[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cyborg
Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
http://www.aquahobby.com/articles/e_ciclo.php

Oricum, pestii NU trebuiau bagati acolo decat DUPA ciclare. Dupa cum ti-am spus, e sunt practic otraviti in momentele astea, si de aceea stau la suptrafata. Otravirea NU e normala => NU e normal sa stea la suprafata (ce mai demonstratie ).

Iar chestia care ai auzit-o (cu mancarea) face parte din procesul de ciclare in sensul ca ajuti la aparitia bacteriilor denitrificatoare.
FlorinH wrote:Acvariu este infintat de 2 saptamani.

Si cat timp a stat la "ciclat"? Daca a stat...

Pacat ca nu mai merge site-ul ca era un ghid foarte bun numit "Sindromul acvariului nou"...poate stie altcineva...

Cauta eventual ceva despre "Ciclul azotului", si ai sa te lamuresti. Ideea e ca acvariul tau n-a stat la ciclat suficient / poate deloc, iar bacterii denitrificatoare nu s-au format => apa albicioasa (in cazul in care albeatza nu provine si de la clorul/cloramina dizolvate). In cazul asta pestisorii sunt practic "gazati", si fac si ei ce pot, adica cauta aer la suprafata.
Am stat si eu 20 de ani la Piatra Neamt , si am avut acvariu vreun an, inainte sa plec la facultate. Eu luasem de la un tip din Maratei, si la unul de la podul spre Darmanesti (condus de un vecin care ii cunostea). De fapt ei vindeau sambata si duminica in piata mare. Banuiesc ca aceeasi marfa , care la vremea aceea mi s-a parut f.f. buna. Acum n-as putea sa compar cu Oborul, pentru ca nu mai tziu minte

Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
Go to: