[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Curent de apa puternic  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lucian.con
Junior member

IP:

Am un acvariu de 70 l, plantat la greu (zic eu) , cu 2 scalari , 8 neoni, 2 sanitari.
Filtrul interior are o pompa de 12 W cred ca face un curent cam prea puternic. Este o problema ?
Si apoi este o problema daca am cat mai multe plante ?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ce fel de filtru ai? Nu il poti regla?

Cit despre plante, nu este o problema daca ai multe. Numai ca trebuie sa te ingrijesti de ele - lumina, fertilizanti, schimburi de apa, temperatura potrivita.
razvan
Membru banat

IP:

indiferent de ce filtru ai, incearca sa pui la iesire un "deflector de jet", sa bata in sus, spre suprafata apei, e cea mai simpla rezolvare posibila.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

lucian.con wrote:...2 scalari , 8 neoni, 2 sanitari. Filtrul interior... face un curent cam prea puternic. Este o problema?

Orienteaza in sus jetul cu o bucatica de furtun curbata, cum a zis razvan. Toti pestii tai sunt de apa calma si curentul "cam prea puternic" e o problema. Nici tie nu ti-ar placea sa locuiesti intr-o casa prin care bate vantul non-stop.

lucian.con wrote:Si apoi este o problema daca am cat mai multe plante ?

Pestii trebuie sa aiba spatiu de inot. Daca stau inghesuiti intr-un colt, atunci e o problema.
De asemenea, trebuie sa poata sa intre si prin spatele plantelor, ca sa se mai ascunda. Le face bine la psihic. Daca plantele sunt atat de dese incat nu pot intra printre ele, iar nu e bine.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
cyborg
Member
[Avatar]

IP:

Daca esti meshter mare, poti sa te uiti si aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1337
Aseara am facut "lucrarea" asta, si chiar a dat rezultate. Motivul pt. care caut alta pompa este ca a mea e o chinezarie ieftina, care face MUUUULT zgomot.

Nature is definetly natural.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
lucian.con
Junior member

IP:

Nu prea sunt mesther de loc , dar eu ma gandeam la un variator de tensiune ca la veiove montat pe fir. Oare functioneaza ? A mai incercat cineva ?
razvan
Membru banat

IP:

variator de tensiune... neeeeeee nici sa nu te gindesti.
varierea debitului la pompele de apa , se poate realiza in 2 feluri:
prin "acordarea" clapetei de admisie( discul rosu de sub banda galbena, la aquael) sau prin admisia de aer in calota "elicei". e "sistemul" ala cu furtunelul care se infige in stutzul calotei transparente...
sau cu deflectorul de jet cum spuneam mai sus..
miky
Member
[Avatar]

IP:

poti pune un furtun (sau tub de plastic) care duce pana la suprafata dupa care il duci de-a lungul apei, pui un dop in capatul lui si ianinte de dop faci mai multe gauri (de vre-o 2-3 mm) prin care va iesi apa.
Numa sa ai grija ca grosimea lor adunata sa fie mai mare decar cea a filrtului
cam asa ceva

ar trebui sa rezolvi problema ca daca nu incep sa-ti apara si alge negre filamentoase(ca firul de par) si de alea tare greu vei scapa

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

razvan wrote:variator de tensiune... neeeeeee nici sa nu te gindesti.
varierea debitului la pompele de apa , se poate realiza in 2 feluri:
prin "acordarea" clapetei de admisie( discul rosu de sub banda galbena, la aquael) sau prin admisia de aer in calota "elicei". e "sistemul" ala cu furtunelul care se infige in stutzul calotei transparente...
sau cu deflectorul de jet cum spuneam mai sus..

O mica corectura. Cu deflectoul de jet nu se modifica debitul pompei, ci eventual puterea (si directia) curentului de apa. Stiu ca la asta te-ai referit Razvane, dar am pus corectura pentru ca cei mai incepatori sa n-o interpreteze mot-a-mot.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: