[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Perdea de aer  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mihai20005
Member

IP:

Am vazut la un magazin un acvariu destul de bine intretinut dupa parerea mea, nici suprapopulat, nici murdar tocmai bun, si care avea perdea de aer daca ma exprim bine, avea un furtunas gaurit din loc in loc prin care iesea aerul, cum as putea face si eu asta. Initial m-am gandit sa cumpar furtunel dintrala pentru pompe de aer si sa ii dau cate o gaurica din loc in loc, dar poate dau gres, plus de asta cum il prind de fund ? M-au cam atras pestisorii mei ca un magnet nu vi se pare ?
[Yahoo!]
jumbo
Member
[Avatar]

IP:

vezi ca se gasesc in petshopuri furtune speciale de diverse lungimi.
sunt facute dintr-un cauciuc cu pori foarte fini si se pun in loc de piatra de la pompa de aer, sunt flexibile si se pot aranja cum vrei in acvariu.

ride free
[WWW] [Yahoo!]
mihai20005
Member

IP:

La noi in Targoviste nu se gaseste nici un petshop care sa aiba asa ceva, de fapt nu am vazut nici pesti in TGV, doar in piata la niste oameni, singurul petshop pe o raza de 20 KM este in Pucioasa, iar acolo este slab dotat. Nu au furtunele din alea, ca l-am intrebat pe nenea ala de acolo. Ma gandeam la furtunurile alea de pompe de aer. Daca le gauream din cm in cm cu un ac de gamalie nu ar merge? L-as intepa doar cu varful acului.
[Yahoo!]
arathemis
Member

IP:

Poti sa faci chestia asta cu furtunul. De fixat il fixezi cu ventuze, si ai grija sa-l astupi la capat. Cat despre numarul de gaurele si cat de mari pot fi ... cred ca numai prin incercari o sa-ti dai seama.

Spor la treaba.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

prezenta perdelei de aer in acvariu e discutabila...
daca iti place cum arata, gusturile nu se discuta.

daca o consideri necesara:
da, daca ai pesti carora le place sa inoate in curentul de apa format;
nu, daca ai pesti carora NU le place agitatia.
alegerea iti apartine
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

razvan are dreptate,si a vrut sa iti spuna intr-un mod elegant ca perdeaua de aer este cam kitsch(sunt intru totul de acord cu el). smilie
dar pe langa asta ar mai fi faptul ca cu timpul porii furtunului se obtureaza si pompa de aer se forteaza, fiind nevoit sa schimbi membrana acesteia destul de des.
totusi decizia iti apartine.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Eu am cumparat 2, le-am tinut 1 luna, apoi au crescut plantele furtune si bulele de aer mi-au distrus umpic plantele. Acum parca si arata mai normal. Dar, decizia e a ta.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

In plus, toate bulele alea care se sparg la suprafata pe toata lungimea acvariului fac un zgomot de parca prajesti cartofi toata ziua in sufragerie.
Ca sa nu mai vorbesc de MIZERIA pe care o fac pe bietul capac, pe care-l improasca peste orice limita acceptabila.
As mai fi vrut sa adaug si ca in natura nu exista fenomenul "perdea de bule", dar ma abtin.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Decit sa te chinui sa gauresti furtune, mai bine faci rost de un filtru performant, care sa mearga bine. Este o investitie, ce-i drept, dar ai avea numai de cistigat.

Nu stiu de ce, dar perdeaua de bule o asociez involuntar cu castele, scafandrii si alte asemenea "minunatii". Nu e de bun gust. Asa cum multe din acvariile de prin pet-shop-uri sunt amenajate cu un gust cel putin indoielnic...Daca vrei un bazin frumos, arunca un ochi la galerie.
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

... si nu uita ca esti la doar 80 de km de bucuresti... urca-te in microbuz si poti dedica o zi vizitarii de pet-shop-uri. vei vedea multe lucruri care or sa-ti scoata din cap perdeaua de aer...
[Email]
mihai20005
Member

IP:

Ok gata m-ati convins. Pana la urma mi-am dat seama ca nu prea da bine in acvariu, plus ca din cate stiu eu, pestisorilor trebuie sa le oferi un mediu cat mai apropiat de cel natural, asa ca nu vad cum in natura ar sta cineva sa faca perdele de bule. Ce filtru mi-ati recomanda ? Eu am deja unul. Aqua El FAN 1, de care sunt foarte multumit, dar poate gasesc ceva mai bun.
[Yahoo!]
cyborg
Member
[Avatar]

IP:

In functie de acvariu, lumea de aici ar recomanda ceva din seria Fluval 104/204/304/404...filtru extern! Azi ma duc sa ma uit si eu la unul

Nature is definetly natural.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:Ce filtru mi-ati recomanda ?
de ce bani dispui?
[Email]
razvan
Membru banat

IP:

ADXX wrote: de ce bani dispui?

;) corect se spune, citi bani esti dispus "sa arunci pe geam" ;)

(a nu se lua "mot a mot" expresia.. este pusa in gluma ;) )

te-a prins microbu' neicaaaaaaaa, e clar

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: