| Message |
|
|
Eu personal am doua corcituri de oranda albi cu capison rosu, in 80 L. Si am pietris destul de grosier si mi-au cam scos toate plantele, inafara de niste cryptocorine, alea numai nu ieseau...
In 200 L cred ca s-ar dezvolta cel mai misto carasii (nu ca mai mare nu ar fi si mai misto), cu niste Cryptocorine wendtii (ca ei sa poate inota deasupra dar sa mai si patrunda la scormonit (Doamne ce le mai le place asta  ) )
si ceva gigantea pe lateral... cica asta e si ideea mea de viitor
8 carasi in 115 sub nici o forma, e ca si cum cineva ar trai intr-o cutie (tine cont ca sunt pesti de apa rece, deci stau lejer in helestee sau iazuri, care nu au nici o treaba cu 115 L )
|
 |
|
|
Pietrisul fin nu stiu cat de mult conteaza pentru carasi. Cat de bine s-ar fixa plantele, daca pietrisul e prea fin oricum le vor scoate. Am patit...
Parerea mea este sa se puna peste ala fin si ceva mai grosier, daca nu tot substratul sa fie de o granulometrie mai mare ca astia scormonesc ca disperatii, mie imi mutau si buturuga, de aceea am scos-o (in fiecare zi o gaseam rasturnata fie intr-un loc fie in altul)... 
|
 |
|
|
|
Am cautat prin forum dar nu am fost prea luminat (sunt mai greu de cap).
Cam care este pretul unui timer de lumina si al unui timer de hrana?
Mi-ar prinde tare bine si daca as sti un pret, poate si un loc de unde sa il iau, ma scot si eu in viitor cu cate unul.
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Cam asta e ideea si la mine: pe mislocul unui perete (pe lungimea lui), in mobila. Acu trebe sa fac rost de $$$ si ma apuc de treburi..
|
 |
|
|
Asa trebuia sa fac si eu de la inceput, dar nu aveam bani sa fac intreaga mobila la comanda... si astea din expozitii erau cam la fel (acvariul curent il tin in locul unde ar trebui sa fie un televizor)... dar se va schimba in curand sper... 
|
 |
|
|
|
Mersi mult, marti merg sa discut cu meshterii, sa vina acasa sa vada restul mobilei, si mai vedem apoi. Cand e gata (cand s-o intampa si asta) am sa postez niste imagini!
Numai bine!
|
 |
|
|
Mersi mult. In legatura cu faza cu furnirul: no problemo, eu apelez la o firma care i-a facut biroul fratelui meu: el a aratat o usita din mobila si a zis "asa sa fie biroul!", iar baietiii au facut totul leit cu restul mobilei, de aceea apelez tot la ei. In spate chiar aveam de gand sa pun ceva mai gros (probabil placa la fel ca restul), iar capacul... intr-adevar il fac dublu... mai bine sa fiu sigur, decat sa am ulterioare surprize.
in legatura cu piciorusele: cum ar trebui sa arate? (nu stiu daca am mai folosit / vazut) sunt dintr-alea care se insurubeaza sau cum? 
|
 |
|
|
Palul se poate inveli in furnir? Ca placile celalalte oricum asa vor fi (ca si restul mobilei).
Aici este schita corpului:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/radu_luckyan/detail?.dir=1856scd&.dnm=7551scd.jpg&.src=ph
|
 |
|
|
|
Am planuri sa fac un acvariu de 250 L (L: 100, l: 50, h: 50), si dupa multe multe momente de dilema in ceea ce priveste locul (vroiam un acvariu maxim pentru locul disponibil), am decis sa fac un corp la comanda care sa fie identic cu mobila din camera. Identic adica sa 'para' a fi de la aceeasi mama. De aceea am facut modelul, am gasit lungimea maxima pe care mi-o permit (latimea si inaltimea fiind predefinite de restul mobilei, ca sa fie la fel) si sunt gata sa dau comanda.
Care e problema? As vrea parerea voastra referitor la rezistenta corpului. Cornier sau orice alt cadru metalic nu pot baga in corp asa ca va trebui facut din lemn din cap pana in picioare. Vreau sa folosesc lemn prefabricat de 2 cm grosime. Ideea de baza este sa folosesc patru suporti (adica placi de lemn puse pe vertical): doi pe margini si doi pe interior (ca in imagine), iar peste ei pusa placa pe care va sta acvariul (probabil fac placa aceasta mai groasa... 3-4 cm ?). Acvariul va mai sta deasemenea pe polistiren expandat de 2-3 cm grosime.
Corpul va fi facut bine, si aici ma refer la structura. Va rog sa imi spuneti daca are rezistenta suficienta pentru viitorul meu acvariu.
Va multumesc!
|
 |
|
|
Ce-i drept, e mai limpede unde ai spus tu, la nume ma refer, ca la continut habar nu am ce zice (stau slab cu germana). Dar cum ramane cu schimbarea din Megalechis personata in thoracata? Deci hoplo "that we all know and love" sunt Hoplosternum thoracatum?
"The closely related Megalechis personata, which is often mistakenly sold as thoracata in the trade, has been also re-examined and found to be thoracata."
Asadar ambele sunt thoracata?

|
 |
|
|
Care-i treaba? In sv ashtia le spun "torocata". Cand am luat si eu prima data nu prea stiam exact denumirea, cu atat mai mult cu cat nu ii gasisem nicaieri in carti (da, nu aveam net). Apoi dupa o bucata de vreme am realizat ca sunt: Megalechis personata, numele comun: Hoplo catfish. Acu nu stiam ce sa cred....
Chiar ma intrebam daca faza cu "torocata" (chiar daca vanzatorii pronuntau gresit) era veridica... si am aflat din greseala. Se pare ca de fapt exista o incrucisare cu Megalechis thoracata, de aici si numele. Daca mai sunt si altii care si-au pus aceasta problema, click mai jos pentru a se lumina.
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/item.php?news=796
|
 |
|
|
Chiar nu are nimeni de dat un puiutz de ceratopteris?  Sau o valissneria mai sanatoasa (ca in sv am gasit numai ciudatenii, si nimeni nu are "de dat" ) 
|
 |
|
|
|
Dap.. bine, nu adultii (nush de ce..) doar aia mai mici (3-4 cm si mai mici) se baga prin el. Chestia este ca nu se lipesc de el (practic nici nu au cum), dar se mai aduna resturi in muschi si astia simt ca e ceva p'acolo si isi baga nasu. Scormonesc si umbla si la sfarsit scutura muschiul de toata mizeria, care apoi este capatta de filtru. Imi convine sincer sa nu mai bag eu mana sa curat mizeria care se aduna uneori pe muschi.
|
 |
|
|
Ancistrus dolichopterus?
Eu i-am tinut cu scalarii doi ani si nu a fost NICI o problema. Ba chiar mi-au depus ancistrusii
Nu cresc foarte mari, curata bine de alge (mie imi curata java moss-ul super misto) mai trebuie altceva?
|
 |
|
|
incetu' cu incetu' se fabrica otzetu' ... bine, si acvaristu' 
|
 |
|
|
Sandu wrote:3.Al treilea plan este cel care trateaza punctual afirmatia colegului nostru, probabil ceva mai tanar prin determinare LOL .
Să ştii ca expozitii s-au incercat in România...firesc nu la nivelul ăsta, nici nu aveam cum...dar din păcate toţi si-au bagat picioarele cum zici şi tu şi nu s-a mai organizat nimic.
Cam dah... ce-i drept e nasol cand unii freaca menta si asteapta un progres... o chestie... si la un cel mai mic motiv de abandon isi pun traista'n cui. Spun asta fiindca, asa cum am scris si mai sus "imi vine sa-mi bag picioarele", dar de ce sa o faci, mai bine isi vede omul de treaba lui si totul e bene, iar cand 'om avea si noi ceva de spus poate 'om intra in randul lumii.
|
 |
|
|
Am avut asa ceva cu niste cryptocorine pitice, sincer nu stiu, eu le-am lasat in pace (fara tratament) si au inceput sa scoata si pui, dar in timpul asta mureau... ciudat nuh? (puii doar ieseau (o frunza mica) nu se dezvoltau)... Zic sa le muti in niste ghivece (din sticla de ce nu...) cu un substrat fertilizat (nisip, pietris, argila, pastilutze... cauta despre asta pe forum... erau niste articole interesante parca)... si mai poti folosi si niste suplimenti pentru apa (nu stiu exact ce sa-ti recomand fiindca nu am prea folosit... )  .. si ar trebui sa se rezolve... ar trebui... 
|
 |
|
|
|
Asa ceva am patit si eu cu un echinodorus. Mi s-a topit de tot (si radacini si frunze), pana cand a ramas doar un 'ciot'. O vreme a stagnat (NU am vrut sa o arunc), apoi de o luna (dupa ce am suspendat-o de un fir de nylon prins de o roca, a inceput sa scoata radacini la greu si frunze noi (tot mai mari si mai mari). Acum are deja frunze de vreo 3-4 cm si inca mai scoate, si radacini lungi de vreo 5 cm (cam 3 fire si inca mai scoate). Nu stiu nici mie de ce mi s-a topit, dar se pare ca se rezolva... incearca aceeasi metoda cu firul de nylon, mai stii, poate mere:
- legi de baza plantei un fir de nylon (nu prea strans), celalalat capat fiind legat de o piatra sau ceva greu
- ai grija sa nu fie in preajma unui curent de apa sau a unei coloane de bule de aer
Dupa ce faci astea o lasi in pace pana se dezvolta destul pentru replantare, eu unul asa fac.
|
 |
|
|
|
Oki doki, sa ma anunti si pe mine cand rezolvi cu el si sa vedem cand merge in colo si o facem...
|
 |
|
|
|
In principiu as mai avea nevoie de ludwigia si nucus (fie cat de mici ar fi ca la mine 'or mai creste ele, sunt convins), asta daca ai si esti dispus sa dai. Acum, cu ancistrusii cum facem? Tot prin prietenul tau facem?
|
 |
|
|