[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Grosime sticla bazin 150x50x60cm  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
betta_splendens
Junior member

IP:

vreau sa-mi fac un acvariu de dimensiunile 150cmL/50cm l/60cm h
rugamintea mea e:
am fratilor sansa sa nu mi se sparga in camera daca il fac din sticla de 10mm????
o sa fie pe shelet metalic( rugaminte...imi propuneti sheletul sa-l fac din bara patrata metalica de ce dimensiuni ? io zic ca 3cm ajunge...ziceti sa-l fac scheletul din 5cm sau mai mult???), sub geamul de fund ii fac structura de genul I I I I adica in afara de conturul de fier dreptunghiular de sub el (acv ) o sa mai aiba inca 2 bare paralele cu latimile , pt intaritura
revenim la acvariu. io nu i-as faceintaritoare d-alea din benzi de geam lipite cu silicon de fetele lungi
credeti ca ajunge dc ii pun INTRE fetele lungi bezi de 10 cm(latime) geam de 10mm (acv are 1,5 m si zic sa pun 3,,,max 4 benzi)..................cum spuneti>????? rezista????? nu vreau sa folosesc benzi lungi lipite pe lungimea geamurilor "de" fata

hye
[Email]
betta_splendens
Junior member

IP:

e important pt mine sa stiu si sa nu fac vreo prostie dati si voi un mail la americanu@gmail.com (din geam de 2cm/19mm cred c-ar fi o nebunie sa-l fac)

hye
[Email]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Dacä faci de data asta "Economie" la intäritoare are si asta avantajul säu. Ai sä inveti ceva, si anume sä n-o mai faci in viitor niciodatä, mai ales c-ai sä-ti mänänci nervii de fiecare datä cänd ai de umblat in bazin c-au sä te incurce barele transvrsale. Inchipuie-ti cä vrei sä prinzi un peste si trebuie sä-l urmäresti cu plasa dintr-un capät de bazin in celälalt. Nici mie nu mi-au pläcut intäritoarele astea niciodatä dar acum väd cä in realitate mä deranjeazä neasteptat de putin. 10mm este intr-adevär limita minimä. Baza ar trebui sä fie cel putin de 12mm. Pentru suport nu-i bine sä folosesti mai putin de 5cm. 3cm se deformeazä absolut sigur. Sub acvariu pune-ti o placä de lemn min 3cm, mai bine 5, iar intre acvariu si placä pui covor sau polistiren. Toate astea costä mai putin decät o inundatie!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
betta_splendens
Junior member

IP:

ok frate da am intrat la topicul de ATELIER si hardware .ce trebuia sa fac sa deschid un nou topic??? am intrat si io acolo unde am vazut ca s-a postat de curand si unde speram sa mi se raspunda repede fara sa revin peste alte cateva zile + ca vroiam sa dau si io de cineva care are idee nu de oameni care au facut numai acv de pana in 200L

hye
[Email]
razvan
Membru banat

IP:

betta_splendens wrote:ok frate da am intrat la topicul de ATELIER si hardware .ce trebuia sa fac sa deschid un nou topic??? am intrat si io acolo unde am vazut ca s-a postat de curand si unde speram sa mi se raspunda repede fara sa revin peste alte cateva zile + ca vroiam sa dau si io de cineva care are idee nu de oameni care au facut numai acv de pana in 200L

ai intrat bine unde ai intrat.
daca deschideai un nou topic "doar al tau" nu era bai.
ar fi sarit mult mai repede in ochi si ti s-ar fi raspuns numai tie.
puteai (in ideea ta cu ... am intrat si io acolo unde am vazut ca s-a postat de curand si unde speram sa mi se raspunda repede fara sa revin peste alte cateva zile... ) aici , era chiar pe tema postului tau.
afirmatia : ..... vroiam sa dau si io de cineva care are idee nu de oameni care au facut numai acv de pana in 200L.... chiar ca nu o inteleg. crezi ca e mare diferenta intre un acvariu de 200l si unul de 400? din punct de vedere constructiv???? se face la fel chiar ca si unul de 50l cu geam de 4 mm, doar dimensiunile difera.

si ca sa-l citez pe Carja Ioan, la acvarii ( ma refer la bazinul in sine) nu se face economie, ba din contra. orice mm in plus la grosimea geamului, orice intaritor, orice leu in plus la calitatea siliconului, se traduce in cresterea coeficientului de siguranta si a vietii mai lungi a acvariului .
viviparu'
Senior member

IP:

La inaltimea de 60cm geamul de 10mm nu cred ca merge. Pune geam de 12mm si intarituri, cel putin pe laturile lungi.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
betta_splendens
Junior member

IP:

asa as face numai k geam de 12 nu se gaseste dc ai tu idee de unde pot sa iau ?? m-ar ajuta mult mersy(cand am scris 60 am gresit vroiam sa scriu70)

hye
[Email]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
Acum tocmai mi-am facut un acvariu de 110x40x50 din geam de 10. Dar sunt deja cu gandul la un viitor acvariu mult mai mare (cand o sa am unde sa il asez). Intrebarea mea ar fi de unde se poate procura sticla mai groasa decat 10mm, adica de 15, de 19... Banuiesc ca la geamgiu slabe sperante, ca nu stiu cum o taie. Eventual la vreun atelier unde o taie cu vre-o "scula" speciala? Nu e nici o graba. E doar o idee pentru viitor.

Multumesc!
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fa-l din 15 sa nu te doara capul, iar baza din 15+10. Foloseste cordon de siguranta o sa-i lungeasca viata cativa ani. Nu te zgarci la bani si slefuieste sticla pe masina. Foloseste silicon de cea mai buna calitate. Daca e facut bine te bucuri de el mult si bine. Si fa-l macar 1600 lungime ca poate vreodata o sa-ti cumperi o lampa adevarata si va fi ori prea mica ori prea mare pt 1500. Si daca inca nu l-ai facut mareste si latimea la 600.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
andy_ostafi
Junior member

IP:

Sticla de 10mm e cam 13euro/mp. cea de 15mm e cam 45euro/mp. Ar fi indicat sa faci si cant drept la sticla. Macar la imbinari. e destul de scump si cantul asta. la 10mmm e cam 3euro/m liniar. la 15mm e mult! cred ca vreo 11 euro/m liniar. Sticla de 10mm e cam la limita pt acvariul asta.Ti-ar trebui multe intarituri! Si daca il faci de peste 1,6m lungime si 70cm inaltime...sticla de 15mm! de 12 nu stiu daca se gaseste... Bafta!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: