| Message |
|
|
REZOLVAT! In defavoarea acvaristicii  , pentru ca s-au ingalbenit deja, si au ajuns deja la luminita de la capatul tunelului...ghenei...whatever.
|
 |
|
|
Tot e sezonul  si mai am de dat 11 pui de xifo rosii, negi si rosu cu negru, respectiv inca 2 pui de black molly. Tinerii au dimensiuni intre 1cm si 1.5 cm, adica au cam 5-6 sapt., mananca curent artemia, fulgi pisati si tubifex...mai slim, ce-i drept. Astept doritorii.
|
 |
|
|
|
Multam' de scalari...dar inchid pravalia...cel putin pt. moment. Nu m-am mai uitat aseara la ele, dar sunt puse la umbra, in apa , cu ceva Sera Florena, deci ar trebui sa fie ok...zic eu. Iti dau un pm cum ma poti gasi.
|
 |
|
|
|
h-asha-i...ca n-am cu cini sa las serviciu'. Sorry. Apropos amatorilor... cam in 2 zile plantutzele ajung in raiul florilor daca nu va grabiti...
|
 |
|
|
Pentru ca vad ca lumea nu se inghesuie (e vara, vacanta/concediu, etc.)  , am decis sa mai ajustez pretul la 2.500.000 (acvariul complet, suportul si...bonusurile). Adica totul la mai putin de jumatate din pretul de magazin...si e folosit doar de 5 luni!
|
 |
|
|
|
Dat fiind faptul ca am dat o coasa prin acvariu, se doneaza 10-15 fire de valisneria. Fara alge, fara melci. Astept cereri...
|
 |
|
|
Pentru cei mai mult sau mai putin interesati, acvariul se poate vinde si fara suportul descris in anunt.
Un pret estimativ la care m-am gandit ar fi 2.750.000 (acvariu+suport+bonusuri); daca vi se pare mult, se mai poate negocia. As inclina sa cred ca este, totusi, un pret (foarte) bun. Cum am mai spus, astept pareri/oferte 
|
 |
|
|
|
Si pentru cei care nu stiu: acvariul vine cu toate accesoriile: filtru intern, termostat, capac cu 1 neon, 15W. Tot ca bonus, NU veti primi neonul cu care vine (daylight), pentru ca acum are un Aqua-Glo :-)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Dat fiind faptul ca nu mai am timp de ei  , si mi-ar parea rau sa simta si ei asta, se vinde un acvariu Juwel Rekord 60 (55l net), cumparat cu "acte in regula" in martie, deci mai are vreo 7 luni garantie. De asemenea, are suportul aferent negru/1 usa/2 rafturi (nu e home-made!). Se mai da ca bonus: niste pietris necalcaros (margaritar), 4 replacement-uri pentru filtrul superior (tot de la Juwel), toate firele de valisneria pe care le are in el, si cateva "potziuni" de la Sera: Nitrivec, Aqutan, Algovec, Fishtamin si inca vreo 2 medicamente...Pentru cine doreste, si cativa vivipari...maricei (1 an).
Astea fiind spuse, ar trebui sa dau un pret, dar nu stiu :  . Pe acte scrie ca acvariul a costat 3.700.000 si suportul 500.000. Nu ma astept la tot atat, evident  . Dar astept oferte de la doritori...
|
 |
|
|
Vad ca lumea e foarte dezinteresata, ca sa mai zic ca mai am de dat vreo 10-15 bucati de xifo negru, negru+rosu si rosu de vreo 2 saptamani. Molly-ile tocmai pleaca spre Obor. Xifo ii mai tin vreo saptamana, daca nu vrea nimeni, in Obor nu-i primeste nimeni  .
|
 |
|
|
|
Dupa cum e si subjectul, se doneaza 3 black molly de 7 saptamani/2 cm. Idea e ca stau EXTREM de prost cu timpul, si doritorul va trebui sa ajunga pana la metrou Dristor pt a-i lua in primire. Mititeii sunt sanatosi, si f.f.f. mancaciosi ;)
|
 |
|
|
Multam' de invitatie, dar am rezolvat "problema" intre timp... 
|
 |
|
|
Bun de stiut... 
|
 |
|
|
|
:-) nici chiar asa...alge. Ala a murit de Columnaris 100%. Sau "vata", cum i se mai zice. Am patit-o si eu cu 3 exemplare. Si tratament tot Baktopur Direct 1pastila / 2 litri (tratament de urgenta, asa cum scrie pe prospect). Si tot a murit dupa vreo 2 zile. Dupa investigatii, PH-ul la mine era in jur de 8. Numa' bine pt. Columnaris.
In alta ordine de idei, impotriva lui Columnaris se poate actiona cu CuSO4 (sulfat de cupru), care e mult mai eficient. Asa e? Bineinteles, in acvariul NEPLANTAT, de carantina. Asa e?
|
 |
|
|
Dolly wrote:
Eu cred ca sunt prea multi masculi.
Pai care ar trebuie sa fie proportia M/F in "conditii normale"?
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Problema e ca acvariul e mic si cel care pierde n-are unde se ascunde. De cite ori vine la mincare, este fugarit se catre "sef".
De ascuns are unde, si chiar se ascund, acvariul meu e super-plantat, si destul de des. Iar culmea e ca la mancare nu se cearta nimeni, ba chiar trec unii pe langa altii in asteptarea tubilor. Tot taraboiul se intampla cam la jumate de ora dupa aceea. In plus de asta, nu exista un sef, in sensul ca unul sa bata pe ceilalti...pur si simplu se fugaresc "aleator" 
|
 |
|
|
|
Dupa indelungi cautari am gasit xifo rosu cu negru, lirati si voalati. Dupa cele premergatoare introducerii in acvariu (24 de ore carantina, observatie, etc. ) au ajuns alaturi de ceilalti. Acum nu stiu de ce a inceput razboiul. Sunt 4 masculi (3 care se fugaresc rau, 1 mai mititel) si 5 femele. Cred ca nu se bat pentru ele. Culmea, ca predominant se fugaresc cei care deja erau in bazin, nu astia noi. Unde am gresit? Sunt prea putine femele? Alea nu se fugaresc...inca. Am acvariu de 60 de litri, si 11 pestisori (9 xifo + 2 cory), banuiuesc ca au destul loc. Orice indiciu e bine venit.
|
 |
|
|
Vinerea trecuta (pe 6 Aprilie), in Amzei, aveau:
- Zebra red - 110k lei
- Lombardoi - 110k lei
- Livingstoni - 110k lei
- Rivulatus - 130k lei
Pestisori de 4-5 cm...ochiometric masurati
PS: a nu se intelege ca fac reclama!
|
 |
|
|
|
Scuze, am uitat sa zic ca schimb 5 litri de apa la 2 zile.
|
 |
|
|