[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aqva
Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
azi am laut un aquael fan 2 am montat tot si am observat ca pe langa fierul de alimentare iese un mic jet de apa, iar firul iese dintr-un fel de teava mica adik nu e prins ferm in plasticul ala, este normal? am cautat p net si m-am uitat pe ambalaj si asa ar tb sa fie dar apa aia care iese pe acolo...
problema este simpla
unul dintre capetele acvariului este mai sus cu 5 milimetri, simplu nu? de fapt suportul este mai sus si asta se traduce printr-o diferenta de nivel al apei de 5 milimetri relativ la partea superioara a acvariului
ok?
man mi-au murit 9 pesti... of... asa imi trebuie
ms mult man!!! super tare retzeta!!! i-a deparazitat de tot ;) mi-au murit 3 baloni, 3 guppy (toti masculi) si un sanitar
am descoperit o problema... intre capetele acvariului sunt 5 mm diferenta adica o parte este mai sus cu 5 mm (acvariul are 80 de cm lungime si 40 inaltime ) suprafata e plana -> azi am cumparat o bucata de pal taiata perfect cat fundul acvariului, dar masa a avut ceva denivelari si pana am intepenit-o cu ceva carton si hartie... mi-a luat ceva dar nu am observat diferenta...

care este cea mai grava kestie care se poate intampla? se poate sparge acvariul?
man xipho nu, dar guppy albastri ar fi perfecti oricum au loc acum nu se mai calca pe cozi
of... intelegeti ca-s disperat nu mai am unde sa-i tin accept aproape orice...
pai... vivipari guppy, si desigur balonii mei preferati oricum orice peste mic este binevenit atata timp cat nu este agresiv si nu imi ataca viviparii mei si nici pe puii lor

oricum ceva plante ar veni la fix sau ceva pietre

are aproape 100 litri (80x30x40) deci 96 de litri
deci mi-am luat un acvariu nou si ma intereseaza cumii mut pe esti (viviparii mei) dintr-un acvariu in care se gaseau niste alge (acum aproximativ exterminate) in cel nou fara sa duc bolile sau algele? adik cum sa-i deparazitez? ceva bai cu ce?
mi-am cumparat in sfarsit un acvariu (cel de 25 de litri cred ca intra la categoria borcane) are 100 litri (80x30x40) nu e mult dar e al meu :-)
si daca aveti plante sau nu stiu orice de dat.. ca el acum este gol

multumesc
3 sunt clasici, 3 sunt 100% albi iar 2 sunt patati cu negru, adica aproape negri...
image

image

ii schimp in princiu pe ~orice : adica veniti si voi cu oferte... plante, sau pesti pasnici care sa nu-mi atace viviparii si puii (de fapt de asta ii dau pt ca mi-au manacat un pui) sau daca aveti o mica buturuga, substrat. nu stiu...
i-as fi donat dar am dat 20 de lei pe ei
stiu ca trebuia mai intai sa intreb, si dupa aia sa cumpar dar.. m-am cam grabit oricum intrebarea mea este cum se inteleg scalarii cu molly balon su guppy si cu platy?
si dupa ce am mai facut rost de niste bani maine ma duc la pet shop...
cred ca am comis o mica eroare pentru ca nu m-am interesat si de echipamentul necesar oricum o sa-mi trebuiasca o pompa+incalzitor+substrat+plante+ceva melci... (capacul o sa-l fac singur mai tarziu) a si + suportul din profile metalice pe care tot eu si bormasina o sa-l facem

oricum deja m-am gandit la 3 variante:
1) L=100 cu h=50, h=50 =250 litri
2) L=80, h=50, l=40 =160 litri
3) L=100, h=50, l=40 =200 litri

varianta 3 ma atrage cel mai mult, din pacate nu prea am vazut acvarii cu proportiile astea, mint de fapt am vazut unul o data intr-un pet shop dar a trecut ceva vreme... si nu stiu exact daca este suficient de lat atunci mi se parea mare... acum nu mai stiu
daca aveti poze cu un astfel de acvariu sa vad si eu despre ce este vorba va rog postati link

totul depinde acum de pozele pe care o sa le vad, de sfaturile voastre, si nu in ultimul rand de cat o sa ma coste accesoriile
pai vreau sa fac un acvariu cat de cat plantat cu o comunitate cu vivipari ->molly balon (poecilia latipinna), cativa guppy, platy (la astia inca ma mai gandesc daca ii pun) si plante (adica exact pestii pe care ii am acum numai ca o sa pun cam 10-15 baloni , 5-6 guppy,1 sanitar )

sau sa fac inca un efort financiar sa-mi iau cativa discusi micuti...

oricum mai lung de 80 nu poate fi pt ca nu am loc, mai inalt de 50 deja o sa fie cam periculos sa nu-mi crape, numai la latime mai pot umbla si pana la urma trebuie sa aleg intre 35 si 40, acum nu stiu exact cum ar arata mai bine

se pot tine discusi in 160 de litri?
pai inaltimea va fi de 50 de cm, latimea e aia care ma intriga... si ma gandeam ca la 35 cm e ~ bine
salutare lume, dupa ceva timp alaturi de borcanelul meu de 25 de litri m-am hotarat sa trec la fapte! vreau sa dau comanda pentru un acvariu mai serios,
deja am hotarat ca o sa aiba L=80, h=50, dar la latime sunt inca in ceata... adica nu ma pot hotara, ma gandeam la un 35 de cm... voi ce ziceti, vreau sa fie armonios nu prea am asa loc in camera si daca tot ma sacrific totusi sa fie ceva calumea
am si eu aceeasi problema cu elodeea! am fost plecat si a avut cineva grija de acvariu, cand am venit am gasit chestiile alea - nu intelegeam ce sunt banuiam ca ar putea fi mucegai

ma intereseaza o solutie chimica
si fara pesti cam cat face?
ce vrei sa zici ca din 30 au iesit numai cativa baloni? nu am inteles exact!
ideea este (in cazul meu) ca vreau sa se inmulteasca pt a-mi popula acvariul (nu in scopuri economice)
daca tu spui ca astia din import nu-s buni, atunci care sunt buni?
ai ceva poze?
chestia este ca eu am 4 de vreo 2 luni si nu imi explic de ce nu s-au inmultit... am un mascul (am avut 2, dar unul era mai mic si a fost... cam exterminat) si 3 femele... super ciudat smilie poate sunt sterili...

Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
Go to: