Din umila mea experienta cu grisul, am bagat la cap un singur lucru: grisul se vindeca in timp. Si eu m-am asteptat la rezultate (spectaculoase le-as zice acum) dupa 1 - 2 zile. Dar n-au venit decat dupa vreo saptamana. Si asta din cauza ca nu omori ce se vede (a se citi exemplarele mature de ...am uitat cum ii zice...) ci indivizii foarte tineri. Tine-i in sah, si ai sa vezi ca vor ceda...cu timpul . Parerea mea e sa nu risti inutil. Verdele ala de malachit e f. toxic in cantitati mari.
Pentru ca vreau "sa mai schimb decorul", am renuntat la o buturuga acoperita cu Java Moss (crescut si tuns periodic de vreo 5-6 luni). Buturuga are o baza de aproximativ 30 x 10 cm, si e in forma de T...mai "trendy" :-). Am uitat sa o pozez inainte sa o scot, iar acum poze cu ea intr-un vas opac nu cred ca mai intereseaza pe cineva. Are deja 1 zi de stat acolo, deci doritorul este rugat sa se grabeasca .
PS: nu doresc vreo recompensa financiara, dar daca cine o va lua are sa-mi dea si mie 1-2 ancistrusi copii / adolescenti, i-as fi recunoscator.
blizz wrote:Profipet-ul in Bucuresti?! Eu n-am auzit.
Nu se numesste ProfiPet, dar se numeste ZooMania - "un magazin de placeri animalice", si e in Cora Pantelimon. Fac aprovizionarea de la Ploiesti in fiecare marti seara. Am aflat de el sunand la ProfiPet Ploiesti si intreband daca asigura transport pana in Bucuresti...si surpriza la raspuns: "dar avem magazin si in Bucuresti. La Cora." Preturi identice ca in magazinul "mare" din Ploiesti. Sper sa nu fie considerata reclama
Din cate stiu eu un kH de 4-5 grade este normal. Asta e valoarea in Bucuresti, o masor cam la 2 luni, de vreun an incoace. Pe de alta parte, eu bag CO2 intr-un acvariu de 80l, 2bule/3sec...si pH-ul masurat dupa vreo 8 ore arata la fel ca inainte...intre 7 si 7.5
Apropos...a scris si MA ceva mai devreme "E recomandat un KH intre 3 si 6 (optim 4-5). "
Nu stiu de efectul Costapurului asupra plantelor. Eu am folosit ContraSpot de la Tetra, si timp de 5 zile n-am vazut vreun atac la adresa lor. Cu medicamentatia, de principiu eu pun 75% din cat scrie pe ambalaj . Poti sa-i spui precautie, poti sa-i spui neincredere... whatever. Eu asa fac... Verdele asta chiar e toxic, la temperaturi ridicate si mai mult. Vezi ca si pH-ul acid ii intensifica toxicitatea...parca... Incearca sa cauti pe net undeva unde gasesti cat verde de malachit (in ppm) e permis, vezi ce concentratie are in produs si poti calcula cam cat produs [Costapur] ai voie sa pui. Asta ca sa fii mai catolic decat Papa.
Ca alta idee, la boala asta tre' sa schimbi apa si odata cu ea se diminueaza si concentratia de medicament...deci si ea va trebui refacuta. Si aici atentie cu ce cantitate completezi...
De asemenea nu uita ca lupti cu paraziti care se inmultesc repede, si daca medicamentul nu e in concentratie suficienta la un moment dat, ei se vor putea divide/inmulti si risti sa mai ai un val care va ataca peshtanii, ceea ce va duce iar la prelungirea bolii, sau chiar mai rau. Asa ca mare atentie. Asta e tot ce am invatat de la boala asta: trebuie sa ai rabdare si sa n-o scapi din ochi.
Ca sa-ti mai vina increderea la loc, se vehiculeaza ideea ca pestii care scapa de ich isi cresc imunitatea la boala asta, si data viitoare (daca va exista) nu va mai avea acelasi succes. Multa bafta!
Tot de la biologie citire, protozoarul asta are o viata destul de scurta, in functie de temperatura. Adica odata-si-odata tot vor muri. Si daca nu au descendenti (din cauza medicamentatiei), ajung la disparitie. Dupa cum vezi, procesul nu implica existenta unei "gazde". Intr-adevar, daca gazdele nu exista, procesul de extinctie este mult accelerat (pentru ca "tinerii" care au reusit sa scape, nu au ce manca ).
Daca nu ai carantina, si ai plante...e cam greu. Poti sa te decizi si sa afectezi intr-o masura mai mare sau mai mica plantele introducand sare; sau poti sa te limitezi la formaldehida sau verde de malachit (Costapurul le contine) si neaparat temperatura crescuta! Nu stiu ce efect ar putea avea asupra [de]ciclarii acvariului. Poate te lamureste altcineva.
Prezenta bolii? Pai in principiu, se zice ca protozoarul asta exista oricum, doar ca in numar extrem de mic; stressul pestelui si conditiile prielnice il fac sa se inmulteasca peste masura si sa devina daunator. De aceea ti-am spus sa mentii tratamentul si dupa ce "ochiometric" el pare ca a disparut, ca sa nu reapara. Din cele ce-am citit eu, se spune CLAR ca "an infested tank will become ich-free in left 7 days without fishes". Eu asa am facut, ca sa n-am surprize . In cazul tau asta nu se poate, si atunci trebuie sa lupti probabil o perioada ceva mai lunga...
Dupa cum poti sa citesti in celelalte topicuri despre gris, sarea si plantele nu fac casa buna.
In al doilea rand, daca ai citit despre ichtioftirius multifilis (sorry daca l-am pocit), are un ciclu de dezvoltare cu mai multe stadii, dintre care atacabil este DOAR unul. Cu alte cuvinte, daca tu ai observat boala, exista deja parazitii maturi, care o sa-si faca de cap in organismul pestilor, indiferent de cum intervii tu. Ideea e ca odata ajunsi la reproducere, n-o sa le mai placa temperatura, sarea, si Costapurul, si atunci n-o sa se mai divida. Asa ca incet-incet, or sa se diminueze ca numar...pana scapi de tot. Asa ca nu te astepta la rezultate extraordinare imediat...boala va trece, dar in timp!
Ca sa castigi si mai mult teren, nu uita sa aspiri bine fundul acvariului, pentru ca acolo stau chisturile de parazit. Cu cat mai putine, cu atat mai putini posibili paraziti tineri. De asemenea, continua tratamentul cateva zile si dupa ce boala a trecut...chisturile pot ramane latente pana la 5-7 zile. Mare atentie: parzitii astia se pot atasa de ORICE e ud: furtun, pahar, mincioc, etc...daca bagi din acvariul bolnav in altul, risti sa il infectezi si pe ala.
Rabdare...si mult succes
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by cyborg
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor