Message |
|
Cresterea larvelor de tantari (chironomide)
Nu stiu daca mai sunt persoane care au incercat asta:
Vara, las undeva in balcon, intr-un colt umbros si mai intunecat (ca sa nu se evapore apa prea repede) un borcan plin 90% cu apa. In ceva timp, apa o sa inceapa sa se invecheasca, apoi, in 2-3 saptamani, (daca va mai uitati prin borcan), puteti avea surpriza placuta sa gasiti in el larve de tantar. Se aduna la suprafata; dar la vibratii coboara la fund. Larvele se pot scoate prin strecurarea apei printr-un minciog, si larvele puse in acvariu. Apoi sa vedeti cum le vaneaza pestii...
Eu mai luam larvele si de la tzara, cand mergeam si erau butoaie cu apa de ploaie (apa mai veche), fiidca acolo gaseam mereu. Le aduceam acasa si le tineam intr-un borcan, dar acoperit cu o panza (deoarece in apartament este mai cald, tantarii vor iesi mai repede din larva, si sa nu-mi intre prin camera sa ma streseze).
Este o hrana excelenta, mai ales pentru puiet.

|
 |
|
siliconu` wrote:
radu_luchian wrote:Dar in ce consta sifonarea sunbstratului mai exact? Nu cred ca am mai facut asa ceva.
Mda, cred ca ai avea destul de mult de citit de pe forum.Ca sa zic asa, incepe cu inceputul si bagate pe la articolele de pe pagina principala , e unul care se numeste ''Ghidul incepatorului''- ala o sa-ti dea un sumar ABC despre trebusoara asta de se numeste acvarisitica.
Nu stiam exact ce inseamna sifonarea, mai exact termenul (  ) dar acum ca mi-a fost 'clarificata' ideea stiu ca am mai facut asta cand trebuia sa curatz sedimentul. Ce-i drept de citit mai am, dar nu's eu chiar asa paralel...

|
 |
|
Aha... phai... mizerie, adica depuneri nu am pe fundul acvariului si cat despre furtunul cu pompa... ar cam trebui sa iau si eu unul (de mult ma bate gandul)... Mersi mult pentru sfat :-)
|
 |
|
Prospat adica referitor la apa nuh? O treime din apa tocmai a fost schimbata weekend-ul trecut. Apa este limpede si curata. Dar in ce consta sifonarea sunbstratului mai exact? Nu cred ca am mai facut asa ceva.
|
 |
|
Nu stiam unde ar fi trebuit postat acest topic asa ca l-am pus aici.
Am observat astazi in sediment (pietris de cuart), in fata acvariului, langa sticla, ca sunt formate bule de aer in el. Sunt de dimensiuni variabile si nu stiu de unde au aparut. Semn bun sau rau?
need help...
|
 |
|
Din cate stiu, atat timp cat pui in acvariu mai intai neonii (un card) si ii lasi o zi doua sa se acomodeze, apoi pui scalarii, nu ar trebui sa fie probleme. Chestia este daca pui neonii dupa scalari  cum am avut si eu nefericite cazuri in care neonii erau 'goniti' efectiv prin acvariu de scalari... Saracii... Banuiesc ca scalarii ii iau drept 'hrana vie'. 
|
 |
|
Niste scalari (sunset blushers) si probabil ceva neoni, scalari pun cativa pana cresc si se alege singura perechea, ca apoi voi pastra doar perechea probabil (si poate inca o femela)...
|
 |
|
Hmmm... oki mersi... in legatura cu latimea... oare e destula ca sa fac partea din spate a acvariului cu ceva plante... si restul din fata sa ramana pestilor?
|
 |
|
Dar daca ii pun intaritori nu creste rezistenta? Oricum de pus trebuie sa pun intaritorii si pe lungime si pe latime, fiidca am nevoie la capac. Daca nu si nu, api am sa il las la 50, chestia este ca urmaream sa fac o coloana cat mai mare posibil, dar sa reziste sticla si sa-mi si incapa in mobila (sa-mi ramana loc pentru menaj). De coloana am nevoie pentru scalari...
|
 |
|
Yuck... cik e si otravitoare... oricum, nu stiu daca are rost sa ma risc, sunt destule altele... Mersi
|
 |
|
Faza este ca 27 e pus cat intra in mobila (daca nu ash fi pus 30 suma rotunda )
Si cu berea  ... he he...
|
 |
|
Saptamana viitoare sper sa incep si sa finalizez construirea unui acvariu de 120 L :
*inaltime: 55 cm
*latime: 27 cm
*lungime: 85 cm
Ma gandesc ca sticla de opt ar fi de ajuns. Aveti ceva sfaturi de oferit... inainte de a ma apuca de treaba ?
Multumesc...
|
 |
|
andy_ostafi wrote:stiam ca pomii fructiferi elimina cele mai multe substante...mai ales prunii. dar daca voi spuneti ca nu are nimic...
Eu nu stiam de asta, stiu doar ca nucul si coniferele (rasinoasele) sunt cu probleme. La o cunostiinta am mai vazut folosita rachita. Are un aspect frumos fiidca este ondulata...
|
 |
|
Eu am pus prun si acum am una de mar (asta mare de care vorbeam mai sus). Nu am avut probleme, nu s-a colorat apa, nu au fost afectati pesti, a fost totul oke, dar trebuiesc fierte... cel putin asa am facut eu...
|
 |
|
"Spathiphyllum wallisii" este o planta de apartamnet din locuinta mea. Am gasit niste chestii interesante pe site-ul de mai jos, cum ca ar putea fi tinuta si in acvariu (dar supravietuieste doar cateva luni). Se poate prelungi cumva durata de viata?
Pe pagina principala spune ca traieste cateva luni, apoi daca intra-ti pe link-ul "demands" (de la sfarsitul datelor generale), veti observa ca nivelul "medium" care este scris acolo spune ca poate prospera in acvarii.
// A terrarium plant sometimes used in aquariums and goldfish bowls. Can be used as a decorative plant, but only lasts a few months.
// "Average" means that the plant does not have many requirements and that it will thrive in most aquaria.
http://www.tropica.com/default.asp
|
 |
|
Mersi mult
|
 |
|
Stiu ca pare o intrebare tampita, dar imi asum responsabilitatea
Cum poate cineva din Bucuresti sa ajunga in Suceava? Sunt microbuze sau ceva, sau cum?
M-ar interesa de unde pleaca si cam care e pretzul unui drum....
Apreciez orice bagare in seama a acestui mesaj...
May God help...
|
 |
|
Hmmm, atunci e misto... 'connecting people'  Mersi
|
 |
|
Oki doki.... sa traiti (bine  ) . Mersi pt sfaturi, ...
|
 |
|
Oki... in cazul acesta ma apuc de ea maine ca astazi m-am simtit rau toata ziua si nu mai rezist... Ultima chestie: cam cat trebuiie tinuta in apa? Ajunge o saptamana?
|
 |
|