| Message |
|
|
osmosess wrote:poti sa-mi spui unde ai gasit material pentru capac? si cum se cheama?
Este lambriul de plastic care se gaseste cam in toate depozitele de materiale de constructii. Gasesti si profile pentru ele. Asa arata fara colant pe el.
guleag wrote: intre balasturi si mobilier e ceva anume pus pentru a tampona caldura emanata?
Am pus cate 3 saibe sub bobine creand astfel un "picior" pe care sa stea )(la o distanta de 1 cm fata de PAL). Sunt prinse cu holtsuruburi. Saibele sunt putin mai speciale; sunt metalice dar pe o parte au cauciuc, astfel realizandu-se mult mai greu transferul de caldura.
guleag wrote:un pic spuma daca era o culoare mai inchisa era si mai bine
acum sa vedem cum vor iesi restul in evidenta pe un fundal deschis ca al tau
Sper cu timpul sa se mai inchida la culoare.
|
 |
|
|
A sosit timpul sa ma "laud" si eu cu un nou acvariu la 100cm L/ 50cm H/ 40 cm l cu fundal facut din spuma poliuretanica, pe care bineinteles am uitat s-o afum putin (ca eu is mai batut in cap si uit repede) sa arate putin mai bine.
Iluminat:
- 1 neon Aquarelle legat pe o priza programabila care se aprinde primul;
- 2 neoane TLD 830 legate separat la alta priza programabila care se aprind putin mai tarziu.
- bobinele montate in comoda acvariului
Incalzitor : Aquael 250 Watt
Filtru: Fluval 304... si o pompa de aer Resun caci cu directionarea jetului de apa de la filtru catre suprafata am avut o experienta mai putin placuta si m-am lasat pagubas.
Capacul mai este dotat cu 2 ventilatoare , scapandu-ma de condens.
Pe viitor 10-15 neoni, 3-4 conconius, 3-4 barbus tetrazora, 2 ancistrus, 2-3 coryodoras si cateva plante putin pretentioase (deja astazi am primit cateva plante de la un coleg de pe forum).
Nu vreau sa para ceva de genul "nu vreau nimic, doar ma laud", dar cui sa aduc la cunostinta despre bucuria mea, daca nu unor colegi de "suferinta".
|
 |
|
|
Cam asa a iesit capacul dupa ce am montat neoanele pe el.
|
 |
|
|
Asta e smecheria aia care leaga cele 2 locuri pentru alimentare la neoanele mele. Sunt marca Philips (made in Holland), deci nu cred eu sa fie pusa acolo chiar de aiurea.
|
 |
|
|
Dalles wrote:De unde ai stropi de apa? Folosesti coloana de bule?
Spre rusinea mea, recunosc, folosesc piatra pentru aerare. Sufer de mania "bulelor" de aer. "Daca se vad, apa se oxigeneaza"
Am un filtru Fluval 304 si nu prea stiu cum sa dirijez apa in sus ca are difuzorul ala si nu merge furtun pentru directionare.
Capacul in care ai starterele are cooler? Se formeaza condens?
|
 |
|
|
Am rasfoit toate topicurile despre neoane, dar am totusi o intrebare:
Are cineva starterele in capac?
Am capacul asta si vreau sa pun neoanele fara suportul lor (bobinele le voi baga in comoda pe care sta acvariu).
Are ceva daca pun starterele in capac, langa neoane? Voi pune o fasie de sticla lata de 10-15 cm. sub startere si sub contactele neoanelor sa le protejez de stropii de apa. Condens nu prea cred ca se va forma deoarece capacul este facut din lambriu de plastic si am dat si un "snur" de gauri pe spatele capacului.
Si inca ceva: starterele au "+" si "-"? Din cate am vazut eu nu cred ca au dar sa fiu sigur am intrebat.
Unde se face alimentarea cu curent (la suporturile de neon") am gasit cele doua borne legate intre ele cu o "chestie". Ce e aia? (  ?rezistenta?)
|
 |
|
|
|
Stiu ca tot s-a dezbatut problema legarii neoanelor dar nu am gasit nicaieri cum se leaga suporturile de neoane.
Mai precis vreau sa pun 3 neoane de 30 Watt pe capacul acvariului, dar fiecare neon are suportul lui cu bobina, starter e.t.c. Sa leg suporturile in paralel? Nu cred ca e mult 90 Watt pe un singur fir!
Sau sa leg la fiecare suport in parte cablu care sa duca in priza?
Stiu ca indicat ar fi sa se lege 2 la un fir si unul la alt fir, sa aprind neoanele pe rand sa nu deranjeze pestii, dar acvariul este chiar in bataia "rasaritului de soare" asa ca nu cred sa deranjeze sa aprind toate neoanele o data pe la ora 9:00.
|
 |
|
|
Lupino wrote:Are in dotare ca medii de filtrare:
- burete
- ceramica
- carbune activ.
Care dintre mediile de filtrare sa le folosesc? Citisem despre carbunele activ ca este necesar numai dupa tratamente ale acvariului
Ca sa te lamuresti cu materialele filtrante eu te pot ajuta cu manualul de utilizare de la canistrele Fluval. Ai acolo prezentate mai multe materiale filtrante de la Fluval, mai scumpe cei drept dar gasesti si echivalentul lor de la alte firme la preturi mai mici.
Eu m-am ferit de carbunele activ deoarece absoarbe toate substantele din acvariu (inclusiv cele benefice plantelor, de exemplu).
|
 |
|
|
De obicei sunt calm si am incercat tot timpul pe forum sa nu supar pe nimeni si sa respect regulamentul dar in cazul asta nu ma pot abtine.
asi vrea eu neonul daca mai e de actoalitate k
Mai este de "actoalitate k" dar nu vreau sa ti-l dau  .
Toata lumea te-a avertizat in legatura cu scrisul, chiar ai luat si un avertisment dar tot nu ai inteles.
Revizuieste-ti comportamentul si poate ti-l voi trimite!?!?
|
 |
|
|
Dalles wrote:
Mie nu mi s-a intamplat niciodata. Si in conditiile in care cory are o prezenta permanenta in acvariul meu, iar modelul asta de capac fara protectie il folosesc de vreo 10 ani incoace. E drept: cu exceptia suportilor becurilor, restul contactelor si al pieselor se afla in afara capacului.
La ce inaltime ai neoanele?
|
 |
|
|
b93dcr wrote:dar voi asa faceti mereu ,criticati scrisul meu . am crezut ca situl asta e pentru ai ajuta pe ceilanti acvaristi de asi creste pesti sau vindeca pe acestia sunt persoane care lesunt recunoscator pentru sfaturile lor dar celorlanti nu pot spune acelasi lucru pacat am crezut ca sunteti oameni seriosi care impart acelasi hobi si nu site pentru corectari gramaticale
Cu riscul de a primi un avertisment din partea administratorilor ca sunt off topic tin si eu sa-i atrag atentia lui @b93dcr ca nu incearca chiar deloc sa-si corecteze scrisul. Citeste inca o data regulamentul. Aici toata lumea primeste sfaturi dar incearca si tu sa multumesti pentru ele scriind putin mai atent.
Nu este site pentru corectari gramaticale, dar tie iti este asa de greu sa scrii mai bine?
|
 |
|
|
tino wrote:Poate ca a-r trebui sa se discute pe undeva si despre grosimea stratului de silicon.chiar nu are nici o influenta in rezistenta unui acvariu mare?ce parere aveti?
La acvariile care le-am lipit eu pana acum am mai tras un "snur" de silicon pe interior care ulterior l-am netezit cu degetul sub forma concava.
In felul asta cred ca fortele exercitate de presiune nu se concentraza asupra unui punct fix. Este asemanator cu principiul folosit la geamurile unui avion. Intotdeauna ele sunt ovale. La inceput ele erau dreptunghiulare dar dupa mai multe ore de zbor apareau fisuri la colturi.
(  sper ca m-am facut inteles. Recunosc ca am cam lipsit la orele de fizica.)
|
 |
|
|
|
E vreo problema cu sit-ul respectiv? La mine nu se incarca pozele. Apare "X" in locul lor iar cand dau clic pe ele sa apara mai mari se incarca doar o "fasie" ingusta din poza.
|
 |
|
|
Sau daca vrei neaparat pe role  ai putea pune doar 2 role + 4 picioare fixe. In momentul in care vrei sa-l muti scoti o mare parte din apa iar apoi ridici de o parte a mesei si va merge pe rotile.
Dar de cate ori va fi necesar sa-l muti?
|
 |
|
|
Eu am incercat sa fac un filtru de exterior dar neetansat. Dupa poza asta m-am inspirat si cam asta a iesit.
Ce greseli am facut :
- l-am facut prea mare (cca 30 litri);
- pentru circularea apei am folosit o pompa de aer (cum functioneaza filtrele alea de interior cu burete); avea debit destul de bun dar insuficient.Apa intra in "filtru" prin principiul vaselor comunicante.
Ideea este foarte buna si ar functiona perfect daca filtrul ar fi de capacitate mai mica si pt. recircularea apei se va folosi un powerhead (pompa de recirculare).
P.S. nivelul apei din filtru trebuie sa fie la acelasi nivel cu apa din acvariu.
|
 |
|
|
Ai aici o descriere a materialelor filtrante folosite la canistrele Fluval. Unele sunt mai scumpe dar se gasesc "sinonime" la alte firme care sunt mai ieftine.
|
 |
|
|
Benu wrote:
Dimensiuni: 50 H x 50 L X 40 l. Suficient pentru 1 pereche ?
Ce neoane poti pune la 50 cm lungime? Nu ar trebui macar de 65 cm lungime sa poti pune neoane de 60 cm lungime (18 Watt)?
|
 |
|
|
|
TLD 830 de 30 Watt (90 cm lung) intra in categoria T8 (26 mm)?
La ce te referi cand ai spus socluri/dulii? Doar contactele alea in care vine fixat neonul sau suportul cu totu' al neonului (inclusiv bobina, starter etc)?
|
 |
|
|
Dalles wrote:Al meu!?!?  84 de litri.
Cam offtopic dar nu cred ca este cazul sa deschid un topic nou.
Fluval 304 este recomandat la acvarii de pana la 300 litri si are un debit de pana la 1 000litri/ora. Tu ai 84 litri. Cum de trebuie curatat asa des (3 luni)? Banuiesc ca nu este suprapopulat.
|
 |
|
|
Dalles wrote:Salut. Eu am un Fluval 304 pe care-l demontez si-l curat fix la 3 luni o data.
Ce capacitate are acvariu?
|
 |
|
|