[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kata
Forum Index » Profile for kata » Messages posted by kata
Problema rezolvata!
EXACT adica te referi la varianta cu 2 incalzitoare?
Acvariul are un volum brut de 200 litri, dar daca scazi substratul, un fundal facut din spuma poliuretanica cred ca ajung undeva la 170-180 litri reali. Deci nu cred ca ar fi probleme cu 2 incalzitoare de 100w
La un acvariu de 200 litri (100/40/h50) ce ar fi mai bine sa folosesc: un incalzitor cu termostat de 200 w sau 2 incalzitoare cu termostat de cate 100 w fiecare? Dispuse pe peretele din spate la distanta de 80 cm (in dreptul celor 2 furtune ale unui Fluval 304)?
Cred ca 2 ar asigura un randament mai mare. Acvariul ar fi incalzit din 2 locuri.
Spune-mi te rog despre ce fel de spuma vorbesti?

Despre spuma gasesti aici dezbaterile!
Dupa cate am inteles te referi la "folie" de aia de care se pune sub parchet doar ca mai groasa. Gaseai si la mare de aia, sa stai pe ea intins la soare .
Cauta la orice depozit de materiale de constructie si e imposibil sa nu gasesti. I se mai zice si folie sau izoflex din cate stiu eu. De asta a avut eu sub acvariul meu (80 litri) groasa de 1 cm. si zic ca si-a facut datoria pe deplin.
Tot pe forum (cre' ca ala vechi) se mai recomanda polistiren gros de 2-3cm. dar dimensiunea lui e de 1,00/0,5 M. Daca ai acvariu mai lung trebuie folosite 2 bucati, ceea ce eu nu as face. Prefer dintr-o singura bucata.
Cumpar un tub neon Aquarelle (tld 890) de 30 watt la 90 cm. lungime!
Ar fi cineva interesat de tuburi Aquarelle (TLD 890) de 30 watt la 90 cm. lung.?Ajunge 25 lei/buc.
Daca este cineva din Bucuresti interesat de asa ceva sa posteze aici sa pot da comanda (minim 6 neoane iar eu vreau doar 1) pentru neoane.
Sau poate sa ma ajute cineva cu un neon Philips Aquarelle la 30watt/90 cm. lung? Sa nu mai dau comanda!
Se prinde oare si de un fundal facut din spuma poliuretanica?
Ar fi interesant!
Prefer sa astept mai mult sa se usuce si sa ma tina 3-4 ani decat sa-l umplu mai repede cu apa si dupa 1 an
Cred ca ai putea baga niste dibluri de (/) 6 sau de (/) 8 cu holtsurub in decorul da spuma cu cateva cleme de plastic la celalalt capat al holtsurubului. Pe clemele alea de plastic pui silicon si le aplici pe urma pe peretele acvariului (fara apa bineinteles).
Am lipit o data 2 cleme de alea pentru tub henco pe peretele acvariului si vreau sa spun ca sau fixat foarte bine.
O simpla idee!
S-au pierdut toate informatiile de pe sit-ul vechi? Erau multe chestii foarte interesante dar ce ma interesa in mod deosebit era topicul ala cu constructia unui capac de acvariu din lambriu PVC. Erau si poze in galerie in legatura cu topicul respectiv.
Se mai poate face ceva? S-a schimbat adresa vechiului forum?

P.S. Rog un moderator sa stearga ce am scris daca considera ca am scris unde nu trebuia dar in alt loc chiar nu stiam unde sa postez.
Ce silicon ar fi mai bun pt. acvarii de la 150 litri in sus?
Den Braven mi se pare ca ramane mai dur dupa uscare pe cand Bison-ul ramane mai maleabil (mai putin dur).
Rog sa raspunda doar cei care intradevar au experienta si au facut acvarii mai mari de 150 litri.
Rog un moderator sa inchida topicul. Problema rezolvata!
Dar orcum nu inteleg cumd e a folosit 14 kg de nisip la un acvariu cu suprafata de 70/35

Domnu @Sorinel18_my cam care crezi tu ca ar fi grosimea optima a substratului? Ma refer la grosimea optima pentru a merge cat de cat bine la plante?

La mine in acvariu am bagat 5,30 kg de nisip de 2mm si mia ajuns pentru o suprafata de 60/35/40H deci nu stiu ce fel de pietris aveai tu in acvariul ala, eu iti spun ca iti ajunge depinde si de pietris

Ai cumva si plante in acvariul tau? Eu sunt sigur ca nu ai la cat pietris ai spus ca ai.
Si inca ceva: la ce grosime ajunge substratul tau?
Mai @Sorinel18_my, cu tot respectul dar tu nu stii ce vorbesti.
Am bagat 14 kg. de pietris intr-un acvariu de 70/30/h40 si mai ca nu aveam un substrat gros de 4 cm.
Dar cate kg. de pietris (granulatie 2-3mm) ar trebui pentru un substrat de 3-4 cm grosime?
Sigur se refera la 400 kg. Imi faceam probleme pentru planseu dar la greutatea asta pot sa dorm linistit!
Am folosit butonul search dar nu am gasit ce cautam.
La ce greutate ar putea sa ajunga un acvariu de 200 litri?
Bineinteles cu un strat de 3-4 cm. de pietris?
Cam cate kg. de pietris ar trebui pentru un substrat de 3-4 cm.?
Dimensiuni 100/40/h50.
Asta si vreau!
Intai capac (cca. 120 cm lung. si cca. 40 latime) si apoi sa-mi fac acvariul!
Chiar vreau un capac de ala la cel putin 1,2m lungime.
Nu ma intereseaza la 1 mlungime. Am avut un acvariu mai micut si am ajuns la concluzia ca ori ai ACVARIU (cel putin 200litri) ori deloc (parerea mea).

Forum Index » Profile for kata » Messages posted by kata
Go to: