[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Silicon pentru acvarii Den Braven vs. Bison  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kata
Member
[Avatar]

IP:

Ce silicon ar fi mai bun pt. acvarii de la 150 litri in sus?
Den Braven mi se pare ca ramane mai dur dupa uscare pe cand Bison-ul ramane mai maleabil (mai putin dur).
Rog sa raspunda doar cei care intradevar au experienta si au facut acvarii mai mari de 150 litri.

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am folosit in majoritate Bison si ma irar Ceresit (varianta neagra). Nu as folosi Den Braven nici macar in caz de urgenta..pur si simplu e o convingere de-a mea. Nu pot sa fac comparatie insa...

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
furnici
Member
[Avatar]

IP:

io am den braven la un acvariu de 320 l si nu e nici o problema. acum 2 ani am avut altul facut tot cu den braven şi a ţinut cam vreo 2 ani pana l-am miscat plin cu apa pe o trecere de 5 cm, cand a inceput sa curga pe la fund. cam asta e experienta mea cu den braven. cred ca daca il tii locului este ff bun

Visit furnicile!
[WWW] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am acvariile lipite cu DenBravem si nu am probleme, singura diferenta pe care am observat-o este ca Bison este mai moale si ai mai putine sanse sa ai bule de aer intre geamuri cand le lipesti.Avantajul la DenBraven ar fi ca se usuca mai repede si poate fi acvariul umplut cu apa mai repede.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
kata
Member
[Avatar]

IP:

Prefer sa astept mai mult sa se usuce si sa ma tina 3-4 ani decat sa-l umplu mai repede cu apa si dupa 1 an

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bison este net superior lui DenBraven ...cel putin asta este parerea mea, este mult mai elastic si apoi DenBraven nu este recomandat pentru acvarii inalte

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
kata
Member
[Avatar]

IP:

Raul a fost facut deja . Una bucata acvariu (100/40/h50) lipit cu Bison. Inca nu i-am facut proba cu apa dar SPER sa fie bine :-) .
Am mai facut unul pentru un prieten lipit tot cu Bison si a rezistat cu succes probei cu apa (rezista de 3-4 zile ). Sper sa reziste in continuarie (desi nu sta la bloc sa aiba vecini sub el sa le faca vreo bucurie).

[Email] [Yahoo!]
pentax
Junior member
[Avatar]

IP:

Subscriu la ce a zis "johnny6600" "Avantajul la DenBraven ar fi ca se usuca mai repede si poate fi acvariul umplut cu apa mai repede."
Dar nu se compara cu BISON , este mult mai bun .
+ ca nu conteaza ca sta cu 3-4 zile mai mult la uscat (parerea mea).
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

kata wrote:Prefer sa astept mai mult sa se usuce si sa ma tina 3-4 ani decat sa-l umplu mai repede cu apa si dupa 1 an

N-am mai intrat de mult pe forum dar ma simt nevoit sa "ripostez".Cum puteti demonstra voi ca Bison e "net superior" lui Den Braven?Din cate stiu ambele sunt garantate 10 ani ,asa ca nu am de ce sa-mi fac griji tinand cont ca toate acvariile sunt lipite cu Den Braven.Cel mai vechi acvariu lipit de mine cu Den Braven are 11 luni , ar trebui sa-mi fac griji?Nu cred!!.Inainte sa mai faceti declaratii de genu asta vreau sa aud si argumente ,experiente proatse ,acvarii dezlipite ,nu chestii de genu "bison e mai elastic decat Den Braven".Sper k v-am enervat!

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
kata
Member
[Avatar]

IP:

Inainte sa mai faceti declaratii de genu asta vreau sa aud si argumente ,experiente proatse ,acvarii dezlipite ,nu chestii de genu "bison e mai elastic decat Den Braven

Din moment ce tu ai folosit doar Den Braven chiar nu ai de unde sa stii diferenta dintre ele si implicit care e mai elastic si care e mai rigid!
Logic nu?

[Email] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Te inseli am lipit si cu Bison dar nu pentru mine.La ce ajuta elasticitatea asta mai mare?Eu am intrebat daca stiti cazuri de acvarii dezlipite dupa un an cum zicea cineva ,nicidecum ce spui tu.

StarXi
Member

IP:

Bison nergu exista ?

Galeria foto completa.
Galeria locala.
[WWW] [Yahoo!]
nimsoc79xxl
Junior member

IP:

Salut, sunt nou pe forum (primul mesaj)

Vorbind de silicoane, am un acvariu facut de o firma "specializata" (spun ei) , dimensiuni: 1500L/380l/900h sticla de 12. Are forma octogonala. Problema:are vreo 2 luni de cand e plin cu apa si aseara s-a dezlipit pe o latura cam pe la jumatatea inaltimii si a inceput sa tasneasca apa afara. Trebuie refacut.
Care este cea mai rezistenta substanta pentru lipit acvarii care exista ?Si de unde as putea sa o cumpar?
Sau ce alte solutii tehnice puteti sa imi dati? (la asa o inaltime:900)
[Email] [Yahoo!]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

fabricantii garanteaza Bisonul pentru 15 ani

[Email] [Yahoo!]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

daca nu vor sa ti-l repare sau sa ti-l schimbe apelezi la OPC.
[Yahoo!]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

Silicon negru se mai gaseste si de la Ceresit..si e mai la indemana.(ca pret)

[Email] [Yahoo!]
mitica68
Junior member
[Avatar]

IP:

Araldq wrote:Silicon negru se mai gaseste si de la Ceresit..si e mai la indemana.(ca pret)
Dar calitativ? Cine are lipit acvariul cu Ceresit negru si de cat timp? Multumesc.

Lucrurile mari sunt descoperite de persoane care au incredere in ele insele si sunt lipsite de orice prejudecati.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dupa mine asemenea discutii nici nu ar trebui sa existe. Bagam o groaza de bani in filtre, materiale filtrante, fertilizanti, substrat, lampi si multe multe alte cele, si ne mai punem problema la 50-60 ron dati in plus pe un silicon de calitate. Cu ce te multumeste economia facuta acum, daca sa zicem ca vine un meserias la tine si ti-l lipeste ok, nu ai nici o problema, dar rezista cu cativa ani mai putin decat daca ai folosi dow corning? Cheltuim zeci de milioane pe tot ce trebuie la un acvariu si ne mai uitam la 50-60-70 ron in plus? Nu degeaba dow corning este mai scump decat celelalte. Mai bine pun mai putine plante la inceput, cumpar mai putini pesti, investesc mai putin in amenajarea acvariului, dar in nici un caz nu trebuie facut rabat de la calitatea siliconului. Calitatea se traduce prin pret la o firma care se respecta, si te respecta ca si client. Eu lucrez in vanzari de ani de zile. Am vazut tot felul de produse si am inteles un lucru care trebuie scris cu litere de aur CALITATEA ARE PRETUL EI! Asa ca lasati prostiile deoparte si folositi dow corning. Si sa nu veniti cu argumente gen ca nu aveti 50-60 ron de care nu va puteti lipsi ( maine nu beau bere sau nu mananc in oras si tot scot banii astia) ca sa ii investiti in calitatea siliconului, ca in cazul asta va spun: lasati-va de acvaristica, nu e pentru voi...Puteti sa va suparati pe mine sau nu pentru ce v-am spus, dar nu faceti rabat la calitatea siliconului

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Corect!

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
hungri
Member

IP:

Salut

Eu am 120/60/70 (lungime,latime,inaltime). Nu am folosit dow corning pentru ca nu am stiut de unde sa cumpar, in schimb un prieten care are firma de termopane ..mi-a adus bison pentru acvarii. Este adevarat ..se usuca mai greu dar vorba aia ..cui pasa...ca se usuca cu cateva zile mai greu ca si altul...) Personal inca nu am inca nici cea mai mica problema cu el, si am inaltime 70.
Eu zic ca pentru cineva care are un buget limitat, si nu face ceva "mega acvariu" ..este suficient Bison. Dar daca se poate mergeti pe the best.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: