Message |
|
Trebuie sa fac astazi 3 colete, daca mai am destue iti reimit un fir, dar nu promit. Da-mi un pm cu numele complet.
Nu mai am plante de dat momentan...
|
 |
|
Schimb:
- magnetic brush (Resun - Medium size)
- perdea de aer (Resun - 30 cm)
Le schimb pe ceva plantutze sau astept oferte de la cei interesati.
|
 |
|
Donez cateva fire de aceasta planta. Doritorii trebuie sa ma contacteze pe PM pentru detalii si sa imi dea adresa (nume, adresa, judet, oras, cod). Nu suport taxele postale (momentan nu am deloc bani plus ca la cateva plante donate se aduna 2 lei si si cu 2 lei si si tot asa...)
|
 |
|
horia_ch wrote:Seamana cu Colisa lalia red, dar parca nu chiar este. (coada nu este rosie, lipseste argintiul de pe piept, iar dorsala nu este albastra. Dimpotriva, pe coada apar oarece urme de albastru-cian)
Multumesc pentru orice indicii!
Nu trebuie sa aiba neaparat si coada sau dorsala colorata pentru a fi C. lalia red-flame (mai sunt si corcituri), dar asta este intr-adevar C. chuna (Gurami de miere)
|
 |
|
Iluminarea este 2 x 18 w, TLD 380. SI le am de aproximativ un an, am zis ca schimb iluminarea odata cu trecerea la un nou acvariu, cnd vreau sa mai bag cateva tuburi de Fluora. Daca nu se remediaza in ceva timp (cum a zis INTROS), adica sa se dezvolte din nou radacinile dupa replantarea precedenta, atunci trec la inlocuirea tuburilor de pe acum. Ma gandeam acum... Lipsa fierului ar putea fi si asta o cauza, nu? Sa incerc cu ceva aditivi nutritionali pentru apa?
|
 |
|
De ceva timp incep sa apara gauri in frunzele plantelor... Cam cum sunt cele de mai jos:
Substrat:
- turba Potgrond
- nisip fin
- pietris cuartz (3 mm)
Toate spalate bine si curate inainte de a fi amenajate, facand substratul de aproximativ 7 cm grosime. Nu am utilizat pana in prezent solutii de imbogatire a apei cu cele necesare plantelor fiindca pana acum au mers foarte bine, iar substratul acesta este setat de 2 saptamani, asadar este mai bun ca cel vechi care avea doar pietrisul (3 mm) si o grosime cu 4 cm mai mica decat in prezent. Acvariul are 75 L.
|
 |
|
Cand am sifonat substratul intr-un acvariu astazi, am "aspirat" din substrat ce am vazut eu atunci doua placi cartilaginoase, asemeni unor oase, iar apoi in galeata am mai gasit doua mai mici. Mentionez ca erau in substrat (pietris 3-4 mm) si nu la suprafata sau pe fund... Singurii pesti care au fost in acvariul acela de cand am substratul au fost niste labirintici (de mult dati), iar in mare parte au stat cativa carasi (acum ramas doar unul), 3 ancistrusi de cca 3 cm... deci micutzi inca... si 3 hoplo, 1 mascul si 2 femele (cu totii adulti mari si frumosi).
Eu banuiesc ca sunt din "placile osoase" de la hoplo, plus ca ei mai au obiceiul sa se ingroape in substrat, dar de unde pana unde s-au desprins alea? Pe pesti nu sunt cicatrici, nu mi-a murit imic unul niciodata, si nu stiu provenienta respectivelor ramasite. Invit pe oricine are o banuiala sa ma lamureasca si pe mine...
Va multumesc!
|
 |
|
Observ ca scalarii mei au inceput sa se frece de frunzele plantelor din cand in cand... uneori chiar si unul dupa altul (in mare parte de cryptocorine si hygrophila), insa nu si de alte elemente de decor (lemne, pietre) sau geamuri. Aveti idee care este cauza?  Sa fie legat de teritorii? (un mascul alb complet este dominant)
Banuiam ca au gris, dar nu cred ca e asta fiindca i-am tratat cu albastru de metilen si inca mai obisnuiesc sa faca asta cu plantele. Fiind albi este mai dificil sa imi dau seama daca au gris sau nu, dar la cat de minutios i-am analizat eu zic ca nu au (tot s-ar fi zarit un puct doua, chiar si pe inaotatoare care sunt transparente). Care sa fie cauza? Care sa fie solutia?
Va multumesc!
|
 |
|
Si ce treaba are asta cu administratia forumului? Adica ce pot face ei daca unii sunt mai... hmm... "indecisi". Asta e, mai incercam.... 
|
 |
|
zappii wrote:uite care e treaba am eu 2 feluri de criptocorina dar nu stiu ce fel de criptocorina!!  dak e intra pe id zappii_blade_junior
un fel de criptocorina este cerata asa q frunza k de liliac!! foarte mare si f frumoasa!! si mai am o rasa lunguiata si subtire si q putin rosu pe ea!!  dak te in nu ezita sa intri pe mn sau sa ma suni 0726664231 florin ne intelegem noi;)
Una din speciile de care zici este "Cryptocorine purpurea", daca este vorba de aceleasi fire de care mi-ai mai zis pe messenger (specia mai mare, cu frunze 'cerate'  )
|
 |
|
OK, inteleg. Ms. :-P
|
 |
|
Niste valissneria ai cumva de dat?  Sau banuiesc ca vrei sa scapi complet de ansamblu...
|
 |
|
Daca e suficient de voluminos (Fan 1 sau Fan 2) poti umbla la burete si sa ii faci o incinta pentru carbune ma gandesc, eu astfel am procedat la un Resun, ca sa ii fac filtrarea pe turba.
Aici poti vedea cum am procedat eu.
|
 |
|
Red eye diamond?
Putem vedea o poja ceva? :-P
|
 |
|
dinu wrote:Mai bine opresti cele doua femele ca sti sigur ce sunt iar ceilalti trei ii dai sau ii schimbi cu un scalar mascul la sigur.Iar din trei bucati trebuie sa iasa ceva.
Cel mai bine! 
|
 |
|
Eu unul nu cred ca ai sanse sa scoti ceva din acele 'bobite' ramase. Oricum, pe viitor, cand scoti icrele din apa sa nu faca contact cu aerul, si sa le pui intr-un vas cu aceeasi apa din acvariu si cu o piatra de aer conectata la o pompa, destul cat sa faca ceva curent de apa. Dar chestia cu scosul icrelor se face numai si numai dupa ce au fost fecundate, ca de nu.... ce rost mai are sa te 'uzi pe mana'.
Propun sa dai o femela, pastrezi pe cea mai dezvoltata, si apoi analizez ceilalti 3 (care nu stii ce sex au). Uita-te la frunte, daca femala a depus, atunci ar trebui si masculilor sa li se fi fisurat fruntea, de ajuns cat sa se deosebeasca de femela. Asta daca sunt cu totii de caeeasi varsta. Observ ca ii urmaresti cu atentie, vezi dsaca nu cumva sunt totusi masculi, trebuie sa fie ceva semne la urma urmei.

|
 |
|
Icrele fertilizate sunt translucide, iar cele nefertilizate se inalbesc, devenind complet opace (daca pe cele albe nu le mananca parintii - cum ar trebui - atunci trebuiesc scose din acvariu deoarece se descompun si pun in pericol restul depunerii).
In imaginea de mai jos se observa exact icrele albe (nefertilizate) si icrele 'normale'. Este totusi posibil ca si cele care par 'normale' sa fie nefertilizate, dar de obicei, daca asa este cazul, ele se vor inalbi in aprox 1 zi.
Cred ca de aceea a depus, din cauza cresterii de temperatura, a fost stimulata.
|
 |
|
Legat de albirea icrelor, ele se fac astfel deoarece nu sunt fecundate de catre nici un mascul, iar cel mai probabil femela a depus din nevoia de elimina icrele din corp (poate de aceea mai manca cateva); am auzit de un caz in care femela nu depunea fiindca nu o lasa masculul (avea deja o ponta eclozata) si s-a umflat serios si a avut probleme.
Sunt cam multi scalari in acel volum de apa, chiar si pana se alege o pereche, sa nu se lase cu fatalitati...  Nu stiu ce sa zic, mai asteptam opinii...
|
 |
|
|
 |
|
Foarte interesant legat de bagajul genetic, adica faptul ca este totusi stocata 'obisnuinta' legata de lumina, nu ma gandeam ca dupa chiar atat timp va fi chiar atat de important se pare... E interesant de vazut cum desi a fost cultivata in acvarii, si nu doar la planta... si vietati in general, isi pastreaza obiceiurile, chiar dupa perioade mari de timp... 
|
 |
|