Message |
|
Uitasem: o data cu filtrul am primit si 3 pungi de carbune si 3 pungi de inele de ceramica. Care ar fi ordinea in care ar trebui sa le pun?
Carbunele parca nu l-as folosi, mai ales ca trebuie sa ciclez acvariu si vreau si plante.
Ce materiale filtrante ar fi optime? In ce ordine ar trebui puse? acvariu 100/40/h50. Teste inca nu am facut la apa asa ca nu stiu inca ce fel de apa este in zona (Tg. Neamt).
|
 |
|
Multumesc de raspunsuri.
Evacuarea trebuie pusa obligatoriu la nivelul apei? Se poate pune la o adancime de 10 cm sa spunem?
|
 |
|
Am achizitionat recent un Fluval 304. In cartea lui am observat ca furtunele sunt duspuse la mijlocul bazinului unul langa celalalt.
Ar afecta cu ceva daca pun un furtun intr-o parte a acvariului langa peretele lateral iar celalalt furtun in cealalta parte?
Ma gandesc ca in felul asta ar fi mult mai omogena temperatura din acvariu si as obtine un randament mai ridicat al filtrarii prin producerea unui curent care sa indrepte toate depunerile spre "sorb".
|
 |
|
Ce masuri am putea lua pentru a ne feri de asemenea surprize? Exceptand produsele de calitate. Mai cedeaza si astea de firma!
Ce fel de siguranta s-ar putea inseria pe cablul prelungitorului?
Este off topic? Ar trebui deschis un nou topic pentru a primi cateva raspunsuri la aceste intrebari?
|
 |
|
Ar exista o varianta DIY (mai profesionala  ) pentru o siguranta sau ceva asemanator?
Un fel de protectie in cazul in care ar aparea un scurt circuit sa se arda protectia? Un fel de siguranta fuzibila? Sa nu mai afecteze tabloul de sigurante?
Ar functiona si in cazul in care am uitat sa deconectez aparatura de la acvariu, bag mana in acvariu, "pocneste" incalzitorul iar eu voi simti doar o "furnicuta" mica, protectia cedand?
|
 |
|
Eu te pot ajuta doar cu un pret la Fluval 304 = 399,95 Ron la un magazin din Bacau. Cred ca nu difera cu foarte mult pretul fata de unul din Bucuresti. Mie mi s-a pus "pata" pe acest filtru asa ca altele nu mau mai interesat.
|
 |
|
maddogul wrote:@BLK si ai facut acvariul
Si eu ma gandesc sa-mi fac unul cam 90/30/40 L/l/H
Si neoane la ce lungime pui?
S-au scris foarte multe despre lungimea acvariilor si sticla! Fa-l de cel putin 100L/35-40l/40-50h.
Mai cauta raspunsuri pe forum ca s-au scris foarte multe!
|
 |
|
Le luam pe rand:
- nu are intaritoare; a facut putina burtica dar insesizabila;
- fundul e simplu si la aceeasi grosime de 10mm;
- toate lateralele vin pe fund;
- un filtru bun trebuie sa aiba un debit de cel putin 4 ori mai mare decat volumul de apa din acvariu;
- eu is mai fricos si de asta comoda pe care sta acvariul meu are 4 pereti verticali dublati din pal + perete la spate tot din pal;
- neoanele le-am gasit foarte greu si m-a ajutat cineva sa le cumpar;aquarell sunt mai scumpe dar nu cu mult;
- pentru inceput voi merge cu 90w in acvariu iar daca nu va da randament voi creste nr. de Watti; neoanele le voi pune in suporturile lor pe care le voi cumpara in curand;
- capacul l-am facut din lambriu de plastic.
|
 |
|
Am un acvariu cam la fel cu ce vrei sa faci tu (100/40/h50). Pana in prezent am cheltuit cca.:
- 1,5 mil Rol pe sticla float de 10 mm;
- 600 mii Rol m-a ajuns capacul facut de mine;
- 430 mii Rol incalzitor de 250 W Aquaell;
- 25 mii lei termometru;
- 280 mii Rol (sau 380 mii Rol, nu mai stiu exact)pompa aer cu 2 iesiri Resun;
- 2,5 mil. Rol comoda pt. acvariu;
- 700 mii Rol 3 neoane TLD 830 de 30W+2Aquarelle 30W (voi folosi doar 3 neoane, restul rezerva; au 90 cm lungime);
- 2 silicon Bison X 170 mii Rol fiecare;
- in curand Fluval 304 (canistra de exterior) 3,8 mil. Rol;
Manopera nu am platit la acvariu deoarece l-am facut eu, ajutat de inca un prieten. Singur ar fi fost foarte greu!
Succes! 
|
 |
|
L-am umplut cu apa si apoi am pus hirtie igienica de jur imprejur (poate veti rade dar metoda asta am considerat-o cea mai buna), chiar putin intrata sub acvariu.
Inainte sa pun hartia am sters geamurile cu un prosop, dar nu am dat prea mare atentie caci am fost foarte atent sa nu stropesc peretii.
La un moment dat (dupa o jum. de ora) am observat ca hartia intr-un loc se udase. Am schimbat hartia in locul respectiv (asta aseara) si in dimineata asta nu am mai gasit-o uda!
|
 |
|
Dalles wrote: Esti sigur ca picaturile alea nu s-au prelins de pe fetele exterioare, sterse mai superficial?
Pai asta ma intreb si eu!  Daca nu-s atent!!!! Nu stiu care dintre variante ar fi.
Intreb daca a mai patit cineva asa ceva. Parca nici eu nu prea cred ca un acvariu sa curga putin ca apoi sa nu mai curga, dar am zis ca merita sa intreb si pe altii.
bazinul nu trebuie sa curga la probe
Daca este facut de un profesionist!  Daca e facut de un amator nu e regula sa nu curga!
|
 |
|
Este posibil ca in timpul probei unui acvariu sa curga din el 3-4 picaturi de apa ca apoi sa nu mai curga?
Dupa cate zile de proba poti da verdictul? Adica daca nu a curs in primele 12 ore, gata acvariul este bun?
|
 |
|
Eventual daca pui si un mascul beta in acvariul asta cu oglinda sa vezi acolo "stele verzi"  !
Nu cred ca da bine oglinda aia pe perete acvariului.
Sunt de acord cu
johnny6600 wrote: mai bine te-ai uita pe la galerie sa vezi cum arata peretii din spate ai celor care si-au facut background din polistiren expandat sau spuma poliuretanica
|
 |
|
Cum afecteaza o poza timpul de expunere?
Is mai "paralel" cu fotografiatul si tocmai mi-am luat o camera foto digitala (practika 4,2 megapixeli, 4xzoom digital) care are si optiunea asta.
|
 |
|
Care ar fi varianta "CO2 Bell"?
eu am optat pentru varianta "CO2 Bell"
|
 |
|
Super! Multumesc frumos! Dar mai am o mica intrebare: conteaza traseul care il urmeaza bula de co2 in numarator?
Adica la unele modele am vazut ca bula coboara pe furtunul ce trece prin capacul recipientului si ajunge in lichid dupa care se ridica la suprafata;
si la alte modele bula urca direct de jos in sus ca in acest model . Dupa parerea mea nu trebuie o presiune mai mica in modelul al II-lea? Afecteaza cu ceva?
|
 |
|
Dupa indelungate cautari si folosiri a butonului "search" am ajuns la concluzia ca pe forum nu exista scheme sau post-uri despre "numaratorul de bule"diy.
Sa nu fi gasit eu?
Daca ma insel, nu ar putea cineva sa ma ajute (sa-mi dea "mura'n gura") cu un link?
Eventual poate posteaza cineva despre numaratorul de bule ca sa fie topicul asta complet!
|
 |
|
Daca-l faci de 50 cm h. vei avea real 170-180 litri apa + pietris + 30-40 kg. sticla (de 10mm). Dupa parerea mea greutatea va trece de 250 kg.
dubleaza placa de deasupra si e de ajuns.. cu pal de 20 (de glafuri) si scartaitoare dedesubt...
Iar placa asta dublata va sta pe aceiasi 2 pereti verticali simpli. Cred ca mai trebuie cel putin inca un perete vertical la mijloc.
Ai putea renunta la sertare si sa faci un perete despartitor; intr-o parte 3-4 sertare iar in cealalta parte 1-2 polite, eventual o portita.
Dupa cum am mai spus si repet: este doar parerea mea. 
|
 |
|
In primul rand daca tot iti faci acvariu fa-l inalt de 50cm.
In al II-lea rand greutatea se duce undeva la 200-250 kg. Comoda trebuie sa fie rezistenta. Comoda mea cam asa arata. Pentru un acvariu de 100/40/h50. Are 4 pereti verticali dublati din pal.
Daca comoda ta are doar 2 pereti verticali si intre ei sertare te asigur ca nu va rezista. Nici nu mai incape vorba de schimbare a centrului de greutate; comoda va fi distrusa si bineinteles  si acvariul de pe ea.
O poza cu comoda ta ar trebui si atunci ai putea obtine un verdict mai sigur.
|
 |
|
Cu profund regret si cu durere in suflet RECUNOSC: am avut si eu un acvariu de asta "cool" . Noroc ca nu are poza o rezolutie mai buna (e facuta cu telefonul) ca ati fi vazut o "minunatie" de castel din care ies "bineinteles" bule de aer si un schelet din care ies la fel bule de aer. Pe urma am gasit acest forum si m-am mai desteptat nitel. L-am vandut iar acum e aproape gata un acvariu mai maricel.
De, ce sa faci, incepator!
P.S. era sa uit: aveam si o "bogatie" de pietris de toate culorile! 
|
 |
|