[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Holplo sau thoracata ?  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Care-i treaba? In sv ashtia le spun "torocata". Cand am luat si eu prima data nu prea stiam exact denumirea, cu atat mai mult cu cat nu ii gasisem nicaieri in carti (da, nu aveam net). Apoi dupa o bucata de vreme am realizat ca sunt: Megalechis personata, numele comun: Hoplo catfish. Acu nu stiam ce sa cred....
Chiar ma intrebam daca faza cu "torocata" (chiar daca vanzatorii pronuntau gresit) era veridica... si am aflat din greseala. Se pare ca de fapt exista o incrucisare cu Megalechis thoracata, de aici si numele. Daca mai sunt si altii care si-au pus aceasta problema, click mai jos pentru a se lumina.

http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/item.php?news=796
[Email] [WWW] [Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

eu as zice ca poate de aici vine.

image
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ce-i drept, e mai limpede unde ai spus tu, la nume ma refer, ca la continut habar nu am ce zice (stau slab cu germana). Dar cum ramane cu schimbarea din Megalechis personata in thoracata? Deci hoplo "that we all know and love" sunt Hoplosternum thoracatum?

"The closely related Megalechis personata, which is often mistakenly sold as thoracata in the trade, has been also re-examined and found to be thoracata."

Asadar ambele sunt thoracata?

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: