[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cyborg
Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
Eu m-am lecuit de chinezarii. Pot arata ele oricat de bine, dupa 30 de min. de functionare incep sa baraie, sa caraie, plesnesc, etc. Si asta o spun din experienta. Ia-ti EX600 e 202 RON...nu 220 (la Bucuresti cel putin...)
Cu inaltimea stau bine: 42 cm coloana de apa. Cu lumina stau mai prost...0.49 w/l. Da' am neoane AquaGlo . Si CO2, mai nou. Merge?
Cumpar echinodorus tenellus; as avea nevoie de 3-4 fire. Daca stie cineva unde gasesc, sau daca are cineva "for sale" . Am cautat de 2 saptamani in Obor si m-am ales doar cu promisiuni. Nici la Orhideea nu am gasit. Eventual daca are cineva idee cu ce se poate substitui (la mine l-as fi plantat in "prim-plan").
Tetra EX600 e pentru acvarii intre 60 si 120 litri. Cel putin asa scrie pe prospect/cutie. La pretul de 202 RON.
Hmm...chiar ma temeam de chestia asta...
Nu, clopotul actual e facut de mine dintr-un fund de stilca de 0.5l .
Iar de la Tetra difuserul este format dintr-un tub ce va fi orientat vertical, iar pa capatul superior are o membrana de difuzie. CO2-ul se pune prin capatul inferior, vrea sa se ridice si creeaza presiune in partea superioara iar membrana aia speciala marunteste CO2-ul in asa masura incat e practic absorbit de apa. Cam asta e ideea.
Cu scuzele de rigoare ca adaug aici, dupa atata liniste :

1. Dalles, "solutia" ta functioneaza de minune. Am facut "ca la post", si e prima data cand ma apuc de asa ceva; merge intr-adevar, constant...de vreo 4 zile deocamdata

2. Metoda de difuzare pe care am folosit-o era sa trec CO2-ul printr-o piatra de aer. Intr-adevar, ineficient, desi bulele erau mici, nu pareau a se micsora pana la suprafata. Acum am incercat cu metoda "CO2 Bell"... si merge. Nu arata foarte estetic, de aceea m-am gandit sa iau un kit de CO2 de la Tetra, si in difuser-ul ala, in loc de gazul din butelia respectiva sa bag CO2-ul din reactor. Acum va intreb daca aveti cunostinta de metoda asta, de produsul asta...pe net zice ca metoda e dovedita a fi "very efficient"... Astept (cu nerabdare) pareri (pro si contra ). Multumesc.
Numai ce am mai spus pe alt thread . Tocmai mi-am luat si eu EX600 (deh...am acvariul mai mititel), si tipul de la pet-shop mi-a pus pe masa un 104 si un ex600 sa le studiez...si uite-asa am stat aproape o juma de ora uitandu-ma atent. Am ramas cu Tetra, si nu-mi pare rau. Am iesit cu 20% din bani mai ieftin, nu se aude aproape deloc, e COMPLET echipat, ba chiar mi-au ramas ventuze si suporti. La capitolul functionare, etajele cu materiale filtrante sunt mai largi, ceea ce banuiesc si eu ca e mai eficient. Cateva poze poti vedea la mine la galerie
Eu am vazut in Bucuresti la reprezentanta Profipet cu 2.400.000. Deci cred ca nu merita sa te complici pentru 10 RONi.
REZOLVAT! E de bine...
De ce n-ai zis nimic cand am avut de dat? Acum mai am doar 4 molly si 4 xifo rosii, dar au doar 3 saptamani...si ceva
Si eu tot de-acolo, ca doar acolo e reprezentanta lu' Profipet. 202 RON
@MA...ai avut o intuitie buna, la fel ca a mea....
M-am facut cu un TetraTec EX600. Nu se aude decat daca pui urechea langa el. L-am montat foarte usor, singura problema fiind diametrul prea mare al conductelor (cam cu 2 mm...asa...doar ca sa nu fie perfect :p ) fata de locul lasat in capac pentru asa ceva, dar nu deranjeaza deloc. Vine doatat cu atatea capse de sustinere si ventuze, incat am folosit doar jumatate din ele. Am lasat deoparte carbunele activ, evident...pentru zile negre! Pe scurt, mi se pare mai dotat ca Fluvalul...Unde mai pui ca are 3 ani garantie. Ramane sa vedem cum se comporta in timp. Am pus cateva poze pentru curiosi la galerie.
Esti primul inscris, bineinteles ca mai este . Vorbim pe PM de detalii, k?
Pentru ca cineva m-a ajutat cand am avut si eu nevoie (stie el cine , saru' mana, boieru'), pot ajuta si eu pe cineva cu un ghem de java moss. De fapt am 2, de dimensiuni egale, si...destul de consistente. Asa ca astept 2 doritori.

PS: sper sa nu se intample precum cu valisneria pe care am aruncat-o.
9.000 ROL, adica 0.90 RON galeata mare de pietris necalcaros / margaritar / mazariche, la depozitul de materiale de langa statia de metrou Mihai Bravu. Testat cu otet, 0% calcar!!! Hai ca nu e un capat de tara... , asa ca hai sa lasam parcurile/aleile Bucurestiului asa cum sunt, ca fiecare din noi mai trece prin parc, si sigur ii place pietrisul in loc de...noroi, nu?
Vanzatorul de la magazin a fost foarte amabil si mi-a desfacut in fata un 104 si un x600. Si el a zis ca n-a mai instalat un X600 dar din ce vede pare-se ca e mai bun. Intr-adevar stagiile de filtrare erau mai bine concepute, partea "proasta" fiind ca straturi de schimb de la Tetra nu se prea aduceau. In schimb, se potriveau de minune alea de la Fluval si Juwel Ai idee cun se comporta la capitolul silentiozitate? Sau daca a avut ceva probleme cu el?
Citeste si tu articolul respectiv din sectiunea articole, si ai sa te lamuresti singur. Iar preturile depind de magazin, evident. AquaGlo de 15w era 245.00 ROL sambata trecuta in Obor.
Cautand aseara un Fluval 104, am dat si peste un TetraTec X600. Care, spre surprinderea mea, desi era de capacitate mai mare, si cu mai multe tipuri de filtrare, era cu aproape 20% mai ieftin. Ma intreb care sa fie compromisul. Bineinteles ca pe el scris "extremely quiet and very powerful" . Singurele pe care l-am vazut eu e ca e mai mare ca dimensiuni, si nu se lauda cu sistem aqua-stop. A avut cineva vreo experienta cu un astfel de filtru?
Daca esti meshter mare, poti sa te uiti si aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1337
Aseara am facut "lucrarea" asta, si chiar a dat rezultate. Motivul pt. care caut alta pompa este ca a mea e o chinezarie ieftina, care face MUUUULT zgomot.

Forum Index » Profile for cyborg » Messages posted by cyborg
Go to: