[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
solutie alge..  XML
Forum Index » Alge
Author Message
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

imi poate spune si mie cineva cea mai buna solutie pentru a scapa de alge? am citit despre ele cum se elimina si etc ...dar o solutie concreta as dorii nu am timp de metode ciudate ce gasesc de cumparat pe piata? algele sunt asa pe fiecare frunza , milioane de firicele micute...
[ICQ]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

nici o solutie nu stiti?
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Daca intr-adevar ai fi citit pe forum ai fi stiut ca nu exista o solutie anume universal valabila.

Iar legat de algele tale, pune o poza. N-ar trebui intai sa stim ce alge ai ca sa putem gasi o solutie?
De asemenea, mai scrie-ne niste detalii legate de acvariul tau. Ce plante ai, daca si cu ce fertilizezi, cum stai cu codoiul, ce lumina, ce filtrare ai?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

nu am cu ce sa fac momentan poza am crezut ca exista vreo solutie......acvariu se stie e prezentat are 112 litri ...substrat de la jbl aquabasis plus de fertilizat inca nu fertilizez (am introdus substratul de 6-7 zile e setup nou (plante vechi) s-au ars neoanele care le aveam momentan am pentru vreo sapt 2x18 w nu am alta solutie pana iau 2x36 w osram t8 sau t5 sa vad daca gasesc sistem de aprindere ca nu am gasit si am cautat tot brasovu la toate petshopurile mi sa spus ca nu se fabrica instalatie pntr t5 , mai dureaza cateva zile pana la lumina noua ,pana si valisneria a facut alge ,la ea chiar nu ma asteptam ....singura care nu are alge este pistia
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Bun, daca nu poti face poze, poti macar sa descrii alga? Daca spui ca ai alge si atat, nu prea e mare lucru, dat fiind faptul ca existe multe tipuri de alge.
Sau, dai un sarci pe gugles dupa alge si vezi daca gasesti vreo poza cu alge asemenanatoare cu ale tale si pune-o aici.

Uite un exemplu de site unde poti cauta: http://aquariumalgae.blogspot.com/

Legat de descrierea acvariului, e nevoie sa-l prezinti in orice categorie, caci la cate topicuri sunt si se fac zilnic, e cam greu sa tii minte fiecare acvariu in parte. Pe de alta parte, unii nici nu intra la "coltul incepatorilor" incat habar n-au de acvariul tau.

Pana acum sa intelegem ca ai undeva la 100 litri net, nu fertilizezi, 36 W lumina (ce fel de neoane? cate ore pe zi?), substrat aquabasis plus. Ce filtrare? De tinut cont ca acvariul e in faza de ciclare, deci e instabil. Ai si pesti in el? Ce fel de plante ai? Cam cate plante/ (aici iarasi ar trebui o poza)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

sunt niste simple neoane t8 nu scrie nimik pe ele sunt de camera dar nu avceam ce sapun ca s-au ars sunt de cateva zile ....filtru aquael fan 2 plus 450l/h tin neoanele cam 14 ore 15 pe zii fara pauza .... plante am niste japonica valisneria moss, elodea, restu nush niste cuba etc......o sa pun o filmare scurta imediat pe youtube si dau link ca nu se vede in poza nimik e varza aparatu
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

14-15 ore pe zi? ... La un acvariu in prima saptamana de startare?

Sa nu mai spui nimanui ca ai citit pe forum si n-ai gasit solutii ca n-or sa te creada baietii...

Redu perioada de iluminare. Las-o mai moale la inceput Eu personal am inceput cu 6 ore pe zi in prima saptamana si am ajuns la un maximum de 9. Altii ilumineaza 10-11 ore pe zi, dar cu fertilizare si co2 pe masura. Tu n-ai nici fertilizare, nici co2. Redu drastic iluminatul.

Alta problema cred ca ar fi faptul ca te-ai intins la niste plante ce nu vor avea sanse in conditiile oferite de tine. Blyxa, cuba ... Plante suparate => alge vesele.
Planteaza masiv cu plante easy cu crestere rapida. Vallisneria, elodea, cabomba, ludwigia repens. Vei selecta pe urma ce ramane si ce pleaca.

De asemenea, incearca sa faci o bomba pt co2.

Cred eu ca astea 3 treburi, si o curatenie buna in acvariu iti vor face viata mai usoara in ceea ce priveste algele.

Asteptam si filmuletul respectiv, incearca sa filmezi algele sa le vedem, dar si acvariul in ansamblu sa stim cam cat e de plantat.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

deci nu se prea vad nici in filnare e de proasta calitate deci ca sa fiu mai explicit sunt ca niste firicele ba lungi ba scurte,sunt milioane,chiar si pe geam se vor vedea alt tip si mereu le schimb ...problema e ca bate raza de soare direct in acvariu ...nu am alta obtiune unde sa il pun oorice as face ....si mai exact sunt ca resturile de firicele de atunci cand te barbieresti ramane asa milioane de firicele da mici mici asa e si pe geam si pe plante.... http://www.youtube.com/watch?v=D5fvhru0eOw co2 de la bomba de curand am schimbat substratu nu aveam unde tine pestii am dat la petshop peste 100 ca sa ii pot tine pe astia in ceva dar nu ii pot tine 3 sapt pentru ciclare asta este

This message was edited 2 times. Last update was at 16/02/2012 20:07:16

[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Sa fie oare diatomee? Nu stiu sa-ti zic sigur, nici nu prea se vad. Cauat pe gugles dupa diatome si vezi daca seamana cu ce ai tu.
Daca sunt astea, am citit ca sunt des intalnite in acvariile proaspat setate si dispar dupa ce se stabilizeaza bazinul. Insa tu ai va trebui sa rezolvi niste lucruri mai sus mentionate ca sa poti stabiliza bazinul.

Ce pot sigur sa vad sunt plantele in suferinta...

Referitor la soare, colanteaza partea pe care bate soarele si ala va fi "spatele" acvariului. Si ai rezolvat problema.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

am si o postare cu filmarea ziua daca ajuta mai mult.... http://www.youtube.com/watch?v=TnKlukdzCiE

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 20:28:09

[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Nu e bun link-ul. Ala e un link general pentru orice cont. Trebuie link-ul tau personal.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

acuma va merge http://www.youtube.com/watch?v=TnKlukdzCiE si apropo nu par a fii maroo asa algele naspa ca sunt subtiri trag spre verde maroniu da nush ce sa zic
[ICQ]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Babanukris, in principiu aparitia algelor are cateva cauze posibile pe care ti le voi enumera mai jos:
-lipsa unui nutrient-poate duce la aparitia algelor prin inhibarea asimilarii altui nutrient de catre plante
-lipsa CO2-ului- care poate duce la aceeasi problema ca mai sus, sau la oprirea hranirii plantei. Asta inseamna o crestere necontrolata a nutrientilor in apa si implicit la aparitia algelor.
-folosirea unor tuburi sau a unei iluminari indecvate acvariului, atat in ceea ce priveste spectrul lumis cat si in ceea ce priveste "cantitatea" de lumina la care expui plantele. De asemenea, conteaza foarte mult si timpul de iluminare.
-pastrarea bazinului in dreptul ferestrei-cu toate ca dupa tipul de alga pe car eil prezinti nu cred ca asta este motivul-poate duce la aparitia algelor.
-orice dezechilibru pe care il ai in acvariu in ceeace priveste relatia fertilizare-CO2-iluminare.

Doua sfaturi:
primo: citeste cat poti de mult pe forum despre cum se intretine un acvariu plantat si indrepta greselile pecare le-ai facut. Sunt doar cateva reguli simple de urmat
secundo (sfatul acesta iti va fi de folos in relatia cu acest forum): incearca te rog sa fii mai coerent in exprimare si ajuta-ne sa intelegem ce scrii folosind cu incredere semnele de punctuatie ale limbii romane. Multam

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca acvariul e predispus algelor in primul rand ca sta direct in razele soarelui si apoi de la iluminare. Eu nu fertilizez, si la mine cresc plantele destul de bine, e drept ca sunt plante easy. Probleme cu "niste firicele ba lungi ba scurte" am avut si eu, e posibil sa fie diferite la tine. Dar am rezolvat relativ usor: schimburi de apa de 20% in fiecare saptamana, scurtarea perioadei de iluminare, taierea frunzelor care prezentau acele firicele, adaos de 10 ml de Algol de la JBL la fiecare schimb de apa. Si uite asa am reusit sa tin sub control acele alge. E drept ca sunt si acum dar foarte putine si mici, greu de observat.
Repet: este parerea mea si metoda aplicata de mine, care este de durata, cam 1 luna...

Succes iti doresc si baga mare cu forumul, sigur gasesti pe altii care au avut probleme ca tine si le-au rezolvat...
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

se poat lua algele si din achizitionarea unor noi plante de la posibili acvaristi? pentru ca am uitat sa mentionez ca am primit niste plante de la cineva,cred ca asta determina aparitia algelor.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Daca le-ai luat pline de alge, posibil.
Dar in principiu spori de alge exista in orice bazin. Problema e daca le oferi conditii sa se dezvolte pe urma sau nu. De altfel, eu cred ca daca bazinul e foarte stabil si ingrijit, ai putea chiar sa aduci plante cu alge si ele ar disparea ulterior.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Spori de alge sunt si in apa de la retea, in intestinele pestilor, mancare, aer.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

ok....or fii peste tot alge...eu am intrebat .... care este solutia prin care as putea scapa de ele...
[ICQ]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

babanukriss wrote:ok....or fii peste tot alge...eu am intrebat .... care este solutia prin care as putea scapa de ele...

Rabdare, documentare, pastrarea parametrilor apei in limite normale, corelarea dintre fertilizare, lumina si CO2.
Nu exista un remediu universal valabil, si apoi algele sint ceva natural si normal in orice acvariu atata timp cat nu
le dai voie sa se dezvolte necontrolat. Si nu in ultimul rand e bine sa sti ce fel de apa ai la robinet.

O zi buna,
Dragos
stefanp
Moderator

IP:

babanukriss wrote:ok....or fii peste tot alge...eu am intrebat .... care este solutia prin care as putea scapa de ele...

Pai noi ce Dumnezo' scriem aici? Ti-am zis din primul post ca nu exista o solutie universala si am incercat sa iti au niste linii pe care sa poti cladi (studiind si tu pe ici pe colo). Alber ti le-a pus si cu liniuta...
Sincer e un fel e jignire sa treci peste toate posturile astea si sa le ignori pur si simplu.

Ti-e lene si vrei sa fie un singur lucru de facut si probabil ala rapid ca sa nu obosesti prea tare. Du-te la petshop, ia o sticla mare de algicid si toarn-o in acvariu pe toata. Mergi in concediu si intoarce-te peste o saptamana. Totul o sa fie ok

Multumit?
[WWW]

Forum Index » Alge
Go to: