[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hagen vs. Tetra la capitolul filtru extern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In perspectiva achizitionarii unui nou filtru extern pentru un acvariu de 300l net, deschid acest topic in care sinteti liberi sa va exprimati parerea (pro sau contra, cu argumente preferabil) despre gama Fluval (de la Hagen) si gama EX (de la Tetra).

Momentan am un Fluval 204 care din pacate nu face fata la cei 300 l. Am studiat manualele celor 2 game de filtre si personal inclin spre EX, desi Fluval-ul s-a comportat impecabil pina sa-l stresez cu 300 l.

In concluzie, pentru noul filtru, eu m-am orientat catre EX dar as vrea sa consult si "constiinta colectiva" a userilor de pe acvariu.ro.

Va multumesc anticipat pentru pareri.

P.S - stiu ca unii mi-ar recomanda Eihem dar acesta iese din discutie datorita pretului si a faptului ca nu se gaseste la noi. De asemenea stiu ca mai sint si filtre de tip "chinezarii".
Pe mine ma intereseaza exclusiv parerea voastra doar despre cele 2 game (Fluval vs. EX).
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Prefer Tetra. Desi nu l-am vazut la lucru o perioada indelungata. Imi place ca are volumu' mai mare decit Fluvalu'. E si mai ieftin.
Imi plac mai mult sertarele cu material filtrant. Pare mai aproape de Eheim. Suprafata prin care intra apa in materialu' filtrant e mai mare la Tetra decit la Fluval => viteza mai mica a apei prin material = filtrare mai eficienta. Parerea mea.
Butonu' ala de amorsare chiar functioneaza, spre deosebite de Fluval la care butonezi pina curg apele pe tine si degeaba. Trebuie sa inclini Fluvalu' pina scuipa aerul din el. Cel putin asa se comporta al meu.

Poate cineva care foloseste canistra Tetra de mai mult timp sa emita o parere mai in cunostinta de cauza.

Iti recomand canistra Tetra pentru acvarii de 500 litri. E vreo 3.600.000 lei da' macar sti ca are volum mare si debit ca lumea. E cu vreun milion mai scumpa decit FX 700 - pentru 250 litri. Cred ca fata de costurile acvariului, milionu' ala nu e asa mult.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pare mai aproape de Eheim. Suprafata prin care intra apa in materialu' filtrant e mai mare la Tetra decit la Fluval => viteza mai mica a apei prin material = filtrare mai eficienta

Exact acest amanunt m-a facut si pe mine sa inclin spre Tetra.
[Email] [Yahoo!]
cyborg
Member
[Avatar]

IP:

Numai ce am mai spus pe alt thread . Tocmai mi-am luat si eu EX600 (deh...am acvariul mai mititel), si tipul de la pet-shop mi-a pus pe masa un 104 si un ex600 sa le studiez...si uite-asa am stat aproape o juma de ora uitandu-ma atent. Am ramas cu Tetra, si nu-mi pare rau. Am iesit cu 20% din bani mai ieftin, nu se aude aproape deloc, e COMPLET echipat, ba chiar mi-au ramas ventuze si suporti. La capitolul functionare, etajele cu materiale filtrante sunt mai largi, ceea ce banuiesc si eu ca e mai eficient. Cateva poze poti vedea la mine la galerie

Nature is definetly natural.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:...Butonu' ala de amorsare chiar functioneaza, spre deosebite de Fluval la care butonezi pina curg apele pe tine si degeaba. Trebuie sa inclini Fluvalu' pina scuipa aerul din el. Cel putin asa se comporta al meu...

Poate iti prinde vreun gunoi si nu poate pistonul ala sa-si faca datoria. Eu am un 304 si dupa ce ii dau de maximum 3 ori din "buton", incepe apa sa galgaie in el ca tulburelu-n damigeana ( ca tot e toamna).
S-a intamplat o data sa nu fiu atent si sa ramana in spatiul ala o cochilie de melc... si n-a mai galgait. M-am enervat, l-am desfacut din nou, am vazut de unde venea buba, am bagat la cap si de atunci am grija sa-i curat bine capacul.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: