[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Luchian
Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
roby wrote:cum pot sa pun poze poze cu pestii mei?
[/url]

Iti faci o galerie pe forum. Ai sus in meniu link-ul.
In 25 L si guppy si ashtia noi e cam mult. Dupa parerea mea ar trebui ceva mai mare, ca dupa ce incep sa se inmultesca nu vei mai avea in ce sa ii tii.

P.S.

Cred ca sunt intr-adevar velifera.
Multumesc mult, daca e in regula asa am sa fac. Deocamdata nu mai am nevoie de turba, am fost sfatuit sa folosesc turba deoarece scalarilor le prieste mai bine la 5.5 - 6 pentru ph. Dar acum nu prea mai conteaza pentru mine, pana imi iau altii dureaza... si am timp sa ma documentez bine. Aqutan imi aduce cineva din sv. Eu curatam buretele din filtru la jetul de la chiuveta. cam asta-i, macar acum stiu mai bine.
Acum mi-am dat seama si eu.
Scalari nu mai am. Chestia este ca am sa cumpar testele, si de ph si de nitriti. Am insa o intrebare:

Pe Zooplus, am gasit turba sera si aqutan, ma costa cam 230.000, dar suma finala era dew 400.000. Imi poate spune cineva pentru ce este adaosul de 200.000 ? Acolo spunea de o taxa, dar chiar 200.000 lei taxa?
Asta inseamana sa platesc dublu pentru produse.
*Imi poate spune cineva cati pesti de talie mica pot sa am intr-un bol de 6l?

*Eu am 3 guppy, 2 betta, 2 sifori rosii si 2 barbus tetrazona. E vreo problema? Care e paritatea litru de apa/peste? Intreb pentru ca o sa primesc 2 moli si inca 4 guppy? Sad

Pai uite ce ai scris mai sus, de la inceput chiar. Si ca ai sa mai primesti. Deci cum au ajuns pestii aia in bol initial? Nu mai fi asa dramatic. Daca zici ca ai avut un acvariu de 150L, eu consider ca ai capatat atunci ceva experienta nuh? La urma urmei asta nu se pierde.
siliconu` wrote:Ma gandesc la un concurs.Cel mai mic acvariu cu cei mai multi pesti.Si castigatorului sa-i oferim niste pesti.Macar vreo 10.

Vezi poate mai pune careva botu'.
Da' daca tot e sa fie: marele premiu eu zic sa fie un astronotus. Glumeam si eu...

Chestia este ca multe persoane care au asemenea "boluri" (si sunt destule, pana se dezmeticesc), il curata punandu-l sub jet de apa la o baterie de bucatarie. Chiar am cunoscut astfel de persoane cand eram eu printr-a saptea... a cumparat cu mine un tip 4 sumatrani si niste hrana granulata. Ii tinea in borcan, unu' i-a dat coltu in doua zile si asta panicat mi i-a dat mie (eu aveam un acvariu de 20L de la o testoasa mica... ). Apoi eu am dat sumatranii la altii, am vandut acvariul, am mai strans bani, cumparat materiale, chemat prieten in ajutor la o lipire, facut unul de 70L si de acolo a inceput. Acu strang bani pentru 250 L.

Parerea mea este ca daca citesti cat de putin prin forumul acesta, iti atrage atentia si ai sa fii mai interesat de cele scrise aici. Fa si tu un acvariu de 50, cum zice Siliconu' si apoi ai sa evoluezi incetul cu incetul...
Ce e drept.. 'simpatec' mai este...
Ce bine mi-ar prinde si mie o femela... ... in orice caz... bravo pt achizitie...
Nu trebuie sa mai fac nimic prea curand... nu mai am scalari, da, ph-ul era intre 6.5 si 7, nu mi-am dat seama exact. Am sa iau altii cand termin de construit an acvariu mai mare, dupa ce il conditionez, si toul este echilibrat. Asta este, sa-mi fie invatzatura de minte. Bizar mi se pare ca pana acum nu au avut nimic, si de abia in urma cu doua zile a inceput totul, de aceea le-am schimbat cam 1/3 din apa chiar atunci, cu toate ca de obicei o schimb in weekend. O experientza din care trebuie sa invat, mare pacat ca a trebuit sa se lase asa...
Eu zic ca se impaca, unii spun ca mai bine era daca cresteau scalarii cu neonii de mici, asa ar putea vedea neonii drept hrana vie... si asta e drept, dar eu am mai adus uneori neoni in trecut in acvariul cu scalari si nu au fost probleme, au stat mai timizi o ora, dar apoi s-au acomodat si au intrat in banc, scalarii fiind indifierenti (mai putin cand e perioada reproducerii, atunci e de rau tare... ii mai fugaresc daca neonii nu isi stiu locul...)
Eu vad ca am iarasi probleme... e durere mah...
Echinodorusul de care ziceam mai in urma si-a revenit, are radacini si frunza misto, prospera, ce mai..., dar acum am probleme (aceleasi) cu altul nou, luat acu doua luni. Scoate frunze parca tot mai mici... si sunt putin traslucide la inceput... nu stiu ce e cu el...
In acest caz nu te grabi, scrie cu grija ce vrei, alege-ti cuvintele astfel incat sa fii cat mai explicit in ceea ce priveste problema luata in discutie. In acest caz, totul se intelege mai usor, este mai limpede, deci se poate rezolva mai usor. Nuh?

Sper sa nu fie cu suparare, fiindca nu asta am urmarit.
Am aflat ca as avea nevoie de turba pentru micsorarea ph-ului, sa faca apa propice scalarilor si dupa cum vad mai sus, am nevoie de Aqutan. As face o comanda de pe Zoo-plus. Cam in cat timp ajunge si cam care sunt taxele postale, stie cineva? Vreau sa comand cat mai repede posibil.

- Sera Aqutan 100 ml
- Sera Super Peat – turba granulata 500 g
sp wrote:
Cryptonite
Cryptocoryne

Daca ti s-a mai zis numele plantelor, de ce nu vrei sa te corectezi?
Mdah, cam asta-i...
Deja sunt patru care stau pe fundul acvariului (pe lateral), restul inca sunt in aceeasi stare de amorteala, am micsorat debitul apei scoase din filtru ca sa nu-i zapaceasca. Astazi am sa schimb o treime de apa sa vad daca se rmai imbunatateste starea (la 28 de grade se comporta la fel...), si as fi vrut sa iau niste albastru de metil sa vad ce face, sa bag cateva picaturi, dar mai bine era daca stiam si ce au, e ca si cum ai lua pastile fara sa stii de ce esti bolnav. Trebuie sa verific ph-ul sa vad ce-i cu el... si sper sa rezolv problema.
Va multumesc de ajutor...
Chiar nu stie nimeni ce au?
Le-am mai dat acum de macare niste hrana fina rosiatica, am crezut ca i-ar atrage, dar nimic... neonii infuleca de numa' , ancistrusii sunt ca de obicei indiferenti... iar astia... se pare ca bolnavi, si nimeni nu stie ce au...
Deja sunt doi care au probleme si mai banuiesc inca unul...

:aaa:
Cu aceeasi hrana am crescut si puii de ancistrus fara probleme, expira in noiembrie anul acesta, deci... nu cred ca ea este de vina

Am uitata sa mentionez ca tot cu sera mokropan au fost crescuti de prietenul care mi i-a dat, doar ca el i-a mai intretinut si cu artemia (cat erau foarte mici desigur, au o bucata bun de cand consuma hrana uscata cu bine)
SERA MIKROPAN For Fry (+ multi-vitamin)

Le-am mai dat de asemenea chironomide de 2 ori parca, saptamana trecuta.
Am 13 scalari sunset blusher de vreo 2.5 - 3 cm. Totul bine si frumos pana ieri. Au inceput sa nu prea manance (inainte tabaceau pe hrana, acu nimic), si sa stea prea "linistiti". Acum 5 minute il vad pe unul parca amortit, inota in deriva, purtat de curent si ocazional invartindu-se in cercuri. Apoi mai vad cum ceilalti stau spre suprafata apei, sau uneori mai retrasi (in grup, pana acum erau vioi si explorau mult). Apa este aerata, este curata, este limpede, filtrata... gris nu au, aripioare nu sunt afectate... dar nu stiu ce au. Temperatura era de 25 sau 26 grade, dupa ce am scazut-o acu cateva zile ca era la 28 de grade si aveam probleme cu incalzitorul (nu se regla exact, dar am rezolvat cu el acum), iar acum am ridicat-o la 28, in speranta ca isi vor reveni.
Va rog sa ma sfatuiti in priviinta acestei probleme cat de curand posibil. Multumesc...

Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Go to: