[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu mai mare  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Printzu
Junior member

IP:

Salutare si La Multi Ani!! Sa imi fac un cadou de inceput de an m-am gandit la un acvariu "mijto". Am o comoda de 100x50x80 [cm] (Lxlxh) pe care ar mrge pus un acvariu de 100x40x40. Intrebrea mea e daca modificarea centrului de greutate al ansamblului comoda+acvariu va fi semnificativa in cazul in care deschid si inchid sertarele, deoarece eu estimez ca acvariu va avea cam 150-160 Kg. Va multumesc

In nostre silvae multe bestii sunt.
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Printzu wrote:eu estimez ca acvariu va avea cam 150-160 Kg. Va multumesc

eu zic sa "estimezi" mai mult. vine cam ~140 litri net + sticla in jur de 30kg (depinde de grosime) + substrat (~25kg) + capac. pune 3 oameni sanatosi sa stea pe comoda si, daca tine, e OK. la cat o sa fie de greu nu o sa conteze sertarele alea.

Acvariul meu
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

uite aici un calculator. poate e util si la altii. trebuie doar sa schimbati unitatile de masura.

http://boonedocks.net/fishtank/ftweb.php

Acvariul meu
[Yahoo!]
kata
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand daca tot iti faci acvariu fa-l inalt de 50cm.
In al II-lea rand greutatea se duce undeva la 200-250 kg. Comoda trebuie sa fie rezistenta. Comoda mea cam asa arata. Pentru un acvariu de 100/40/h50. Are 4 pereti verticali dublati din pal.
Daca comoda ta are doar 2 pereti verticali si intre ei sertare te asigur ca nu va rezista. Nici nu mai incape vorba de schimbare a centrului de greutate; comoda va fi distrusa si bineinteles si acvariul de pe ea.
O poza cu comoda ta ar trebui si atunci ai putea obtine un verdict mai sigur.

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
Printzu
Junior member

IP:

kata wrote:
Daca comoda ta are doar 2 pereti verticali si intre ei sertare te asigur ca nu va rezista. Nici nu mai incape vorba de schimbare a centrului de greutate; comoda va fi distrusa si bineinteles si acvariul de pe ea.
.

Asa e comoda mea. 2 pereti verticali o placa de pal deasupra si 3 sertare. Deci nu va tine.Test n-are rost sa fac, deoarece poate tine cele 5 minute cat ii pun eu pe amicii mei sa stea pe ea dar poate la 2 zile dupa ce pun acvariu cedeaza.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=444&pos=3[url]

[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

dubleaza placa de deasupra si e de ajuns.. cu pal de 20 (de glafuri) si scartaitoare dedesubt...
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

razvan wrote:dubleaza placa de deasupra si e de ajuns.. cu pal de 20 (de glafuri) si scartaitoare dedesubt...

eu unul as face placa mai lunga si as pune si doua console de greutate mare (cele in forma de triunghi) pe laterale sau chiar in sertarul de sus.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Printzu
Junior member

IP:

Dar daca pun o placa mai lunga deasupra si cu 4 tevi de metal pt. sustinere (2 pe o parte si 2 pe o parte)?

[Yahoo!]
Kosmo
Member

IP:

Am si io o pantofiera d-asta, dar nu sta prea bine cu echilibru. E cam inalta, iar partea de jos nu e perfect drept taiata asa ca se bitaie. Un acvariu mare cred ca ar tine pe loc.
kata
Member
[Avatar]

IP:

Daca-l faci de 50 cm h. vei avea real 170-180 litri apa + pietris + 30-40 kg. sticla (de 10mm). Dupa parerea mea greutatea va trece de 250 kg.
dubleaza placa de deasupra si e de ajuns.. cu pal de 20 (de glafuri) si scartaitoare dedesubt...

Iar placa asta dublata va sta pe aceiasi 2 pereti verticali simpli. Cred ca mai trebuie cel putin inca un perete vertical la mijloc.
Ai putea renunta la sertare si sa faci un perete despartitor; intr-o parte 3-4 sertare iar in cealalta parte 1-2 polite, eventual o portita.
Dupa cum am mai spus si repet: este doar parerea mea.

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
Kosmo
Member

IP:

kata wrote: Cred ca mai trebuie cel putin inca un perete vertical la mijloc...Ai putea renunta la sertare si sa faci un perete despartitor; intr-o parte 3-4 sertare iar in cealalta parte 1-2 polite, eventual o portita.

Daca este pantofiera, cum pare, trebuie sa o schimbi rau de tot ca sa o modifici asa. Rafturile sunt dintr-o singura bucata si au pe interior suportul de metal/plastic pe care stau pantofii, un fel de bare lungi de la un capat la altu' al raftului.
Io cred ca poti sa incerci cu patru bare dragute pe dinafara si un blat teapan deasupra.
La mine lungimea servantei (florentine) este mai mare decat cea a acvariului asa ca face o mica burta la mijloc, desi acolo e o placa centrala, ce ingreuneaza inchiderea/deschiderea usilor.
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

printzu wrote: Am o comoda de 100x50x80 [cm] (Lxlxh) pe care ar merge pus un acvariu de 100x40x40.

Mie mi se par bune dimensiunile, acum depinde si ce pesti vrei sa adaposteasca. Eventual 100x50x45 ca sa fie cat comoda. Cu cat mai lat cu atat mai bine. Inaltime mai mica->flux luminos mai mare.
Varianta cu cadru metalic mi se pare mai sigura.

mobile in mobile
Printzu
Junior member

IP:

Salutari. Revin asupra subiectului cu o intrebare.Comoda din imagine, facuta din PAL de 20 mm , ar servi scopului, adica sa nu ma gandesc ca va ceda la 2 luni dupa ce am instalat toata sandramaua?multumesc din nou anticipat.

image

[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Tine fara probleme...
Asta daca si intermediarele sunt tot din PAL de 19mm.

Acvariul meu de 120l net+substrat+capac sta pe o masa plianta la care practic structura de rezistenta e alcatuita din cele 4 picioare (pe rotile). Si sta asa de 2 ani. Nici pe departe nu-i vorba de ceea ce ai schitat tu...

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa-mi spui la ce pret ai gasit o comoda ca cea desenata de tine. Poate reusesc sa-ti fac si eu o oferta :-)

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Printzu
Junior member

IP:

La atelierul de mobila unde am intrbat a zis ca mi-o face cu aprox 450 RON din pal de 20 mm , si cam 600 RON cu pal de 25 (de aceea am intrbat daca merge si cu pal de 20).

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: