fac in legatura cu acvariul. Are chiar si user pe forumul acesta si citeste tot ce prinde pe aici.
Si de ce te-ai chinuit atat sa il cumperi? Cu banii astia... ce acvariu ai fi putut sa iti faci... Si de ce rotund? Nu te dor ochii?
Pot sa intreb cat ai dat pe "acvariul" asta? Am, asa, o vaga presimtire ca nu a costat prea putin.
Poti sa le legi pe toate trei in paralel pe un singur cablu care sa duca la priza. Doar sa nu folosesti un cablu prea subtire. 90W nu e asa mult, deci nu e nevoie nici de un cablu prea gros (ca doar nu e resou). Asa cum ai spus si tu ar fi fost mai bine sa se aprinda pe rand. Chestia cu bataia soareleui nu e buna deloc. Cred ca stii de ce.
Cred ca operatiile pentru eliminarea pietrei la rinichi sunt la moda la voi. Iarta-ma ca am facut o gluma asa neagra. Nasol de tot cu duritatea aia. Si nu ma refer numai la pesti.
Nu vreau sa ma dau atotstiutor. Dimpotriva. Dar mi se pare exagerat KH-ul acela. Apa de la robinet sigur nu are atata. Avea timp sa se faca atat de mare in cateva zile in acvariu? Nu cumva ai nisip din acela alb (spartura de marmura) ?
@Join: Ceva plante ai in acvariu? Ar fi bine sa ai.
Tii un peste de 16 cm intr-un acvariu de 35l ? Cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare.
Aoleuuuuuu... daca toata lumea ti-a zis sa opresti bulele de la filtru... pentru ca nu e nevoie de ele, fiind suficiente valurile... de ce mai intrebi de pompa cu piatra???
Chiar si asa... Tot nu e nevoie de bule. Hai sa iti dau alt argument. Fac zgomot.
La fix! Si sa opresti admisia de aer, pentru ca bulele alea care se sparg la suprafata apei iti mai murdaresc si capacul.
Poti sa indrepti jetul de la filtru spre suprafata apei. Valurile care se formeaza ar trebui sa fie suficiente pentru aerarea apei. Treaba asta o poti face cu o bucatica de furtun, sau o teava. Jetul nu trebuie sa fie indreptat vertical in sus ci oblic. S-a mai discutat asta de mai multe ori.
Si asta e o idee. Sunt curios totusi cum ar putea pune admisia de a filtru in partea de jos a acvariului fara sa se infunde cu nisip. Nu zic ca nu se poate. Sunt doar curios cum se poate face. Poate stie careva.
Daca sunt agresivi mai bine nu pune neonii. Nici macar de proba. Tu ai intra de proba in cusca unui tigru agresiv? Stiu ca s-a mai discutat despre compatibilitatea dintre neoni si scalari. Si desi multi au spus ca nu se recomanda, foarte multi fac totusi combinatia asta. Cineva a povestit la un moment dat cum a ramas fara neoni datorita scalarilor. De ce sa risti? Daca vrei neaparat si neoni fa-ti alt acvariu pentru ei. Sper sa faci alegerea corecta. Bafta!
Da, ideea cu peretele dublu e viabila. Acolo ar putea fi ascunse toate echipamentele. Si m-am gandit si la genererea valurilor. Aceasta ar putea fi facuta cu un jet de aer orizontal aproape de suprafata apei. Hai ca pana la urma s-ar putea sa nu fie prelucrate pe calculator. M-am grabit sa judec. Am gresit.
Pozele sunt misto, dar mie imi par prelucrate pe calculator. Acolo se vad mici valuri la suprafata, dar nimic care sa le genereze. Nu tu filtru. Nu tu incalzitor. Si nici nu sunt jungla de plante ca sa zici ca or fi ascunse pe dupa ele. Poate o sa spuneti ca valurile sunt generate de deasupra apei. Dar daca apa ar fi cazut de deasupra s-ar fi vazut locul unde cade. Nu stiu... parerea mea. Daca cineva chiar a vazut un astfel de acvariu, unde nu se vede nici cea mai mica urma de "echipament auxiliar" sa imi explice si mie cum erau mascate.
Dolly, nu cred ca LooSer ar face asta. Cred ca a incercat sa faca o gluma. Dupa cum a zis, are si un caine si o pisica, la care tine mult. Nu cred ca daca l-ar supara pisica ar da-o mancare la caine.
Asa ar fi cel mai bine. Asculta sfaturile de pe aici. Nu vorbesc de ale mele, ca si eu sunt novice. Ci de ale celor cu experienta.
LooSer wrote:daca ma supara mult ii fac felul prinicpal pentru motan

Ai grija. Stiu ca ai glumit, dar glumele astea nu prea sunt gustate pe aici. Sunt sigur ca esti iubitor de animale si nu ai face asa ceva.
Nu sunt chiar asa scumpe. Eu am dat 19 RON pe una. Si nu sunt din alea micute. Le poti vedea aici.

Te abtii si tu sa iti mai cumperi un butuc, ceva, la bicicleta si iti iei buturuga. Si iti mai si raman.

Forum Index » Profile for florin0_2001 » Messages posted by florin0_2001
Go to: