[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cyborg
Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
In functie de acvariu, lumea de aici ar recomanda ceva din seria Fluval 104/204/304/404...filtru extern! Azi ma duc sa ma uit si eu la unul
Si l-a mine s-a colorat maro...si eu n-am nici un reglaj la pompa, n-am desfacut-o si nici n-am schimbat vreodata furtunul. O am cam de 4 luni. Deci nu cred sa o fi fortat tu. In plus, nu cred ca acea culoare isi are sursa in reglajul pompei/volumul de aer, ci mai degraba din "compozitia aerului"... .
@Dalles
Si inca o intrebare: daca ai fost multumit de eficienta lui Fluval 2 Plus. Nici eu nu am de gand sa-l folosesc cu aer, ca tot se discuta treaba asta, deci ma astept sa fie chiar f. silentios. A...si daca se poate regla curentul intr-atat de bine incat sa nu deranjeze cativa "posibili" scalari.
De curiozitate, daca Fluvalul 104/204/etc/ sunt atat de silentioase, stie cineva cum sunt cele din seria Fluval 1/2/3 Plus?" Adica alea interne. Pe ele scrie "Simple Quiet Efficient". Probabil ca sunt mai zgomotoase, dar cam cu cat?
Multumim de informatii Sper ca in cel mult o saptamana sa le pot aplica...
Multam' de raspunsurile rapide. Cu "trial and error" am si inceput, am trecut de erorarea 2 , dar folosisem un furtun de diametru egal cu cel al filtrului, lungime cam 15 cm, inchisa la capat si cu gauri din 2 in 2 cm, de diametru ~3mm, ceea ce s-a dovedit insuficient. Voi pune in aplicare ce ai zis tu, koala, cred ca e mai benefic/customizabil cu teava de PVC. Oricum, raman deschis la "ponturi" noi...
Cum se spune si in articolul "sticky" despre filtre, powerhead-ul este ieftin, dar are ca dezavantaj producerea unui curent uneori prea mare de apa. In cazul in care as fi posesorul unui Aquael Fan-X, as putea regla debitul. Dar cum marea majoritate a filtrelor nu au asa ceva (eu am unul Jebo, si, din cate stiu eu, nici Fluval X-Plus nu are - si nu apare nici in manualul de utilizare asa ceva), cum s-ar putea reduce curentul in acvariu?
Stiu ca pe vechiul forum exista o discutie de genul asta, dar cum el nu mai este "available", va intreb pe voi, cei care cunoasteti problema.
In principiu eu m-am gandit la un furtun de vreo 10-15 cm, sau teava de PVC, careia i se vor da cateva gauri, si care se va fixa la iesirea din filtru. Acum intrebarile:
1. Se poate inchide teava/furtunul la capatul liber, astfel incat apa sa iasa doar prin gaurile facute? Sau voi creea probleme motorului pentru ca el va lucra in sarcina?
2. Cum este mai bine sa fac gaurile? Mai putine si cu un diametru mai mare, sau pot sa fac relativ mai multe, si cu diametru mai mic?
3. Conteaza pozitia gaurilor pe suprafata furtunului/tevii? Se pot da oricum, sau e mai bine doar pe partea superioara/laturi, etc...
4. Cat de dese/rare pot fi date gaurile respective? (in principiu as vrea sa distribui presiunea in mod uniform)

Ei, si daca nu v-am plictisit cu atatea intrebari, poate primesc si ceva lamuriri. Multumesc anticipat.
Ma alatur si eu ideii lui manyaku; as fi chiar mai interesat de vreme ce in 5 zile se termina de ciclat "noua balta"... . Macar 2-3 ponturi "de baza", si sigur se va cunoaste la galerie, dupe aia... :bgalben:
Eu am avut 15W cu reflectorul lui (Juwel), deci pare ca stai si mai bine. La sectiunea Articole, pe site, gasesti un articol in care spune exact cati W/l trebuie sa ai. 0,5..0,6 W/l daca mi-aduc eu aminte bine...cu conditia sa n-ai inaltimea peste 50cm.
Razvan are dreptate. Si eu aveam acvariu sub 50l, dar plantele au crescut frumos fara CO2, cu lumina si ingrasamant. Eu am folosit tuburi AquaGlo (9h/zi, cu pauza la pranz ) si Sera Florena (confirm indicatiilor). Diferenta se vedea de pe o seara pe alta...ca doar atunci ajungeam acasa
Sambata dimineata, am vazut Meeki in Obor, nu de 7-9 cm, dar de 5 cm tot era...
@aditzu' - Multumesc pentru adresa; am sa trec sigur pe-acolo.
@florian - Merci de pont, l-am vazut din masina, o sa fug maine si pana acolo.

@matrix - Am aflat de Boloni, dar din cate am inteles eu, e un impatimit de acvaristica, nu un magazin...Ar trebui sa ma duc la om acasa...asa, pe nepusa masa. Plus de asta vechiul forum nu mai merge, si nu mi-am notat adresa....
Oborul nu e de preferat, ci e ultima alternativa. Cel putin pentru mine, care m-am "ars" de 2 ori. La Moghioros se pare ca nu are nimic de genul asta, la fel si pe Lipscani (Selari) - aviz amatorilor. O sa mai dau o tura la Ho Si Min...desi cred ca o sa am acelasi "succes".

PS: fiecare cu parerea si mai ales cu sansa (animalutzelor) lui/ei.
Deci sa inteleg ca acei crescatori impatimiti lipsesc pt. exemplarele astea... . Se pare ca ajung la magazine pana la urma...
De la dl. Oprea nu mi-am luat pana acum nimic (doar cateva chimicale de la Sera, dat fiind ca el aduce costant asa ceva). Dar de pesti nu prea stiu multe. Prin martie, fusese in Ungaria si-l prinsese viscolul si ii mureau o groaza de neoni si agassizi...am zis ca fac "skip" la transportul ala
Vom vedea...
Edited by sandu:
Te rog sa te limitezi la a receptiona raspunsul la informatia solicitata fara alte comentarii.
Daca cineva are din speciile astea (kribi, agasizi, ramirezi) de vanzare, sau stie unde s-ar putea gasi...Multumesc.
REZOLVAT si asta...
Avertisment! Cine are de luat sa dea de veste pana maine dimineata la 10, intrucat vor lua drumul Oborului. Probabil dupa vreo 2 saptamani se vor vinde cu 1 RON bucata...
REZOLVAT! Prin alte metode...

Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
Go to: