[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mi-au depus ancistrusii!  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
florind
Junior member

IP:

Joia trecuta am vazut ca au depus, iar luni deja dadeau din codite prin acvariu.
Am facut bine ca am scos femela din acvariu dupa ce au eclozat?

Va rog sa-mi spuneti ce sa le dau de mancare dupa ce raman fara sacul vitelin, dar fara naupli de artemia pe care nu stiu de unde sa ii iau.

De asemenea va rog sa-mi mai dati ceva sfaturi pentru ca ce am gasit pe internet este foarte sumar. Ce precautiuni sunt necesare pentru a asigura supravietuirea cat mai multor pui (acum sunt vreo 50).

Precizari:
Se afla intr-un acvariu de 20 litri pe care il foloseam pentru crescut plante.
Exista substrat (Sera floradepot si pietris) si cateva plante, filtru, aerisitor si incalzitor (26 grade). Dupa ce au eclozat am pus 5 picaturi de albastru de metil pentru ca mi s-a parut ca vad ceva mucegai pe o felie de castravete pe care o lasasem de vreo 2 zile acolo

V-as fi recunoscator pentru ajutor.
[Yahoo!]
Sicmar
Junior member

IP:

In mod obisnuit nu-i nevoie sa scoti femela (nu manaca puii) dar avand in vedere ca este foarte mic acvariul nu-i rau ca ai scos-o.
In ce priveste hrana puilor habar n-am cum stau lucrurile desi am avut multe generatii de pui. Ce stiu este ca masculul in primele 10-14 zile sta 'closca' si nu lasa puii sa se imprastie in acvariu. Ce mananca puii in perioada asta nu stiu. Puii au cam 1 cm cand 'zbora' din 'cuib' si deja sunt activi pe geamuri, pe frunze, etc. in cautare de hrana.
Intr-un acvariu cu creveti pun intotdeauna pui de ancistrus (deseori imediat dupa ce am vazut ca au evadat din cuib) si-i tin acolo pana ajung la cca. 3 cm. Aici ei fac concurenta crevetilor si melcilor atat la curatarea algelor cat si la mancatul spirulinei. (Am facut o pauza in scrierea mesajului pentru a face o poza cu pui de ancistrus de cca 1,5 cm si creveti, pe care am pos-o in galerie. Puii din poza au evadat cam de-o saptamana din cuib si indata i-am mutat cu crevetii. In poza, sunt interesati de mici fragmente de spirulina cazute pe substrat iar puiul de pe geam tocmai a fost alungat de pe substrat de catre celalalt.)
[Email] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Daca nu ai nauplii de artemia incepe prin a le da de mancare mici bucati de spirulina si frunze de salata, eventual putin oparita.

Dupa ce mai cresc poti sa le da si putini tubii si mancare dedicata ancistrusilor.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In 20L poti tine doar puii mult si bine, pana ajung mai marisori si ii poti da sau muta in alt acvariu. Eu am crescut mai multe generatii in 15L. Normal ca nu recomand asta, acum ii tin in 30L ceea ce este suficient pentru ei, oricum, au nevoie de suprafata, de lungime in acvariu si nu de coloana de apa, petrecandu-si marea parte a timpului pe fundul bazinului.

Dupa ce raman fara sac vitelin, administreaza-le Sera Mikropan For Fry, pica jos, iar ei o culeg. Si mai bine era daca ii tineai intr-un acvariu steril, mai usor de intretinur. Eu ii tin intr-un asemenea acvariu alaturi de un filtru, incalzitor si o buturuga "grota". Cu salata (pui apa la clocottit, si cand se intampla asta, pui frunza in apa si stingi focul, dupa ce se moaie o scoti, o racesti in apa rece si o bagi in acvariul lor, ai grija ca vor face mizerie) hraneste-i ocazional, nu foarte des, au substantele necesare in hrana de la Sera. Salata, castravete etc. poti da ocazional ca o completare a meniului. Nu zic nimic de spirulina fiindca ai mei nu au vrut niciodata sa o manance si nu pot da sfaturi aici.

Vor avea o crestere intensa in primele zile, pana la pierderea sacului vitelin si inca putin, apoi incetinesc si o iau "la ritm normal", adica mai greu.De obicei, cuplul matur depune in jur de 100-150 de oua, este o femela mai tanara la tine, banuiesc...

Succes si tine-ne la curent cu evolutia lor!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
florind
Junior member

IP:

Multumesc mult pentru sfaturi (in special pentru modul de oparire a salatei).

Unde gasesc spirulina si sub ce forma se prezinta? Am auzit (citit) ca s-ar gasi la farmacia umana. Este adevarat?

Deocamdata am gasit la Zoocenter numai ceva hrana pentru ancistrusi care contine spirulina si se prezinta ca niste mici pastilute. Tot aici am vazut niste hrana pentru pui " de vivipari si ovipari", ceva sub forma de praf de la Tetra, fiindca la noi la Ploiesti nu aduc Sera.
Oricum, o sa trec pe la Pet Shop-ul de la podul Grant ca acolo stiu ca au si o sa caut.
[Yahoo!]
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Spirulina se prezintă sub forma unor tablete verzi. O găseşti şi la farmacie (cea de uz uman, care poate fi consumată fără probleme şi de ancistruşi sau ce alte vieţuitoare acvatice mai ai tu prin acvariu) şi la pet shop (specială pentru peştani).

Aspru...
[Email]
florind
Junior member

IP:

Revin cu evolutia puilor:
In a sasea zi deja seamana cu parintii, nu prea mai vad sacul vitelin, desi auzisem ca dispare dupa cca 10 zile, se pare ca se simt bine, dar nu stiu de ce unii sunt inca in grota iar unii stau intr-un colt al acvariului. De fapt asa au stat de la inceput.
Cred ca este cazul sa incep sa-i hranesc, nu-i asa?
As vrea sa postez niste poze cu evolutia lor, insa nu stiu cum sa fac.
[Yahoo!]
florind
Junior member

IP:

Stie cineva pana cand trebuie sa tin masculul cu puii?
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu nu am tinut niciodata puii cu masculul, am luat icrele la 1 zi dupa depunere, mereu, fiindca le mutam in maternitate, unde cresc independeti de parinti. Deci il poti scoate oricand.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
florind
Junior member

IP:

Sunt tare suparat.
Dupa ce am crescut puii o luna au inceput sa moara pe capete.
In doua zile din vreo 50 mi-au ramas vreo 20.
Ieri i-am vazut stand la suprafata apei cu ventuzele lipite de geam, dar peste nivelul apei, unul chiar mai avea in apa doar coada. Tot ieri am gasit s primii 4 pui morti.
Am facut un tratament cu triplafavin punand 1/2 doza prescrisa pe flacon pentru baie de lunga durata, dar fenomenul a continuat.
I-am mutat in alte doua acvarii, dar au continuat sa moara. Pestisorii morti nu prezinta nimic deosebit: pete, puncte, puf sau alte semne care sa-mi indice un parazit, ciuperca sau alte boli.
Acum mai am vreo 20 pe care i-am pus inapoi in maternitatea de 15 litri dupa ce an dezinfectat acvariul si am schimbat apa cu apa tinuta la aerat 3 zile.
Mentionez ca nu am schimbat nimic in conditiile lor in ultimul timp.
I-am hranit cu frunze de salata oparita, hrana pentru pui, spirulina de uz uman si niste tablete pentru ancistrusi. Am sifonat acvariul zilnic si am adaugat numai apa declorata prin aerare si tratata cu Sera aquatan.
Filtratrea si aerarea acvariului erau asigurate de un burete bolborositor. Temperatura era temperatura camerei (26-27 grade - fara incalzitor)

Nu cred ca o sa pot sa mai salvez ceva, dar daca cineva stie ce s-ar fi putut intampla as fi recunoscator sa stiu ce am gresit pentru ca era singurul lucru bun care mi se intamplase in ultimul timp.
[Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: