[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aqva
Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
http://imageshack.us/photo/my-images/706/img20110908210606.jpg/
Asa arata acum.
Schimba-l, o sa ai niste zgarieturi fffff fine de la peria rotativa, si cum zicea cineva mai sus o sa apara efectul de "lupa", daca ai dat vreodata cu peria rotativa (si pasta abraziva) pe orice suprafata lucioasa probabil ca ai vazut cum raman urmele alea circulare. Oricum astept cu nerabdare sa vad daca iti iese!
Deci gelatina mea are mai mult zahar, dar cred ca am gasit problema: eu am dizolvat drojdia in 100 de mililitri de apa calda, cred ca ar trebui sa pun apa. Ms! Sa vedem ce se intampla.
Salutare, am urmat reteta cu gelatina gasita pe forum, un pic adaptata:
300g zahar
aprox 600 mililitri de apa
2 pachete mici de gelatina (doar cu 1 nu s-a inchegat)
1 pachet de drojdie praf

Problema e urmatoarea: nu face bule decat cand agit sticla... in rest reactia este foarte lenta... i-am dat drumul de aprox 8 ore. Am montat robinet, valva anti reflux iar furtunul cu gaz intra in pompa acolo unde intra furtunul pentru aer (pe care oricum nu il foloseam, se oxigeneaza prin "gogoasa" pe care o face jetul de apa la suprafata).

Ce pot sa fac?!
Incearca sa tii doar crevetii singuri in acest nano. Nu are niciun sens sa il suprapopulezi, in plus cand se vor inmulti crevetii tu iti faci iluzii ca vei mai avea macar 1 pui viu in cateva zile? Puii de red cherry sunt minusculi...
Stiu, si eu prefer negrul, dar nu am gasit ieri autocolant negru... Cat despre plante, cred ca voi mai lua inca una mai inalta, am coloana de apa de 28 de cm si pare cam gol acvariul doar cu plantele pe care le am (mici de inaltime). Va multumesc inca o data pentru sugestii si revin in 2-3 luni cu poze, dupa ce se dezvolta plantele.
Am facut transferul aseara, iar cu lampa... arata bine, dar lumina e un pic cam alba pentru gusturile mele si culoarea crevetilor si parca ar fi mers mai bine un 15W in loc de 11W. Am mai facut inca o magarie am lipit prost autocolantul si se vad pete negre (bulele de aer), dar sper sa fie mai bine dupa ce imi creste valisneria din spate.

Acvariul nou:
http://imageshack.us/photo/my-images/29/img20110826105746.jpg/

Acvariul vechi:
http://imageshack.us/photo/my-images/43/img20110811151942.jpg/
Multumesc pentru raspunsuri! Am comandat pana la urma lampa aia... casa e asigurata ) deci am riscat. Am sa va postez imagini cu vechea si noua locuinta a coloniei.
Salutare, nu dispera... Si eu am luptat mult timp cu ei, dar acum ii las sa coexiste cu crevetii, dupa multe experimente am vazut exact cata mancare consuma colonia mea de creveti si nu trec niciodata peste portia lor (bine eu si hranitorul automat). Populatia de melci se va stabiliza si vei observa ca sunt chiar utili, de cand cu melcii mi-am pensionat unealta pentru curatat peretii acvariului, dar ai mare grija cu mancarea... tot ce nu consuma pestii alimenteaza populatia de melci.
Salutare, din pricina neatentiei mi-am spart acvariul cu creveti... l-am carpit, si acum astept sa mi se usuce noul acvariu sa ii mut. Acvariul nou are H= 35 cm l = L = 30 cm. Acum am 2 intrebari:
1) Sunt suficienti 11W? Pana acum am avut 7W la dimensiunile 30H/25/25 si a mers perfect, am plante foarte bine dezvoltate si deloc alge. Am gasit o lampa: http://aquariumprest.ro/tomatocart/products.php?424 este in regula? A mai avut cineva asa ceva (ideea e sa nu iau foc ) - fiind "automatizat" acvariul cu priza programabila si mancarea din hranitor, el isi vede de treaba tot timpul... chiar daca sunt la serviciu/in concediu/ la facultate ) ?

2) E in regula daca nu mai ciclez acvariul? Suna stupid... dar daca mut substratul / plantele / apa / filtrul cu buretele plin de bacterii dintr-un vas in altul nu vad necesitatea de a mai astepta pana sa imi bag animalele in el.

Il mai las pe cel nou 2 zile la "uscat" (e lipit vinerea trecuta adica pe 19 august). Pana atunci astept parerile voastre. Impreuna cu colonia mea de creveti va multumim anticipat!
Ceeace vrei tu sa faci se incadreaza in categoria: http://ro.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile . Fara o sursa de energie externa nu functioneaza, ai nevoie de o pompa in circuit.
Am si zis ca le dau la fel de mult sa manance - le dau tetra wafer mix - cate o granula pe zi - la 10-11 creveti cati aveam a fost tot timpul suficient. Oricum o sa ajunga in curand la donatii...
Nu, ii am de 2 ani. Nu tin creveti de 2 zile, dar niciodata nu s-a intamplat sa se impuieze atat de mult.
In acvariul meu / lampa de birou a explodat populatia de creveti. Modificarea a fost urmatoarea: am crescut intervalul de iluminare la: 6:30 - 22:30 cu 3 pauze de 30 de minute (se incazeste lampa asa de tare incat se arde... noroc cu priza programabila), de asemenea am schimbat lampa economica cu una de 7W XAVAX. Mentionez ca acvariul are 25*25*30 cm. Acum am 3 femele pline de oua si o generatie de pui cam de 2-3 mm (dar care cresc vazand cu ochii!!!), iar adultii au naparlit cu totii. A mai patit cineva asa ceva?

Eu ma gandesc ca poate s-au dezvoltat mai mult algele, ei le mananca si asta le-a imbunatatie calitatea vietii... ca in rest le dau la fel de mult sa manance - si chiar aceeasi mancare.
Eu am un acvariu pe birou pe care il tin in loc de lampa de birou are urmatoarele dimensiuni: 25l x 25L x 30h, coloana de apa are acum 21 de cm, in care sunt 11 adulti si mai multi pui. Daca il vei planta suficient de mult si daca ii pui o buturuga vei observa ca este destul loc pentru cateva zeci (20 - 25). Cum spunea cineva mai sus se va stabiliza numarul lor. Eu le controlez populatia cu cantitatea de mancare (mereu aceeasi cantitate, la fel faceam si acum cativa ani cand aveam guppy si se inmulteau haotic) pe care le-o dau, pare crud dar asa functioneaza natura, sa nu mai vorbim de faptul ca am si melci in acvariu asa ca au si concurenta. Mentionez ca il am din februarie 2009.
Probabil sunt variatii ale rasei - eu am cumparat de la un magazin de animale acum 1 an si ceva, poate 2 ani 5 bucati (am vrut sa aduc niste sange proaspat in acavariu) si ouale acelor femele erau mai inchise la culoare si verzi - oliv inca de la inceput. Imi pare rau ca nu mai am pozele - dar dupa ce imi repar hardul extern le voi posta - am inclusiv poze cu puii iesiti din acele oua. Acum am descendeti incrucisati din mai multe surse (incerc sa evit cosangvinizarea), dar ouale lor sunt intotdeuna galbene, cred ca este vorba si de linia genetica din care provin indivizii.

Salut, si eu m-am confruntat de multe ori cu problema asta. Inainte cand aveam acvariu cu pesti nu a fost nicio problema am cumparat o solutie pe baza de cupru (parca am citit pe ea ca era cu un oxid de cupru) si au murit TOTI, iar pestii nu au fost afectati. Mai de curand m-am confruntat cu aceeasi problema in acvariul cu creveti (crevetii sunt nevertebrate - dupa instructiunile produsului de exterminat melci erau in pericol si crevetii) si am actionat in urmatorul fel: am luat un recipient in care fusesera niste vitamine, l-am taiat, am pus in el mancare pentru creveti, dupa ceva vreme melcii se aduna sa manance - asa ca i-am eliminat mecanic ) (nu pe toti - isi au si ei locul in ecosistem). Eu iti sugerez sa nu ii extermini pe toti, sunt foarte utili in curatarea algelor de pe acvariu - eu de 2 ani nu am curatat niciodata sticla pe interior si este perfect curata - melcii astia negri / maronii ii fac pe pomaceea sa para niste amatori!
Stiu ca vine tarziu comentariul meu, dar si eu am observat in acvariul meu cu RCS oua galbene - verzui, insa mai mult spre verde la una din femele (pana acum nu am mai vazut decat oua galbene). Mentionez ca in acvariul meu nu vietuiesc decat RCS si ceva melci deci nici gand de hibridizare.
m-am mai gandit... daca vrea cineva sa imi dea niste guppy sau platy pe ei, este ok, daca nu.. ii donez!!
am 5 scalari clasici cam de un an, au ochii rosii toti, dintre ei s-a ales o pereche care au depus de vreo 3 ori, problema este ca eu am acvariul prea mic pentru ei (100 de litri) si nu prea au loc unii de altii, in plus am observat ca unii din ei nu mai cresc - probabil pentru ca nu au loc sau pentru ca sunt agresati de ceilalti si nu vreau sa imi bat joc de ei, tin la ei si imi dau seama ca trebuie sa ii dau pentru ca nu le pot asigura conditiile necesare... ii cresc de cand erau cat o moneda (cand i-am cumparat nu mai aveam bani asa ca am cumparat pe cei mai tineri care erau si cei mai ieftini )

asa ca m-am hotarat sa-i schimb!

sunt interesat de:
1) molli balon
2) guppy dar sa fie ceva deosebit cum ar fi niste guppy albastri oricum ceva deosebit... patati sau stiu eu cu diferite forme ale cozilor
3) platy de semenea ceva deosebit... rosii ar fi ok, oricum bine sa arate

in principiu 1 scalar = 1 peste de la voi, dar putem sa negociem

Forum Index » Profile for aqva » Messages posted by aqva
Go to: