| Message |
|
|
|
imperecherea la mine se face si mama-fiu si tata -fica si frate-sora .......dupa perioada de 3 lunii pot incepe gestatia...la inceput vei avea intre 2-12 pui , apoi incet incet creste
|
 |
|
|
|
uite varianta care am aleso eu este sa raman pe endleri si neoni doar asa imi traiesc crevetii....endleri raman la aceeasi marime ca neonii si cauta pe net sa vezi endleri clasa N sa vezi ce frumusete de pesti sunt
iti puii vreo 4 masculi de endleri vreo 6 neonii si cativa crevetii pana faci rost de ceva mai mare ......recomand masculi endleri sunt superbi si femelele cresc ceva mai mari
|
 |
|
|
|
tu cate exemplare detii ... in acel acvariu ai putea tine o pereche de xipho si una de molly cam atata.... si tot depasesti cerintele.....eu stiu cat de greu este sa ii donezi te-ai atasat de ei ...eu stiu cat de greu mam despartit de ei nu a contat ca am dat milioane de lei pe acesti pesti cat atasarea de ei....dar trebuie sa te gandesti cum te-ai simtii sa stai intr-o camera de 28 mp vreo 20 de insi? si tot felu de natii de la oameni de culuare pana la somalezi si chineji si etc (un exemplu) nu ti-ar prii te-ai sufoca...
|
 |
|
|
asta te va ajuta mult in a alege ce pastrezi si ce donezi,,,, Deci conform acestui post: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
|
 |
|
|
|
colegul de sus are dreptate ,nu am pus in calcul acest aspect ca sa te ajut in 5 minute voi revenii cu un calcul al volumului de apa pentru fiecare peste in functie de nevoia de volum,centimetri de dezvoltare,iar numarul de pesti il vei deduce tu pentru acvariul tau ...din cauza supraaglomerarii am avut si eu decese am donat peste 40-50 de pesti maturi si peste 200 de puii din aceasta cauza ca sa faci un calcul eu am in 120 de litri acuma 4 endleri ,7 neoni, 2 cory,2 ancistrus ,4 zebre
|
 |
|
|
|
si eu am tot 4 in urma a 2 decese...primul a venit in urma atacului unui scalar asupra zehbrei la fel a lasato fara burta a inotat vreo 5 min fara abdomen.......la restul pestilor nu stiu care sa fii fost , xipho posibil sa fii mancat burta daca zebra era deja la pamant....dar de atacat ma indoiesc
|
 |
|
|
|
imi poate spune si mie cineva cea mai buna solutie pentru a scapa de alge? am citit despre ele cum se elimina si etc ...dar o solutie concreta as dorii nu am timp de metode ciudate ce gasesc de cumparat pe piata? algele sunt asa pe fiecare frunza , milioane de firicele micute...
|
 |
|
|
|
eu tot incerc si nu prea am presiune la bomba si nici nu scapa pe nicaieri intradevar ziua scoate oxigen calumea de tot deci ma uit la plante si ma minunez dar asta doar de cand am schimbat substratul si am pus aquabasis plus de la jbl inainte nimika
dar dupa ce se intuneca nu mai elimina nici o planta oxigen
|
 |
|
|
|
am postat de multe ori ca ii donez au fost o multime acuma mi-am schimbat setupul si nu o sa mai am pacat....petshopu are vanzare au fost in valuare de 500 de lei ...si am primit cucu...nimik....asa mai bine ii donam
|
 |
|
|
|
imi pare rau 80 de pesti maturii si cei 30 de puii erau pana la urma au ajuns astazi la petshop ....imi pare sincer rau....se poate inchide multumesc
|
 |
|
|
|
in luna decembrie cam pe 3 am cumparat in jur de 70 de pesti de la o crescatorie din brasov...guppy ,xipho,molly,bla bla.....femelele de guppy aveau in jur de 1 an si ceva si erau 3 la numar gestante....intre 20 si 26 au fatat fiecare cate 50-90 de puii deci am avut undeva la 200 , in primul rand dupa ce au fatat le-am pus inapoi in comunitar apoi in jur de 4-5 zile le-am dat doar galbenus de ou apoi numai daphnia pentru ca se farmitea cel mai bine , am donat din ei au mai ramas 25 de puii (niciunul nu a murit toti au fost donati) in legatura cu temperatura am ridicato din timpul gestatiei la 28 de grade treptat nu deodata...am tinut asa pana la 3 saptamani dupa care cu fiecare zii trecuta scadeam cate un grad pana la 24 de grade..... in momentul de fata puii se simt excelent si nu au halit alceva decat galbenus la inceput apoi daphnia si au niste culori nemaipomenite .
|
 |
|
|
|
inca nu stiu eu totul foarte bine insa ceea ce doresti tu sa faci este ceva de povestit nepotilor , tentatia asta in acvaristica devine tot mai intensa si toata lumea vrea tot mai mare si mai mult este super ,eu unul nu cred ca mas descurca cu un asa volum in momentul de fata insa acest lucru am si eu in plan minim (150/50/50(60)),mult succes
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
inca nu a fatat insa am pus in vanzare tot....am facut un nou setup ,am renuntat la petris albastru si toate prostiile, am pus pietris-nisip 3-5 mm de rau , am revenit si eu la niste mici standarde am schimbat pe acolo am pus aquabasis pentru plante ca nu aveam am mai rezovat un pic cu lumina ,acuma caut o butelie mai ieftina asa sa nu ma mai chinui cu bomba , asadar am ramas pe : neoni 7 , endleri 2 masculi ,2femele , 4 ebre roz ,2 cory ,2 scalari mai pajnici care ii voi da in perioada urmatoare deoarece voi introduce crevetii din maternitate ...asadar am 21 de pesti separati la vanzare in momentu de fata .. in juma de acvariu de apa ii tin pana ii dau sper sa se dea..sunt gestante si molly si xipho voalat si guppy ,e prea obositor cu vivipari ca mie mila de puii ..macar la endleri am o satisfactie im plus
|
 |
|
|
|
vand xipho voalat 2 masculi , 2 femele 5-6 lunii , molly black 4 masculi 2 femele 4-5 lunii , xipho cu ochii rosii 3 femele 1 mascul 3-5 lunii , guppy 4 masculi 2 femele , 1 ancistrus 6-8 cm , 2 lei pe individ sau tot pachetu la 25 lei Accept schimb endleri, neoni , rasbora s-au astept oferte ,chiar si plante......
|
 |
|
|
|
au mai ramas in jur de 20 -25 de puii..
|
 |
|
|
|
algele pot aparea si in urma razelor de soare s-au lumina de afara (naturala)
|
 |
|
|
|
nu nu am probleme cu algege..
|
 |
|
|
|
mersii frumos