[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Luchian
Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Adica nu e bine discus+plantat? Dinc auza eventuaelelor tratamente pt discus ce ar putea afecta plantele, sau vice versa? Daca e vb de asta, ma retrag... vreau sa fie plantat...
Intr-adevar, nu am mai avut discusi pana in prezent, iar legat de ancistrusi, i-am tinut la la 26... acum 27 grade, fara incalzitor, e asa constant. Mi-ar parea rau dupa ei si nu as vrea sa renunt, insa si discus as vrea sa tin (4 blue diamond.. sau cobalt)... sunt cam in dubii, cum ziceam. ...
Daca nu se poate, probabil raman tot pe scalari o vreme buna... insa, tentatia e mare.
Ziua buna,

O nedumerire am si eu. Doresc sa intru pe discus in aceasta vara, evident cu acvariul pregatit foarte bine inainte si documentarea de rigoare, nici nu intra in discutie, insa nu stiu ceva: pot tine discus cu ancistrus? Stiu ca discusul necesita o temperatura relativ mai inalta fata de pestii "comuni" de acvariu, insa nici de ancistrus nu vreau sa ma despart. imi plac foarte mult si vreau sa continui sa ii inmultesc, dar prima data i-am inmultit si la 24grade in acvariul cu carasi... rezista unei temperaturi propice discusului?

Acvariul va fi de 280L, discus plus un banc de Caracidae, din nou, ce pesti sa fie? Mi s-a sspus ca nici neonii nu traiesc bine la temperatura aceasta, asadar sunt nitel debusolat de acestea.

Vreau sa stiu:
1. Pot tine ancistrus cu discus? (daca nu, ce catfish sa tin?)
2. Pot tine neoni cu discus? (daca nu, ce caracide sa tin?)

Scuzati-mi intrebarile ce pot aparea "stupide" , dar cum ziceam, mai intai ma documentez.

Va multumesc,
Radu L.
Eu nu am tinut niciodata puii cu masculul, am luat icrele la 1 zi dupa depunere, mereu, fiindca le mutam in maternitate, unde cresc independeti de parinti. Deci il poti scoate oricand.
Multumesc din nou pt plante, sunt foarte frumoase si in stare buna.
image

Imagine la rezolutie mai mare aici.
In 20L poti tine doar puii mult si bine, pana ajung mai marisori si ii poti da sau muta in alt acvariu. Eu am crescut mai multe generatii in 15L. Normal ca nu recomand asta, acum ii tin in 30L ceea ce este suficient pentru ei, oricum, au nevoie de suprafata, de lungime in acvariu si nu de coloana de apa, petrecandu-si marea parte a timpului pe fundul bazinului.

Dupa ce raman fara sac vitelin, administreaza-le Sera Mikropan For Fry, pica jos, iar ei o culeg. Si mai bine era daca ii tineai intr-un acvariu steril, mai usor de intretinur. Eu ii tin intr-un asemenea acvariu alaturi de un filtru, incalzitor si o buturuga "grota". Cu salata (pui apa la clocottit, si cand se intampla asta, pui frunza in apa si stingi focul, dupa ce se moaie o scoti, o racesti in apa rece si o bagi in acvariul lor, ai grija ca vor face mizerie) hraneste-i ocazional, nu foarte des, au substantele necesare in hrana de la Sera. Salata, castravete etc. poti da ocazional ca o completare a meniului. Nu zic nimic de spirulina fiindca ai mei nu au vrut niciodata sa o manance si nu pot da sfaturi aici.

Vor avea o crestere intensa in primele zile, pana la pierderea sacului vitelin si inca putin, apoi incetinesc si o iau "la ritm normal", adica mai greu.De obicei, cuplul matur depune in jur de 100-150 de oua, este o femela mai tanara la tine, banuiesc...

Succes si tine-ne la curent cu evolutia lor!
Nici o problema, te inteleg, sper sa gasesti un camin bun pt el. Bafta!
Vreau urgent Valissneria americana, simpla si in cantitati cat mai mari.

Ofer la schimb buturugi de foioase. Voi avea si poze cu ele in curand.

Schimbul se poate face prin posta, valissneria rezista trasportului de 3 zile... Astept oferte.
Ancistrus voalati, cati sunt, ce sex au si ce dimensiuni (sa nu fie albino) si care e pretul. Cu transportul vad eu cum fac.
Daca poti sa trimiti spre Suceava un colet cu Ludwigia repens, Ludwigia arcuata si Microsorum pteropus narrow. ar fi superb, mai incolo poate iti voi trimite si eu ceva plante daca esti interesat, sau o buturuga (am recoltat recent cateva, dar trebuie sa le tratez). Daca vrei sa trimiti un pachet da-mi te rog un PM si vedem.

Multumesc,
Radu L.
Nu am sa vorbesc cu o cunostiinta, sa vad daca ma poate ajuta legat de transport. Poti te rog sa imi dai add pe Y! Messenger, sa vedem detaliile, daca vrei, desigur.
Iata ca am reusit sa fac un topic nou cu stadiul in care am ajuns cu toata "damblaua" cu acvaristica. Ii multumesc lui Florin C. care m-a ajutat cu acvariul cand am avut nevoie.

Acvariu:
- lungime: 95 cm
- latime: 40 cm
- inaltime: 35 cm
- grosime sticla: 0.6 cm
- intarituri: pe lungime
- capac de sticla imbracat in autocolant

Tehnic:
- filtrare: AquaEl Fan3 & Resun King 1L
- incalzire: Resun 50W
- iluminare: 3 x 18W (Phllips TLD 830 ,840 & 765)

Vegetatie:
- Cryptocorine purpurea
- Cryptocorine crispatula
- Cryptocorine wendtii
- Cryptocorine sp.
- Cryptocorine sp.
- Nymphaea lotus
- Nymphaea rubra (pe moarte, din pacate, a suferit de la desprinderea unui pui)
- Hygrophilla polysperma
- Hygrophilla corymbosa
- Vesicularia dubyana (Java moss)
- Microsorium pteropus
- Glosostigma elatioides
- Anubias barteri var. nana
- Pistia stratiotes

Pesti:
- 8 x Pterophyllum scalare var. sunset-blusher
- 14 x Paracheirodon innesi (neoni)
- 3 x Ancistrus dolichopterus (2 masc. & 1 fem.)

Nevertebrate:
- 7 x Pomacea bridgesi
- Melanoides tuberculata (melci de substrat)

Substrat:
- turba Potgrond
- nisip de rau
- cuartita
- argila

Decor:
- fundal hartie creponata neagra
- buturuga lemn mar (Anubias & Java moss fixate)
- buturuga de fag
- piatra de rau

O imagine mai mare a acvariului se gaseste aici.

image
Mai este valabil? M-ar interesa pe mine, vad eu cu transportul um fac...
Caut unul eventual doi ancistrusi voalati, rog pe cine are de oferit sa ma anunte, si sa vedem ce dimensiuni exemplarele si ce pret se cere, eventual un schimb.
Doresc foarte mult aceasta planta, am mai avut in urma cu vreo doi ani dar am pierdut-o. Daca este cineva amabil sa imi dea si mie un fir, doua, as fi recunoscator.

Multumesc!
Eu pot sa spun ca, de cand am postat ultima data la acest topic, nu mai am probleme cu gaurirea frunzelor de nici un fel. Din contra, cresc binisor si frumoase, chiar la Hygrophilla corymbosa nu stiu ce sa ii fac sa nu faca frunzele asa de mari, prefer sa fie mai mici (le face de vreo 10cm daca nu chiar mai mult ), Intros poate imi poti da un sfat, te rog.

Osa este posibil sa ai intr-adevar, asa cum banuiesti, lipsa unor elemente. Fiindca nu sunt suficient de documentat in acestea, spre deosebire de alti utilizatori, cum ar fi Intros, nu pot sa te sfatuiesc, insa ai rabdare, cu siguranta vei primi ajutor. ;)
Lungime: 72 cm
Latime: 27 cm
Inaltime: 40 cm
Hmm, eu le lasam la uscare normala, pe o tavita, si inainte de folosire eventual imbibate cu ceva fertilizatori. Este mai bine sa le usuc in cuptor in schimb?
Leo, sa stii ca le folosesc si sunt dispus sa suport "criticile de rigoare". Putin imi pasa, atata timp cat nu imi permit mai mult si cat am observat imbunatatiri de la folosirea "biloaielor " nu inteleg cu ce va deranjeaza pe voi. Folositi ce vreti, eu folosesc ce vreau si ce pot. E simplu. Daca nu ma ridic la "standardele europene" cu acvaristica e mare branza parca. Pentru mine e o pasiune pe care o savarsesc cu bucurie si sunt mandru sa spun asta fiindca practicand-o nu am nici un interes decat sa pot privire "o ruptura de natura intr-o cutie de sticla" (si sper sa nu se faca interpretari de genul ca am o cutiutza in care cresc 2 guppy).

Imi cer scuze ca s-a aprins din nou conversatia, asa cuma zis si Dolly, eu zic sa o lasam balta, fiindca acest topic a fost deschis cu un alt scop.

Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Go to: