[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Luchian
Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Sunt faze care ma fac sa-mi bag picioarele in romania...
Dar in schimb, am sa mai sper sa apara si pe la noi cate ceva... incetu' cu incetu'....
Totusi, nu este nimeni care are cativa pomaceea in plus?
Prin posta si se rezolva...
Cine ar avea un pui doi de ceratopteris sa 'arunce' si pana in Suceava?
Ca duc lipsa... ash putea da la schimb cativa pui de ancistrus... (planta stiu ca se poate trimite prin posta... pestii mai putin)... rog ajutor...

Numai bine.
Eu seara asta trebuie sa sculptez oleaca dar nu prea am chef.... am placile lipte cu silicn deja, e pentru un acvariu mai mic, pentru puii de ancistrus, dar am zis ca sa le amenajej un loc mai simpatec!...

Annotated by betta: Oameni buni, lasati naibii chat-ul This message will be deleted!
Mhai care are half-blacks?
Sunt si eu curios, nu vreau adulti, mai tinerei... 3-4 cm maxim. Dati un pm sa mai vorbim...
Damn it, am uitat sa mentionez mai sus ca am gasit plante la noi in magazine (plante acvatice desigur) plantate in ghivece cu pamant, de aceea ma intrebam daca e mai bun cu pamant, fiinca tipul de la shop imi tot spune ca daca nu am conditii, ca daca nu am lumina, substrat bla bla bla nu o sa le mearga, cu toate ca i-am raspuns de fiecare data ca mie imi merg plantele perfect, se dezvolta se inmultesc, no problemo, vroiam doar sa aflu daca merita efortul de a pregati personal un substrat, dar se pare ca este muuuult mai convenabil un supliment cumparat. deci merg pe varianta asta...
Mersi...
A evoluat misto conversatia...

Initial eu vroiam sa stiu de ce se foloseste argila si daca ajuta cu ceva pamantul in substrat... cu argila m-am lamurit, cat despre pamant... cam asta-i...
Elemente, da... cat despre chimie... sunt la un punct diferentza de corigentza.... , deci cam asta-i cu chimia. Trebe sa vad pe la florarii ce au (sigur stiu aia ceva...)
florin0_2001 wrote:Eu cred ca va complicati cu tot dispozitivul asta de taiere a polistirenului. Nu prea vad cum o sa faceti voi formele alea de pietre folosind un fir drept. Si scobituri. Si santuri. Cu firul ala poti sa decupezi, ca la traforaj, si mai putin sa sculptezi. Cred ca un cutter care taie bine e suficient.

Ce-i drept este putintel complicat, dar la urma urmei se taier destul de usor, plus ca daca vrei sa faci roci de gen 'sisturi' cred ca iese mai usor cu metoda de mai sus. Oricum, grotele si alte detalii se pot face cu un cutter... zic eu...

misto, soi daca este automatizat, banuiesc ca lucreaza cu precizie maxima, nuh?
Si fertilizarea cu ce as putea sa o fac? ma refer la pamantul normal, ca la argila nu cred ca este nevoie...
Misto, trebuie sa caut turba si e gata.

Mersi pt sfat!

Numai bine.
Dar pamantul de padure? E bun, ca pentru plante de apartament e mishto...
1. Am auzit ca se folosesc argile la plante, facute bile mai mici (aprox 1 cm diametru) si se ingroapa la baza plantei. Eu am gasit argila, am facut-o bile, dar vreau mai intai sa stiu daca e sigura treaba, daca nu ar fi probleme.... help?

2. Se foloseste pamantul in substrat? Pamantul de sera, de la florarii? Cam cum se face, adica trebuie tratat, sau pur si simplu pus pe fundul bazinului, apoi peste el pus sedimentul....? Oricum e bogat in minerale, asta stiu.

Va multumesc.
Cobor indata in boxa sa saut niste materiale, poate o fac azi-maine. Eu am nevoie la decor de polistiren cu ciment. Vreau sa-l modelez mai usor si as folosi extrudat fiinca nu are bilutzele alea chiar asa mari, plus ca este mai manevrabil si face mizerie mult mai putina...

Am spatele acvariului de 85 x 52, dar mai adaug si pe laterale, ca sa fac niste colturi (vreau sa ascund aparatura in spatele lui).
Bestial, trebe sa concep si eu una, nu se mai poate. Presupun ca dupa ce atinge temperatura potrivita treci prin polistiren 'ca prin branza'...
Fac eu rost de materiale si ma apuc de treaba (transformator am deja... reglabil)
LooSeR wrote:Orice polistiren se poate taia cu Fir de nichelina pe o o rama ( gen fierastrau ) si alimentat la o sursa de curent 12v 2- 3 amperi !
Firu se incalzezste si topeste .. !

Eu folosesc acest sistem pentru a face forme la aripi pentru avioane din polistiren !

+ polistirenul extrudat cand il tai nu faci mizerie asa rau si are duritatea mai mare !

Misto idee. Si este 'home made' ? adica o pot asambla eu complet: o rama metalica, un fir si alimentarea (cablajul) cum se face?

Sau se gaseste sistem complet?

Mersi mult... mai intai sa iau viitorii patinti ( )... api vad cum fac. Oricum asta era problema si la ceilalti scalari pe care i-am avut (noaptea nu vedeau icrele si a doua zi ori le mancau ori erau dezinteresati...) Multzam' ... numai bine!
Uhh... mersi, cam 'prea' detaliat

Anyway... un bec cam cum e la un frigider ar merge cred, nu trebuie ceva puternic la urma urmei, trebuie doar sa confere o vizibilitate cat de cat, nu si claritate mare, nuh? Cred ca bag unul mai micut (poate 2, unul la un capat si unul la celalalt capat al acvariului), Mersi pt sfat. Inca ceva:

-il bag la o dulie normala nuh?
-pot folosi un bec 'albastru', adica cu sticla colorata ? (nu dauneaza?... nu sporeste algele? )
Ce fel de sistem de iluminat pe timp de noapte ar trebuie pentru scalari ?
Fiidca din cate stiu, ei sunt destul de protectori in ceea ce priveste icrele si cred ca ar fi mai bine daca ar avea o lumina mai slaba si pe timp de noapte, sa se simta mai in siguranta... Cam ce ar trebui sa folosesc?

Dap... icre de corydoras trebuie sa fie... asa am patit cu eu cu o pereche de Corydoras aeneus albinos... ori au iesit pui chiar, ori s-au stricat ori au fost ciupite... cred eu...

Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Go to: