[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Legaturi suporturi neoane!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kata
Member
[Avatar]

IP:

Stiu ca tot s-a dezbatut problema legarii neoanelor dar nu am gasit nicaieri cum se leaga suporturile de neoane.
Mai precis vreau sa pun 3 neoane de 30 Watt pe capacul acvariului, dar fiecare neon are suportul lui cu bobina, starter e.t.c. Sa leg suporturile in paralel? Nu cred ca e mult 90 Watt pe un singur fir!
Sau sa leg la fiecare suport in parte cablu care sa duca in priza?
Stiu ca indicat ar fi sa se lege 2 la un fir si unul la alt fir, sa aprind neoanele pe rand sa nu deranjeze pestii, dar acvariul este chiar in bataia "rasaritului de soare" asa ca nu cred sa deranjeze sa aprind toate neoanele o data pe la ora 9:00.

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa le legi pe toate trei in paralel pe un singur cablu care sa duca la priza. Doar sa nu folosesti un cablu prea subtire. 90W nu e asa mult, deci nu e nevoie nici de un cablu prea gros (ca doar nu e resou). Asa cum ai spus si tu ar fi fost mai bine sa se aprinda pe rand. Chestia cu bataia soareleui nu e buna deloc. Cred ca stii de ce.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: