[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aqva
Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
sper ca am zis corect.. partile de deasupra branhiilor s-au inrosit la cativa velifera, restul par a fi in regula... la fel si guppy care nu par a fi afectati, ce ar putea fi?
nu sunt eu cel mai in masura sa iti raspund, dar am s-o fac:

la mine acvariul a fost un vis pe care l-am avut de mic, cand avea cam 5 ani bunicul mi-a luat un acvariu mic mic mic cred ca avea vreo 5-7 litri cu 2-3 guppy, care sigur ca au murit... dar am ramas cu fascinatia asta, si tot timpul am cautat s aimi fac un acvariu.

Pe la 12 ani asa am gasit aruncat in fata blocului un acvariu vechi din acela cu rama... i-am inlocuit geamurile sparte si mi-am tinut ceva guppy, cand a cedat lipitura facuta de mine (eram cam mic sa ma pricep eu la chestii d'astea) a trebuit sa renunt la ei

abia anul trecut in mai, mi-am luat inima in dinti si am hotarat sa imi fac un cadou... mi-am laut un acvariu mic de 25 de litri cu guppy, iar dupa ce am invatat eu cum sa am grija de ei, prin septembrie mi-am luat acvariul pe care il am si acum , are 100 de litri, am dat 85 de lei pe el nu e mare lcuru dar mie momentan imi place, i-am facut un capac de sticla si un neon si inca ma ami gandesc ce sa tin in el, am avut si am guppy, velifera si cativa pui mici de scalari, as vrea sa tin o pereche de scalari desi cred ca este cam la limita dimensiunea acvariului, insa viviparii desi multi spun ca sunt usor de ingrijit... iti zic eu sunt FOARTE GREU de ingrijit pentru ca daca au conditii se inmultesc in nestire si te trezesti ca ai zeci sau chiar sute de pesti de soarta carora trebuie sa te ingrijesti :-| sa alergi peste tot sa ii donezi

sfatul meu: incearca sa iti iei un acvariu de minim 80-100 de litri eu daca as mai incepe o data mi-as lua unul de 200 si pesti si plante nepretentioase la inceput, si ai sa vezi ca incet incet te obisnuiesti cu el si poti sa treci la pante si pesti mai pretentiosi, gandeste-te asa cand te-ai dus la scoala mai intai te-au invatzat sa numeri nu te-au pus din prima sa faci probleme de olimpiada... parerea mea
sigur ca dorm, de multe ori ii surprind pe ai mei stand nemiscati pe substrat noaptea iar daca le aprind lumina dureaza destul pana se trezesc si se misca cam ciudat la inceput, probabil cam ametiti ca oamenii treziti din somn :bla:
si daca tot am zis dimensiunile acvariului... sa nu mai deschid aiurea inca un topic: e destul de mare pentru o pereche de scalari?
salutare am observat ca acvariul mau are burta cam mare ~3 mm deformare pe lungime, dimensiunile sunt asa: L=80, l=30,h=40, sticla de 6 mm, e plin pana la ~2 centimetrii de parea de sus

am calculat cu tablelul ala excel de pe forum si ar trebui sa se deformeze mult mai putin

il am deja de un an dar acum mi-am confectionat un capac care are si el 3-4 kilograme cu totul si cam imi este teama de explozie, voi ce ziceti, e normala deformarea asta?
salutare cine vrea vine in drumul taberei dupa ei, ii am deja intr-un bidon de plastic ambalati (le bag aer) mi-am luat scalari si trebuie sa scap de ei

deci am asa: guppy f multi + velifera argintii

astept cereri (de fapt o cerere mai importanta sau daca sunteti 2 sa ii impartiti ca nu i mai scot inca o data din bidon...)
scuze dar s-au terminat....
dupa cum spune si titlul, cine vrea trebuie sa vina in drumul taberei sa-i ia :jumpers: :jumpers:
molly albi - argintii, vreau sa schimb cativa pui de fapt sunt cam subadulti... cu altii de aceeasi marime si aceeasi specie, doar pentru a aduce "sange proaspat" in familia mea de molly si astfel de evit endogamia

cine are facem shimb de poze si mai discutam noi
vezi sa nu fie de la melci! (asta daca ai melci) la mine asa se manifesta ouale de melc se inmultesc intr-un ritm..
guppy si velifera
unde gasesc si la ce pret, material din acela forex? ma intereseaza si pe mine pt un capac
noua generatie de pui ma face sa reduc pretul intre 2.5 si 3 lei in functie de peste
sunt nascuti unii pe 3 noiembrie si altii pe 10 noiembrie acum au cam 3-3.5 cm unii si altii sunt un pic mai mici, sunt si cu cozi lira si normali, majoritatea sunt femele, nu au defecte, manaca orice, sunt sanatosi tun, parintii au in jur de 7-8 cm , inca ceva sunt foarte pasnici, la fel ca parintii lor, ei stau intr-un acvariu comunitate cu pui de guppy la bot si cu fratii lor abia nascuti si nu s-au inregistrat crime
ei sunt in numar de ~ 20, inca nu m-am hotarat cati pastrez, ii dau cu 3.5 lei bucata negociabil pentru mai multi

image
salutare, am un trio de poecilia latipinna albi, voalati (sau semi... nu au inotatoarele exagerat de mari asa cum am vazut pe net, dar totusi le au cam duble fata de normal si albe) si o multime de pui o parte sunt voalati si o parte sunt normali oricum toti sunt de un alb alb pur fara pete, si imi plac foarte mult, acum intrebarea este in acvariuld e 100 de litri but si am 80-85 de litri net cati pot tine? As vrea macar 5-6 pui sa mai pastrez. Mentionez ca mai am cativa guppy (productie proprie - ce pot sa zic asa imi place mie sa imi cresc pestii de la 0... pastrez puii iar parintii cumparati ii dau).
Deci cati pot pastra? desigur restul cam pana la 20 sau cati or fi vor fi de vanzare... au crescut sunt aproape cat un gup, sunt nascuti unii pe 2 si altii pe 8 noiembrie, dar totusi sunt fff greu de numarat sunt destul de mici si de rapizi- nici in fotografie nu am reusit sa-i numar bine
am pus in acvariu verde de malachit acum ceva timp si s-ar parea ca mi-a patat siliconul... nu a disparut culoarea aia de verde-albastru de pe silicon! stie cineva daca este permanent efectul si daca ataca siliconul... nu as vrea sa ma trezesc cu 100 de litri de apa in casa!
rezolvat cu schimburi de apa si cu temp crescuta cred ca era si de la nitritii din apa
dupa ce am reusit sa-mi vindec "baloana" acum boala a lovit din nou de asta data intr-o femela de velifera normala (nu balon) si arata f rau ceva de genul oricum o sa vedeti si singuri in imagini, va rog daca puteti sa ma ajutati... as vrea sa termin odata pentru totdeuna cu boala asta din acvariu

ceeace ma intriga este de ce nu-i ataca pe toti boala si mai ales de ce guppy nu se imbolnavesc?

data trecuta am scapat de boala printr-o baie de scurta durata cu verde de malachit si cam 5 zile la 30 grade Celsius, acum am ales sa pun direct in acvariu verde de malachit 30 de picaturi la 10 litri

sa va mai dau detalii: 80 litri apa, 27 grade Celsius, aerare si filtrare 24/24 7/7, schimburi de apa 20 de litri o data la una sau 2 sapatamani si schimburi mai mici intre, sunt 2 corydoras mici, 7 velifera normali si 3 balon, 5-6 guppy, si incepand de azi cam 15 pui de velifera pe care din pacate nu-i pot transfera in acvariul cu pui pana nu termin cu boala asta , mancare primesc granule(troco) si fulgi(sera-vipan)

image

image smilie
au mai ramas 2, pe astia sunt dispus sa-i schimb! astept propuneri de schimb
de fapt sunt 4 =30 lei

Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
Go to: