Message |
|
Am gasit acvariul, ce sa zic? Superb! Se dezvolta frumos intr-adevar, dar el are si sponsorizari pare-mi-se, de la JBL si Tropica.  Oricum arata foarte bine si are talent in aquascaping, e clar...
Mai mult insa m-a impresionat acvaterariul cu ciclide africane. Are deasupra o grota, o pestera. A facut chiar si stalactite, plus ca iguana da un efect aparte... ferigile presarate pe stanca. Frumos!
|
 |
|
Ce am reusit sa vad este la 5 zile diferenta, fara sa se vada imaginea initiala.  Arata misto aranjarea, chiar sunt curios cum a evoluat, mai caut acum pe site sa vad.
|
 |
|
Nici o problema, eu doar mi-am argumentat afirmatia precedenta.
|
 |
|
Domnule Lazar, nu am spus ca din argila pe care i-o pot trimite eu vor creste baobabi, am spus doar ca ii pot trimite daca vrea si ca o poate folosi cu incredere fiindca, asa cum am folosit-o si eu, nu am avut probleme de nici un fel nici cu pestii si nici cu plantele. Cat despre efectul asupra plantelor, pot sa spun ca inainte de a folosi argila am avut ludwigia verde, care apoi, dupa introducerea argilei, s-a facut maron intens iar spre capete rosu.
Acum nu mai am ludwigia, dar pot sa spun de exemplu ca un nymphaea lotus care a avut o perioada mai grea de adaptare cand l-am mutat si-a revenit foarte bine si e in continua crestere, scotand frunze sanatoase si frumoase.
De asemenea, hygrophilla creste intr-un ritm foarte alert de la inceperea folosirii argilei. H. corimbosa cel putin, scoate niste frunze uriase si necesita butasiri ocazional.
Cui nu-i convine n-are decat, sa foloseasca produse de firma, de care nu am nimic rau de zis, sunt, cum am mai mentionat, convins ca sunt la un nivel cu foarte mult mai ridicat de cat "musuroaiele de cartita" cum vad ca se spune. Dar un produs de calitate costa si bani "de calitate", ieftin si bun mai rar gasesti, iar cum pe mine nu ma dau banii afara din casa, prefer sa folosesc argila asta, decat sa nu folosesc nimic.
Daca i-as fi cerut lui Lucian bani pe argila ar fi vazut motiv de discutie ca ma pun eu impotriva firmelor de profil, dar eu am sugerat doar ca ii pot da, gratuit, sa incerce, sa vada daca e multumit, daca nu, sa cumpere fie de pe shopul online de aici, fie de la un shop real, de unde doreste el. Imi retrag in acest caz oferta si daca el va vrea sa ma anunte pe pm, ca sa nu se mai starneasca alte discutii neprielnice.
Inca un lucru, mi se pare lipsa de respect sa va adresati cuiva pe numele de familie pur si simplu, cu atat mai mult cu cat intr-o comunitate de acvaristica suntem prieteni si ne respectam reciproc, asa cum si eu va respect pe dumneavoastra.
Va doresc o zi buna si mult succes.
|
 |
|
Mersi Arnold, am sa am grija, mai intai sa se iveasca un cumparator. 
|
 |
|
Cu argilele si pamantul nu mai am treaba... am folosit ca si pana acum bile de argila si solul este tot Potgrond (l-am schimbat pe cel vechi), are amestec de nisip cu turba si la suprafata are pietrisul nu foarte grosier. Argila e pusa la fiecare planta in parte.
Stiu ca acvaristica nu este ceva ieftin si nici scump, insa in cazul meu, neavand un venit stabil, fiind in pragul bacului, cheltuieli cat inape, ca acvariul nu este singurul lucru de care am nevoie, nu pot sa bag tot banutzul in ea. Ma descurc cu ce am, cu ce pot, de indata ce voi avea mai multe resurse, bineinteles ca voi face upgrade, foarte lojic, insa pana atunci, mai rabd...
|
 |
|
Atunci cu alta firma de curierat, trebuie sa fie una care sa asigure un transport uman, scriu ca e fragil, ca e acvariu. taxeaza in plus?
*Taxele de transport le pot imparti 50% cu potentialul cumparator.
|
 |
|
Mascul si femela:

|
 |
|
Tepii de sub operculi:

|
 |
|
Vand acvariu 75L:
- acvariu cu fata si spate de 8mm, baza si laterale de 6mm
- intaritori lungime si latime de 6mm
- capace de sticla cu manere
- capac de lemn, invelit in autocolant, folie de aluminiu in interior, 3 intrerupatoare incorporate
- suport din polistiren extrudat invelit in autocolant
- 2 plante artificiale
- 2 perdele de aer (30 si 40-50 cm)
- fundal folie de plastic cu plante
Pretul este 100ron pentru toate cele de mai sus. Capacul mai are nevoie doar de neon. Mentionez ca sticla are intr-adevar cateva zgarieturi pe o fata, dar nu este nimic inestetic.
Taxele postale le suporta cumparatorul, adica maxim 20 ron pentru Fan Curier daca nu ma insel (livrare la domiciliu).

|
 |
|
alix wrote:
mg_cmt wrote:guppy apartine familiei "vivipari" ceea ce inseamna ca "nasc" pui vii nu depun.
da sa spunem ca a fost o eroare de exprimare. vazand ca esti membru dee baza credeam ca ai inteles ideea si...eu cred ca exprimarea este corecta pentru ca doar mamiferele nasc pui pentru ca ii hranesc prin alaptare nu?
"guppy apartine familiei "vivipari" ceea ce inseamna ca "nasc" pui vii nu depun."
Derci "nasc", intrwe ghilimele dupa cum ai vazut... 
|
 |
|
Sunt frumoase tufele de wendtii.  Si mie imi plac!
|
 |
|
Are pete de verde inchis la culoare pe frunze si se dezvolta relativ repede. Imi place cum se fizeaza tufa pe lemn, deci se numeste Microsorum pteropus... 
|
 |
|
La asta ma refer, asa stiu ca se cheama, poate ma insel eu? Acum s-a facut tufa frumoasa cat de cat, dar nu am poze actuale.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=822&pos=11
|
 |
|
1. Nymphaea lotus
2. Cryptocorine crispatula
3. Microsorium nimfea
|
 |
|
Pentru un aqua-terrarium de forma celui mai de jos, ce pot sa fac pentru o evaporare cat mai redusa a apei? Capac nu vreau sa pun fiindca vreau si plante care sa iasa din acvariu, plantate mai special, pe margine, in ghivece incastrate in polistiren (decor cu ciment + polistiren) si nuferi si lotus, si as vrea sa se vada frumos.
Lumina va consta in niste spot-uri care stau suspendate deasupra sectiunii pentru pesti, unde vor fi plantele, cu asta pot spune ca am rezolvat-o, in teorie, dar imi fac probleme ca se va evapora o cantitate cam mare de apa si ar arat urat depunerea pe marginea sticlei.

|
 |
|
Uratenii nu au de ce sa iasa. NU e posibil sa fie si alb si negru, o parte vor fi albi, iar o parte negri cel mai probabil (nu cred ca vor fi cu totii aceeasi culoare la parinti diferiti in colorit). Acum daca ai doi masculi voalati albino si femelele ar fi clasice nu stiu daca vor iesi ancistrusi voalati la colorit normal, voalati albino cu siguranta vor iesi, dar sunt mai frumosi cei clasici cu voal (in opinia mea cel putin).
Mie recent mi-a murit o femela de ancistrus pe care o aveam de cca 3 ani, plus ca atunci cand am cumparat-o avea cam 4 cm, deci cred mai avea inca 1 an, 1 an si ceva (daca nu chiar 2), imi pare rau ca a murit fiindca mi-a scos 2 generatii de pui, iar a 3 generatie depusa din pacate nu a fost fertila, asadar nu a iesit nimic, desi masculul si-a facut treaba (cel putin asa a dat de inteles din comportament).
Daca este cineva care are de schimbat voalati pe clasici (chiar si albino cu voal sa fie), pot da la schimb cativa din productie proprie (si masculi am frumusel incornorati), numai ca nu stiu cum se poate face cu transportul. Sau daca este are cineva de vanzare voalati, m-ar interesa niste preturi.
|
 |
|
bob_de_grau wrote:Si costa 450$? Pardon.
Sa mai incercam o data
Si costa 450$?
Ce acvariu de acvariu iti faci cu banii aia....
 Intr-adevar, dar haideti sa incercam sa facem un acvariu sub cada de la baie, interesant ar fi, nuh? 
|
 |
|
|
 |
|
Rezolvat!
|
 |
|