Message |
|
Nu cred ca va arata bine fundalul doar pe jumatate. Daca tot il faci fa-l pana sus (in partea de sus vei folosi doar un strat foarte subtire de spuma). Spuma pluteste foarte bine din cate am inteles de aici . Incearca mai bine cu straifuri de sticla lipite pe spatele acvariului iar spuma se va ancora mai bine de ele. Ai in link-ul de mai sus si cateva idei pentru pesteri si din ce poti face ghivece pentru plante. 
|
 |
|
O metoda ar fi introducerea unei cani mai mici (o ceasca de cafea) inchisa la culoare, dispusa cumva cu gura in jos, acoperita cam pe jumatate. A 2 zi dimineata o vei gasi plina de melci. Le place la intuneric. O felie de castravete (sa nu fie murat  ) i-ar atrage si mai mult, daca nu ma insel.
Golesti cana si repeti procedeul! Succes!
|
 |
|
Incearca sa scoti apa din acvariu (in timpul unui schimb de apa de exemplu) pana la jumatate (stiu ca se schimba maxim 20%din volum dar uneori se face si maxim jumatate). Atunci ai avea mai mari sanse si incearca sa folosesti 2 minciog-uri.
|
 |
|
Dupa lupte indelungate am reusit sa-mi fac un acvariu. Recent am terminat si capacul pentru el. L-am facut din lambriu de plastic (normal, adica de ala subtire nu cel mai gros folosit si la imbracat ghenele). Gasiti aicischita dupa care a fost facut iar mai multe poze cu capacul gasiti aici.
Nu ma pricep asa de bine la povestit fiecare etapa din constructia capacului, asa ca daca aveti nelamuriri (pozele nu au fost destul de clare) astept intrebari.
|
 |
|
Ceva de genul
Priza programabila cu afisor LCD, ceas, data, cronometru si temporizator digital.
- 14 programe zilnice
- 70 programe pe saptamana
- 1 minut interval de comutare
- tensiune 220V - 240V~ 50Hz
- putere 3600W /16A
- priza cu impamantare
- functie de numerotare inversa, reglabil la ore,minute,secunde.
dar fara data am cumparat din Metro la suma de 19,30 sau 19, 80 lei. Scrie pe ea Made in China dar m-am gandit ca din 3600 w cati scrie pe ea ca are 90 w (3 neoane de 30w am ) duce sigur. Avea si program de luni pana vineri, sambata si duminica si zilnic. Inca nu imi pare rau ca am cumparat-o  (o am de 3 saptamani)
|
 |
|
Inainte sa mai faceti declaratii de genu asta vreau sa aud si argumente ,experiente proatse ,acvarii dezlipite ,nu chestii de genu "bison e mai elastic decat Den Braven
Din moment ce tu ai folosit doar Den Braven chiar nu ai de unde sa stii diferenta dintre ele si implicit care e mai elastic si care e mai rigid!
Logic nu?
|
 |
|
Reflectoarele de aluminiu, folie, etc schimba spectrul luminii data de neoane.
Chiar nu cred ca este semnificativa schimbarea asta a spectrului.
Adica din moment ce daca utilizezi folie sau reflector castigi un mic procent (randament) cu cat ar putea sa schimbe negativ spectrul luminii?
|
 |
|
Gata. Am gasit :bgalben: autocolant tip oglinda (avantajul de a lucra intr-un magazin cu accesorii mobilier si ce tine de lemn). Deocamdata furnizorul nu avea pe stoc dar mi s-a promis ca voi fi rezolvat in 1-2 saptamani maxim.
Daca mai este un doritor cred ca as putea sa-i trimit prin posta. Detalii pe mess sau PM.
Pana la reflector de ala profesional cred ca ma descurc cu colant, mai ales ca nu voi avea in acvariu plante pretentioase.
|
 |
|
cel mai bine cumperi autocolant care este tot in genul la folia de aluminiu (aceeasi culoare), si gasesti de cumparat in general la mag cu materiale de constructii . este la fel de buna
Exista colant asemanator cu folia de aluminiu? Adica sa reflecte lumina?
Are cineva?
|
 |
|
Nu mai dureaza mult si termin un capac pentru acvariu din lambriu de plastic (in scurt timp si poze la galerie).
Ma gandesc sa lipesc pe el folie de aluminiu (sub neoane)(de aia alimentara care se pune pe farfuria cu mancare sa ramana calda  ) sa se reflecte lumina in el si sa am mai multa lumina in acvariu.
Ar fi bine? Cu ce as putea sa o lipesc?
|
 |
|
ma gandeam sa-mi iau si un bolborositor am vazut azi ceva la 90de mii cu o teva dreptunghiulara lunga si subtire si scoate o bula de aer mare cam la 5secunde si
In principiu cu cat sunt mai mici bulele de aer si mai multe (pe o suprafata cat mai mare de apa) cu atat se realizeaza o aerare mai buna.
deci daca mi pun filtru care si oxigeneaza si bolborositor nu-i bine sau nu conteaza!
Depinde si de filtru! Daca e unul de exterior ala din cate stiu eu nu aereaza apa. Unul de interior are o "smecherie" prin care poti introduce si aer (Aquaell Fan are sigur asa ceva). In concluzie nu are absolut nimic daca ai si filtru si aerator, ba chiar e foarte bine!
|
 |
|
Pentru inceput (parerea mea) ti-ar trebui un acvariu mai mare (si nu cred ca este doar parerea mea). Cu cat e mai mare acvariul cu atat poti crea mai usor un mediu cat mai aproape de cel natural al pestilor. Se intretine si mai usor.
Si dupa cum ai citit mai sus la cat de populat e acvariul tau nu cred ca vei reusi sa-l faci macar sa semene cu unul din cele vazute pe forum.
|
 |
|
Raul a fost facut deja  . Una bucata acvariu (100/40/h50) lipit cu Bison. Inca nu i-am facut proba cu apa dar SPER sa fie bine :-) .
Am mai facut unul pentru un prieten lipit tot cu Bison si a rezistat cu succes probei cu apa (rezista de 3-4 zile  ). Sper sa reziste in continuarie (desi nu sta la bloc sa aiba vecini sub el sa le faca vreo bucurie).
|
 |
|
Am avut exact aceeasi problema dar a murit dupa 2 saptamani.
Dar poate totusi va supravetui!
|
 |
|
Dupa cum spunea cineva pe forum: "iti vei da seama cand il vei umple cu apa" :-)
Lasand gluma deoparte nu prea cred sa aiba probleme. Un mod de a face un acvariu este sa lipesti lateralele si fetele de fund. Ce ai tu ar fi o combinatie ale celor 2 moduri de a lipi un acvariu.
Firma asta care ti l-a facut are experienta in domeniu?
Mai poti citi si urmatorul articol
|
 |
|
Nu prea cred ca se mai poate lipi spuma inapoi.
O idee ar fi sa bagi spuma acolo unde s-a desprins, dar nu multa ca expandeaza si sa nu o desprinda pe cealalta. Eventual sa incerci sa cureti sticla acolo unde s-a desprins si sa mai bagi straifuri de sticla.
Sau in cel mai rau caz incerci s-o desprinzi toata si inapoi la lucru. Alt fundal.
Umila mea parere!
|
 |
|
-incalzitor de 300W cu temperatura setata la 25 si plasat la sorbul filtrului extern.
Dar mai sus cineva spunea ca nu e prea bine sa pui incalzitorul acolo ca toata apa care se incalzeste se va raci prin diferitele materiale filtrante ale filtrului.
Iau un incalzitor dar l-as pune la evacuarea filtrului.
Oricum am prins ideile.
Multumesc! 
|
 |
|
Avantajele sunt evidente: dar primul nu e o apa incalzita "mai uniform" -pentru ca in pezenta curentilor creati de un filtru bun si bine plasat tot aia e... ci taman redundanta asigurata de prezenta a doua surse de caldura... si faptul ca e incalzitorul nu functioneaza atat de mult timp da' asta depinde si de histereza termostatului .
Daca e vorba de un filtru extern... nu are sens plasarea unui incalzitor langa admisie (sorb) ca apa numa ce e incalzita si e "trasa" catre filtru unde oricum se raceste... deci apare un consum inutil de energie.
Ei, si cu aceasta... copii mosului... this topic will be closed (detalii in manualul de fizica de-a IX-a sau a X-a ca cine stie cum mai e structurata acum materia dupa atatea reforme
Nu am inteles. Vreau sa folosesc un Fluval 304. Cum ar fi mai bine in privinta incalzitoarelor? Acvariu cu substrat 5cm, 100/40/h50.
|
 |
|
Referitor la pret acum 1 luna la un pet shop in Bacau un Fluval 204 era cca.290lei iar un Fluval 304 cca. 380 lei (preturi +,- 20 lei). Daca imi aduc bine aminte in pret erau incluse si materialele filtrante.
|
 |
|
Rog un moderator sa inchida topicul.
Problema rezolvata!
|
 |
|