[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aqva
Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
pestii sunt ok, super mancaciosi

s-a rezolvat...
ziceai ca are un capac... poti sa-mi zici despre ce capac este vorba? din ce este facut? are neoane? ai ceva poze? si mai ziceai de plante si pesti, ce ai?
stiu ca asta e cerseala .... dar are cineva cativa molly in plus? acolo un trio? sau macar o pereche... doar sa fie sanatosi tun sa nu-mi imbolnaveasca pestii pe care ii am deja
am 10 guppy adulti, bine intretinuti, sunt 4 masculi si 6 femele, dintre care 2 femele urmeaza sa faca pui si vreau sa-i schimb pe molly care cred ca s-ar intelege mai bine cu velifera balon pe care ii am
sunt eu interesat de molly
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=12590&pos=-5387
ok, cred ca nu ati inteles un pic ideea de presiune... nu conteaza la ce nivel sunt acvariile in sine (fundul) ci suprafata apei(luciul) daca folosesti principiul vaslor comunicante, suprafata apei va fi la acelasi nivel in ambele vase...

cel mai simplu este sa iei un furtun sau mai bune o teava de pexal de 1" o iei o bagi in cada si o umpli cu apa, pui un gedet la un capat si o tii bine astupata, astfel o sa ramana apa plina (ideea e sa nu prinda aer!!!) si asa o bagi incet cu un capat in fiecare acvariu... si nu o sa ai probleme cu revarsari, cu condtia ti-am zis ca suprafetele sa fie la acelasi nivel...

uite aici image
mai ai un pic de tot???
am luat azi niste purici de balta care cica ar fi si cu vitamine, sunt ambalati sigilati, cu termen de garantie... tot tacamul... dar miros GROAZNIC! sau poate asa miros in mod normal daphniile, habar n-am! nu mai imi amintesc de vreo 5 ani de cand nu am ami avut acvariu (pe atunci le dadeam daphnii si tubifex la greu)

smilie am avut o surpriza foarte neplacuta!!! am gasit un picior de gandac in punga!!!!! :protest: cred ca dau telefon la opc!!! pai ce e magaria asta!!!

acum cred ca ii arunc, ca nu le mai sufar imputiciunea!!! mai bine nu desfaceam punga! ca s-a imputit toata camera!! faza ciudata e ca pestii au halit imediat tot ce le-am dat

sa vedeti despre ce este vorba http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=781&pos=0
am si tubifex, dar nu pot sa ii tin numai cu tubifex, vreau sa le variez un pic hrana, cealalta mancare granulata, v-am zis cade foarte repede si nu se pot hrani calumea!
stiu ca intrebarea suna cam ciudat... dar stie cineva ce hrana uscata pluteste un pic mai mult? eu am ceva, o sa postez o poza... la tub niste granule am 2 grnulatii 0 si 1 dar... nu prea plutesc, adica imediat cum le ating pestii, sau se misca p langa ele, pac p fundul acvariului, unde imi muradareste pietrisul si e mancata mult mai greud e pesti!

vreau o mancare buna, multa ieftina si care sa pluteasca cineva ceva sugestii? daca puteti da nume si preturi/gramaj

trebuie sa va zic ca am guppy si velifera balon
cum vi se pare 80L x 50h x 35l asta insemnand 140 litri
L=lungimea; h=inaltimea; l=latimea; valori exprimate in cm

nu vreau un acvariu imens, insa vreau unul suficient de mare incat sa nu mai am probleme cu instabilitatea si cu suprapopularea, in orice caz... as vreau sa-mi fac un acvariu si sa ma opresc aici, la volumul asta pentru ceva mai mult timp, daca intelegti ce vreau sa spun... nu stau prea bine cu $ si nici cu spatiul...

daca aveti sugestii despre niste dimensiuni potrivite pentru ce am zis mai sus... cu mentiunea ca am de gand sa tin numai vivipari (nu am timp si nici expertiza necesara sa ma ocup de altceva si oricum imi face foarte mare placere sa-i cresc de fapt asta imi place cel mai mult ) si sa-l construiesc singur (asta ar fi primul pe care il fac!)

astept pareri, credeti ca e bine proportionat si ofera spatiu suficient pentru pesti si plante?
nu ti se pare ca e cam lat? in raport cu inaltimea...
trebuie obligatoriu scotch de hartie? sau nu am inteles exact, nu e bun orice fel de scotch? sau reactioneaa cu siliconul?
dupa cum spune si titlul, m-ar interesa care sunt proportiile unui acvariu, rapoartele dintre Lungime/latime/inaltime care il fac sa arate bine si sa fie functional...

in principal m-ar interesa pentru un acvariu comunitate, fara pesti deosebiti...
dar ar fi foarte interesant sa dati in general si pentru fiecare caz exemple si proportii

sper ca ati inteles la ce ma refer...
h... deci imi este imposibil sa cred ca nimeni nu vrea sa raspunda... smilie
cum urmeaza sa soseasca pe lume noua generatie de guppy :baby: , si acvariul meu este deja aglomerat :jumpers:, singura solutie este un nou acvariu si vreau sa-l construiesc singur

daca se poate sa dati niste link-uri care sa explice pe larg constructia unui acvariu, am gasit ceva dar nu prea sunt explicite, in deosebi ma intereseaza procedura de lipire a acvariului, despre sticla deja s-a vorbit foarte mult si am vazut ca exista un tabel in XL care este perfect pentru mine

astept link-uri si explicatii, sfaturi din partea acelora dintre voi care au experienta in construirea acvariilor... sa beneficieze si incepatorii de experienta voastra

poate capata si post-ul asta un sticky... sa invatam odata sa facem acvarii
azi in timp ce imi hraneam pestii savuram o BUCATA de paine delicioasa si m-am gandit ca ce ar fi sa le dau si lor... stiu ca in gradina botanica daca arunci in lac o bucata de paine... e teroare, vin tot felul de pesti, inclusiv am observat unii portocalii, destul de mari (cred ca unii au un kg) si cred ca-s carasi

sa mentionez ca eu am 10 guppy si 3 vellifera balon, guppy au mancat o gramada de paine, dar velifera (cred ca erau satuli) nu prea s-au atins...

acum intrebarea este care este cea mai grava chestie care se poate produce de pe urma acestui mic experiment?
nu mai stiu unde am citit exact, dar ma inteles ca gupilor le face bine o cantitate mica de sare fara iod pusa in acvariu, sau poate nu am inteles eu exact care era faza cu sarea...
pana la urma la ce ajuta sarea pusa in apa? la combaterea unor eventuali paraziti? la gupi cred ca este vorba de conditiile lor...
si cat ai dat p ei si ce cantiatate? cum sunt ambalati? nu de alta dar ma gandeam sa-mi iau si eu

eu am dat 2,5 lei pe un tub cu 25g

cat despre eliminarea eventualelor forme de viata nedorite din tubifex :-) cred ca congelarea rapida in vid isi face treaba asa cum trebuie acum ramane de vazut ce os a se mai intample

Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
Go to: