| Message |
|
|
|
gasesti la petshop e 5 lei unu
|
 |
|
|
|
dap daca stii moda veche de filtrare o piatra de la pompa de aer si bagata intr-un burete..altfel vei ramane fara puii adica sanse 50-50
|
 |
|
|
|
elimina filtrul eventual cu burete ,altfel iti va trage tot puietul..
|
 |
|
|
|
pai daca sunt sintomele care le spuii cu burta mare sper si punctul negru.... agitatia din cel mic este normala gesturile principale unei femele de guppy inainte de fatare sunt acesta...alearga masculii , nu acepta mai nimik pe langa ea...ture sus ,jos sus-jos poate chiar si 12-15 ore ca si in cazul meu.... oprirea intr-un loc ferit si necirculat arata inceperea fatariii.....insa poate fii si din cauza parametrilor apei ...ea nesuportand acestia incearca sa evadeze normal maternitatea se face asa..jumatate umpli cu apa din acvariu comunitar ,jumatate apa proaspata ceea ce ar trebuii in perioada maternitatii schimbata apa la 2 zile si inlocuita cu una proaspata pana ajung puii la 3 saptamani
|
 |
|
|
mam convins fllutura burta si o descosea si cosea pentru a incapea ouale, am observat asta astazi cand a reusit sa si le traga am asistat in direct  ) deci e sanatoasa sper ca si conditiile sa fie bune ca peste 3-4 sapt sa am acvariu invadat ...cum spuneam experienta este mai presus ca orice documentare
|
 |
|
|
|
stefanp.....nu ai inteles nu la asta ma refeream....domnu mai sus a explicat ca sunt deja alge in apa si se formeaza nush cum....si eu am zis ok sunt alge...dar daca stie si vreo solutie de indepartare in asta.... de ce e romnu pe ultimul loc in lume.....?????? raspunsu il veti afla fiecare in inimile voastre... eu am inteles...mi s-a enumerat una alta...normal ca am bagat la cap si normal ca ma si documentez dar vroiam ceva rapid....gresesc pentru asta??
|
 |
|
|
|
ok....or fii peste tot alge...eu am intrebat .... care este solutia prin care as putea scapa de ele...
|
 |
|
|
pai asta era problema imi cer scuze....eu nu am inteles ca ies puii direct dupa ce sta 3-4 saptamanii in burata ,nu am inteles asta de aia probabil nu am gasit ca erodeaza......deci nu le depune pe nicaierii cand dispare galbeneala de pe burta au iesit direct puii ok? http://acvaristica.org/nevertebrate/creveti-red-cherry-rcs
|
 |
|
|
|
Dimorfism sexual
Pereche RCS
Femele RCS sunt mai mari (pana la 4 cm) si au culori mai intense. Pot fi usor deosebite dupa "saua" galbena de icre de pe spate. Dupa imperechere ouale se vor muta sub coada si vor fi fie galbene sau verzui.
Masculii RCS sunt mai mici (pana la 2.5 cm) si nu prezinta culoarea rosie intensa. Unii masculi pot fi chiar transparenti. In cazul masculilor lipseste "saua" de icre.
Hrana
eu tot nu inteleg,dupa depunere la cat timp ies puii?
|
 |
|
|
@babanukriss .... eu vorbesc pentru mine ... dar cred ca mai sunt si altii in asentimentul meu ... DOCUMENTEAZA-TE si apoi pune intrebari ..... de astea. Ajung sa cred ca vanezi post-uri ... si scrii ce iti trece prin minte ....
stii,nu intotdeauna coincide ce scrie la articole....cu propia experienta a acvaristilor....  nu degeaba intreb
|
 |
|
|
|
azi dimineata cand m-am trezit am ramas masca......o femela de rcs tocmai si-a despicat burta de sub cap pana in coada a lasato in jos , aceasta arata asa ca niste panza de paianzan ,apoi lua firicel cu firicel si le cosea la loc s-au dumnezeu stie ce facea ca usor usor isi revenea burta....ma oftic ca nu am apucat sa filmez deoarece am ramas masca, este acesta un aspect prin care ne dam seama ca depune?? sau ce inseamna acest aspect ...deoarece eu vreau sa trag mizeria cu furtunu si nu as vrea sa trag ouale si daca este asa la cat timp ies micutii dupa ce depune?
|
 |
|
|
|
se poat lua algele si din achizitionarea unor noi plante de la posibili acvaristi? pentru ca am uitat sa mentionez ca am primit niste plante de la cineva,cred ca asta determina aparitia algelor.
|
 |
|
|
acuma va merge http://www.youtube.com/watch?v=TnKlukdzCiE si apropo nu par a fii maroo asa algele naspa ca sunt subtiri trag spre verde maroniu da nush ce sa zic
|
 |
|
|
am si o postare cu filmarea ziua daca ajuta mai mult.... http://www.youtube.com/watch?v=TnKlukdzCiE
|
 |
|
|
deci nu se prea vad nici in filnare e de proasta calitate deci ca sa fiu mai explicit sunt ca niste firicele ba lungi ba scurte,sunt milioane,chiar si pe geam se vor vedea alt tip si mereu le schimb ...problema e ca bate raza de soare direct in acvariu ...nu am alta obtiune unde sa il pun oorice as face ....si mai exact sunt ca resturile de firicele de atunci cand te barbieresti ramane asa milioane de firicele da mici mici asa e si pe geam si pe plante.... http://www.youtube.com/watch?v=D5fvhru0eOw co2 de la bomba de curand am schimbat substratu nu aveam unde tine pestii am dat la petshop peste 100 ca sa ii pot tine pe astia in ceva dar nu ii pot tine 3 sapt pentru ciclare asta este
|
 |
|
|
|
sunt niste simple neoane t8 nu scrie nimik pe ele sunt de camera dar nu avceam ce sapun ca s-au ars sunt de cateva zile ....filtru aquael fan 2 plus 450l/h tin neoanele cam 14 ore 15 pe zii fara pauza .... plante am niste japonica valisneria moss, elodea, restu nush niste cuba etc......o sa pun o filmare scurta imediat pe youtube si dau link ca nu se vede in poza nimik e varza aparatu
|
 |
|
|
|
nu am cu ce sa fac momentan poza am crezut ca exista vreo solutie......acvariu se stie e prezentat are 112 litri ...substrat de la jbl aquabasis plus de fertilizat inca nu fertilizez (am introdus substratul de 6-7 zile e setup nou (plante vechi) s-au ars neoanele care le aveam momentan am pentru vreo sapt 2x18 w nu am alta solutie pana iau 2x36 w osram t8 sau t5 sa vad daca gasesc sistem de aprindere ca nu am gasit si am cautat tot brasovu la toate petshopurile mi sa spus ca nu se fabrica instalatie pntr t5 , mai dureaza cateva zile pana la lumina noua ,pana si valisneria a facut alge ,la ea chiar nu ma asteptam ....singura care nu are alge este pistia
|
 |
|
|
|
dap foarte foarte intalniti...productia usoara si nu numai, lumea se bazeaza deja pe ceva mai deosebit daca intelegi majoritatea au lasat acvariu clasic cu asemenea specii...acum se merge pe discusi africani...ceva exemplare mai deosebite....cum era si pe vremea lu ceausescu toata lumea cu televisoare alb-negru...apoi color...acuma plasme si etc..la fel si cu pestii lumea a fost cu pesti normali apoi xipho apoi trece la un nivel mai inalt .....nici macar petshopurile nu mai primesc donatii ......apai de vanzare nu se pune problema eu am achizitionat pesti in valuare de 3 milioane apoi am facut puii aveam in valuare de 7 milioane si absolut toti au fost donatii gratuit......asta e procesu nu ai ce face....acuma pierzi ,data viitoare vei stii exact ce ai gresit.....sau nici atunci...
|
 |
|
|
|
nu cred ca la vanzare o sa ai succes la xipho molly guppy......
|
 |
|
|
|
nici o solutie nu stiti?
|
 |
|
|