[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kata
Forum Index » Profile for kata » Messages posted by kata
Pai garantia nu prevede si ce-ai patit tu acum? Sa ti-l repare ei.
Sau incearca sa-l dai inapoi si sa le ceri un acvariu cu sticla de 8mm (minim). De obicei firmele astea is cam reticiente la dat bani inapoi dar daca le spui ca dai diferenta pt. un acvariu cu sticla mai groasa nu cred ca vor avea prea multe de comentat.
Incearca varianta a 2-a! (eu zic ca va merge ca acvariul tau il vor vinde altui client nestiutor) Cat pot sa-ti mai ceara in plus? Sa stii ca va merita diferenta de pret.
Chiar nu gasesti nicaieri sticla de cel putin 8mm?
Intariturile banuiesc ca-s tot de 6mm. Lipeste intariturile iarasi ca nu vad prea bine acvariul tau!
In primul rand care este grosimea sticlei?
5 mm e mult si nu prea. Daca nu curge acvariul asta nu inseamna ca la fel va fi si maine, nu?
Sa fiu in locul tau as dezlipi intaritoarele si le-as lipi iarasi.
MARELE ALB wrote:
giostana wrote:care este distanta optima pentru amplasarea neonului fata de suprafata apei pentru ca m-a rupt condensul si am ars 2 neoane in 1 luna.

Tuburile mele de neon stau la 2-3 cm de suprafata apei si nu se ard. Alta trebuie sa fie cauza. Probabil stropii de apa .

Nu ai probleme cu stropii de apa de la pietrele pt. aerare? Sau aerarea o faci doar cu ajutorul jetului de apa de filtru orientata in sus? Ce fel de capac ai? Ai ventilator la el?
Adica un pic mai sus basu. Sa nu se simta vibratiile de la bas.
Ca daca
un pic mai jos bassu
accentuezi vibratiile!
Cred ca asta a vrut sa zica Razvan M
Dupa parerea mea aceasta problema intra la capitolul "stii si la ce te ajuta ca stii".
Sa presupunem ca afli rezultatul dar poate plantele care le ai nu au nevoie de lumina mai multa ci de CO2 sau vor un sol cu aport de nutrienti.
Cel mai bine modifici (si mai usor zic eu) acesti factori pana observi "cu ochiul liber" ca le merge mai bine plantelor.
Parca s-a mai scris undeva despre asta, pe forumul asta sau pe ala vechi!
Din cate retin (si nu stiu daca retin bine) pestii nu au auz sau nu aud bine dar in schimb percep vibratiile care bineinteles le pot fi daunatoare.
Deci niste casti ar impaca "si capra si varza".
Incalzitorul e dat deja. A mai ramas neonul!
Am un incalzitor de 25 Watt cu reglaj si un neon TLD 840 de 18 Watt.
Neonul a fost folosit cam 4-5 luni si pe o parte s-a depus putina piatra (era pus prea jos) dar poate fi folosit pe partea cealalta. Incalzitorul nu a fost folosit deloc.
Nu vreau nimic pe ele. Singura problema transportul, care bineinteles va fi suportat de doritor!
Picioarele rastelului din ce sunt facute? Sau pe ce stau? Camera in care e rastelu' e la etaj? Tine planseul? Cam ce greutate e pe rastel?
Razvan M wrote:1. Tocmai m-am hotarat la dimensiunile noului acvariu (68x38x50).. si vreau sa-mi fac propriul capac, care probabil va avea 2 tuburi de neon de 18w ..am gasit niste izolatoare care sa protejeze de apa... acuma intrebarea mea este "Din ce sa fac capacul ?" (PANEL ? PVC ? PAL ?) eventual ce materiale imi trebuie si toate cele ... va rog sa expicati toti pasii (asa ca la prosti ca-s incepator in construirea capacelor)

Cam oftopic dar la ce te referi cand ai spus izolatoare? As fi si eu interesat cum sa izolez contactele la un neon pe suportul lui!
Imi cer scuze dar acest tabel l-am gasit la un prieten de al meu dar exact asa cum l-am afisat. Fara carte, fara autor fara nici o alta informatie.
Nu sunt asa "zgarcit" cu informatiile
Trebuie si putina lectura
Incearca:
- aici ;
- aici ;
- aici ;
- aici ;
- si daca vrei sa cumperi aici , aici si aici .
Spor la treaba!
Off topic, cu scuzele de rigoare, dar cred ca materialul respectiv se numeste OSB si arata asa (cred )
Am gasit la cineva acest tabel cu boli la pesti. Sper sa fie de ajutor cuiva.
Propun inchiderea acestui topic deoarece sunt 3 persoane care s-au aratat interesate si nu au primit nici un raspuns de aproape o luna de zile.
Macar din politete era suficient un simplu DA sau NU.
Se prinde si de un background din spuma poliuretanica?
Am taiat din spuma asa ca nu e neteda.
Ai un PM si de la mine! Mai este valabil?
Informatiile care te intereseaza se gasesc chiar pe forum dar au fost foarte bine ascunse : aici sau aici sau aici sau aici sau aici .
Este de ajuns sa te hotarasti?
Daca te ajuta cu ceva:
Ammonia Remover – M, H A-1480 (3x180 g), A-1485 (700 g)
Ammonia Remover removes ammonia before it can harm fish. An effective addition to normal filter media, it reduces unacceptable levels of ammonia. In chloramine treated water, it helps remove excess ammonia created when the chloramine bond is broken to release free ammonia. Ammonia Remover should be used exclusively in freshwater as its ionic functions release captured ammonia in brackish and saltwater. Ammonia Remover does not show any physical change as it loses its activity, which is determined by the amounts of ammonia it contacts. Ammonia Remover should not be left in the filter longer than a month.

Forum Index » Profile for kata » Messages posted by kata
Go to: