[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus & Ancistrus  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ziua buna,

O nedumerire am si eu. Doresc sa intru pe discus in aceasta vara, evident cu acvariul pregatit foarte bine inainte si documentarea de rigoare, nici nu intra in discutie, insa nu stiu ceva: pot tine discus cu ancistrus? Stiu ca discusul necesita o temperatura relativ mai inalta fata de pestii "comuni" de acvariu, insa nici de ancistrus nu vreau sa ma despart. imi plac foarte mult si vreau sa continui sa ii inmultesc, dar prima data i-am inmultit si la 24grade in acvariul cu carasi... rezista unei temperaturi propice discusului?

Acvariul va fi de 280L, discus plus un banc de Caracidae, din nou, ce pesti sa fie? Mi s-a sspus ca nici neonii nu traiesc bine la temperatura aceasta, asadar sunt nitel debusolat de acestea.

Vreau sa stiu:
1. Pot tine ancistrus cu discus? (daca nu, ce catfish sa tin?)
2. Pot tine neoni cu discus? (daca nu, ce caracide sa tin?)

Scuzati-mi intrebarile ce pot aparea "stupide" , dar cum ziceam, mai intai ma documentez.

Va multumesc,
Radu L.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Radu Luchian wrote:Pot tine ancistrus cu discus? (daca nu, ce catfish sa tin?)
Nu stiu in ce conditii au stat Ancistrusii pina acuma. Esti foarte sigur ca nu poarta paraziti? Aceeasi intrebare se pune si in cazu' characidelor pe care vrei sa la bagi acolo.
Pentru ca sint primii tai discusi presupun ca nu stii sa recunosti bolile pe care el fac si nici ce tratamente sa le faci => ar fi bine sa-i tii singuri si sa-i iei direct de la cineva care "se stie" . Discusii din magazine sint de obicei ....... cum sint . Cred ca s-a mai vorbit de achizitionarea discusilor pe forum (chiar destul de recent).

Radu Luchian wrote:Pot tine neoni cu discus? (daca nu, ce caracide sa tin?)
Neonii rosii suporta mai bine temperatura mare. Cresc mai mari decit neonii clasici => risc mai mic de-a fi mincati de discusi cind ajung la maturitate.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intr-adevar, nu am mai avut discusi pana in prezent, iar legat de ancistrusi, i-am tinut la la 26... acum 27 grade, fara incalzitor, e asa constant. Mi-ar parea rau dupa ei si nu as vrea sa renunt, insa si discus as vrea sa tin (4 blue diamond.. sau cobalt)... sunt cam in dubii, cum ziceam. ...
Daca nu se poate, probabil raman tot pe scalari o vreme buna... insa, tentatia e mare.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
marinik_the_1
Junior member

IP:

am tinut discusi inpreuna cu ancistrusi voalati in una bucata bazin steril.
ancistrusii au rezistat la temperaturi de 30 grade si la toate tratamentele ce le faceam discusilor( metronidazol, baktopur direct, etc).
culmea acum, am tinut si neoni rosii! in acelasi bazin! n au avut nimic! am si martori, @Gabriel.
acum iti dau un sfat: uita de discusi! ori discusi ori plantat.
e prea greu sa le inpaci pe amandoua! foarte greu
Spor!
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Adica nu e bine discus+plantat? Dinc auza eventuaelelor tratamente pt discus ce ar putea afecta plantele, sau vice versa? Daca e vb de asta, ma retrag... vreau sa fie plantat...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Radu Luchian wrote:Adica nu e bine discus+plantat?
Plantele prefera 24-25 C, discusii poruncesc 28-32. In orice parte tragi cineva are de suferit .
In afara de asta, discusii necesita uneori (perioade mai scurte sau mai lungi) 33-34-36 C.

Se pot tine discusi in acvariu plantat la vreo 26-27 C, da' trebe sa stii sa rezolvi problemele care apar. Cert e ca aventura nu-i pentru incepatorii in discusi .

Mai poti incerca sa "inveti" plantele la 29-30 C. In cazu' asta vor avea pretentii la lumina (chestie neagreata de discusi), CO2 si fertilizare mult mai mari. Temperatura mare va deranja plantele care vor reactiona mult mai repede la eventuale carente (combinatia cu lumina multa si fertilizarea) => probabilitate mare de aparitie a algelor. Aventura asta nu-i pentru incepatorii in plante .

Daca vrei neaparat acvariu plantat cu discusi poti creste niste Echinodorusi, Anubias ....... sau alte plante nepretentioase, se pot obtine rezultare frumoase si la 30 C.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Un articol interesant. Şi aici (în cazul în care ratezi link-ul de la "subsolul" paginii), e partea a doua.

Aspru...
[Email]

Forum Index » Catfish
Go to: