[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
explozie a populatiei de red cherry shrimp  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
aqva
Member
[Avatar]

IP:

In acvariul meu / lampa de birou a explodat populatia de creveti. Modificarea a fost urmatoarea: am crescut intervalul de iluminare la: 6:30 - 22:30 cu 3 pauze de 30 de minute (se incazeste lampa asa de tare incat se arde... noroc cu priza programabila), de asemenea am schimbat lampa economica cu una de 7W XAVAX. Mentionez ca acvariul are 25*25*30 cm. Acum am 3 femele pline de oua si o generatie de pui cam de 2-3 mm (dar care cresc vazand cu ochii!!!), iar adultii au naparlit cu totii. A mai patit cineva asa ceva?

Eu ma gandesc ca poate s-au dezvoltat mai mult algele, ei le mananca si asta le-a imbunatatie calitatea vietii... ca in rest le dau la fel de mult sa manance - si chiar aceeasi mancare.

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ce sa mai pateasca cineva? sa aiba pui de la creveti?
da, li s-a mai intamplat multora.

tu probabil ai adus si bagat in acvariu toti crevetii pe care i-ai luat.
asta inseamna ca femele au auvt oua cam toate in acelasi timp si deci toti puii au aparut cam in acelasi timp.

ceea ce numesti tu "explozie" nu e nicio explozie.

in plus, femele de creveti au oua cam tot timpul daca conditiile sunt cat de cat decente. asa sunt ei, fac o serie de pui, apoi alta samd

This message was edited 1 time. Last update was at 30/05/2011 15:23:30

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Si grija mare cu hrana aia, nu e vorba de calitate ci de cantitate, ca dupa te vedem pe la sectiunile cu alte nevertebrate/flatworms si/sau la cele legate de deciclare sau decese in masa. Doar ca idee.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

Nu, ii am de 2 ani. Nu tin creveti de 2 zile, dar niciodata nu s-a intamplat sa se impuieze atat de mult.

aqva
Member
[Avatar]

IP:

Am si zis ca le dau la fel de mult sa manance - le dau tetra wafer mix - cate o granula pe zi - la 10-11 creveti cati aveam a fost tot timpul suficient. Oricum o sa ajunga in curand la donatii...

banika
Member
[Avatar]

IP:

Ma inscriu si eu la o serie de creveti donati/vanduti !

Totul sau nimic
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Vezi ca se paote intampla si invers. Sa treaca luni de zile si sa nu apara nici un pui de RCS. Tre' sa pastrezi echilibrul intre numarul devietuitoare, plante etc, banuiesc ca stii bine asta.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: