[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cyborg
Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
Message
O solutie "din experienta". Pentru ca dadusera algele si la mine in acvariu (60l, 10 vivipari + 2 cory, 15W CoolWhite - deh, Juwel made, pus in hol, in apartament cu fata la nord, deci ioc soare), am aplicat si eu ce-a zis toata lumea (exceptie melcii pe care ii urasc ca-mi papa/escaladeaza/dezgroapa plantele): lumina mai putina - de la 13 la 11 ore, mancare mai putina (neaplicabil, le dau 1 data pe zi, dimineata, 2-3 viermi de caciula), cumparat Algovecu' de la Sera (despre care nu mi-a raspuns nimeni daca intr-adevar au schimbat reteta din CuSO4 in CuCl2 ), dar fiindca ma rodea curiozitatea, am pus 10 picaturi la 60l de apa (adica 1/6 din cat ziceau ei!), si o data la 2 zile raschetat geamurile. Pana aici, toate sperantele de bine. Constatarile de dupa 8 zile: cam slabe modificari, algele tot cresteau, hai sa zic parca totusi nu cu aceeasi viteza. Si dau peste un articol despre neoane, de unde aflu ca din punct de vedere al spectrului, plantele si algele au pareri diferite (albastru+rosu, respectiv verde). Bineinteles, coolwhite-ul meu era de fapt putin galben + mult verde. Ma documentez eu frumos, si iau din Obor, un AquaGlo (deh...dai un ban, dar stii ca are albastr+rosu, iar verdele foarte scazut). Asta era duminica. Marti sau miercuri seara, inspectie: anubias-ul mai avea doar 2 frunze cu pistrui de alge, filamentele de pe frunze disparusera, valisneriile aveau (vizibil) mai putine filamente pe frunze decat in trecut, iar geamul era curat. No (other) comment.
Pentru ca eram in cautare de ceva eficient, am luat acum 2 zile Sera Algovec, ca APOI sa citesc in vechiul forum ca nu e asa de buna dat fiind faptul ca are sulfat de cupru. Asta era aici: http://oldforum.acvariu.ro/viewtopic.php?t=6108 .

Bineinteles, m-am uitat sa ma conving si eu ce contine, si am vazut "active substance: cupric chloride". Adica clorura de cupru (CuCl2)? Adica s-au gandit sa schimbe reteta? Dozajul indicat de ei e tot 1 picatura / litru (in RO), respectiv 5ml / 20l (in EN, pe prospectul de fabrica). Am rascolit apoi netul in cautarea unui raspuns clar, dar n-a fost de gasit. Stie cineva mai multe? Multam' anticipat.

PS: n-am incercat-o inca
In afara de pomaceea, care si la mine papa plantutzele tinere si mai putin algele de pe geam, mai era unul care se numea "melcul misterios" (daca nu gresesc... ). De ala ce stiti? Se gaseste pe la noi de cumparat? Cititsem ca are dintii prea moi ca sa pape plante, asa ca va consuma algele...Asa e? Are cineva detallii ?
Pai tocmai m-am uitat azi la unul si m-a lasat rece...Asa ca tot cu "scarpinatorul de spate" o sa fac treaba (probabil seamana cumva cu laveta ta, Lucian). Si ince ce bine racaie ala
johnny6600 wrote:Are substrat pietris cu granulatia de 3 mm


Daca e si pietris d-ala de rau, necalcaros, poate imi spui si mie unde ai gasit . Multumesc.
Pai evident ca la unul pt asa ceva, am vazut si in Obor, stiu despre ce e vorba. Am cerut in schimb ceva informatii despre "performante tehnice". Ca idee, daca gasesc 2 modele de "magnet de curatat geamuri de acvariu", sa stiu de ce-l aleg p-ala din dreapta si nu p-ala din stanga
Ok...pricipit. Imi dai un pont cu privire la un magnet dintr-asta? O firma producatoare, forma, constructie, orice...ca sa nu iau prostii . Multumesc.
Colateral vorbind, dupa ce ai acvariul facut, tot, il dai in folosire, cum se sterge cel mai bine sticla (sa fie curata, sa nu se zgarie, etc...)? De exemplu, daca apa are duritate mai mare pe sticla vor aparea urme albe de stropi (urme de calcar). Se sterg cu otet? Apoi, de la fizica din clasa a V-a stiam ca sticla se sterge cel mai bine cu ziar (chestii de electrostatica, ziarul e moale, nu zgarie sticla). Am gresit? Alte sugestii?

Lucian: Am mutat eu posturile care erau cam "colaterale". Artcolul ar trebuie sa ramana mai "curat".
Eu nu pun la indoiala lucrul asta, cu originalitatea . Foarte bine. Dar comparand "modul de expunere", s-a trezit un pitic la mine in cap si a zis: "Ai unde, ai loc, nu vrei si tu?". Asa ca iacata-ma-s, ca am si intrebat pe forum. Foarte ciudat e faptul ca am intrebat la pet-shop-ul unde i-am vazut si au zis ca nu mai au (insa mare lucru sa nu fi murit cu totii, ca tot erau unii din ei bolnavi).
Razvan, vad ca (poate momentan) mesageria nu da de veste ca ai New Message. Dar mesajele ajung . Asa ca sper ca a ajuns si al meu.
Am vazut si eu sambata. Era un singur exemplar parca...Oricum, nu arata ca astia rosu+negru din poza. Sau cel putin asta e impresia mea
Tocmai am fost la dl. Oprea, in Piata Muncii, sa ma uit de niste sud-americani. Avea si rasbora, si neoni. Marfa proaspata...ieri sau sambata adusa
Multumesc de pont. Cam la astea m-am uitat si eu. In afara de Vallisneria spiralis, pentru care am deja o padure .
Ma intereseaza o planta precum java moss (vesicularia dubyana...parca). Si eventual alte specii, mai "luxuriante", asa cum se vad prin galerii, EXCEPTAND rotala, elodeea, anubia, cerato... Astept propuneri.
Chiar imi face cu ochiu'. Si asa ai mei vin vineri in Bucuresti (de Pasti)...si or sa treaca si prin Bacau, evident.... Pacat, pentru ca cel mai probabil o sa treaca pe la 4 dimineata .
Chiar asa, nu are nimeni "frumuseti" dintr-astea? Poate are cineva atunci alte specialitati
He he he... eu sunt din Piatra Neamt. Mai bine spus am copilarit acolo. Si eu caut tot ceva tanar...hai sa zicem adolescenti. Cam la 3-4 cm. Merci de pont. Am sa ma uit sa vad cum arata si aia. Oricum, mi s-a pus pata pe-astia pt. ca aratau super acolo, in acvariul ala.
Dar fiind faptul ca am acvariu de vivipari, cu destul de putini locatari, caut sa cumpar ceva "mai special". De exemplu, as fi interesat de 3-4 specimene de genul din poza:

image

(adica xipho rosu cu negru, voalati, double-sword). Am vazut la Animax dar aratau (si probabil erau) cam bolnavi (plus ca 2 pesti zaceau morti in plante).

Astept oferte.
Eu am patit-o chiar cu o Anubia. Jumatate din frunze au ramas doar cu vasele conducatoare (nervurile de frunze). Si apa avea gH 8 (as spune ca suficient de mic). Din pacate, aveam pH-ul trecut de 8 (masurat cu Sera pH test), si ma gandesc ca de aici ar fi fost problema. Ce-i drept, pe Tropica zice ca Anubia merge pana la pH 9, iar procesul a durat la mine vreo 2 saptamani. Oricum, natura are si ea variatii ale indivizilor, deci...
Uite ceva mai pe romaneste

http://oldforum.acvariu.ro/viewtopic.php?t=522
 
Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com