Author |
Message |
b93dcr
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2006 20:49:17
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
b93dcr
Junior member
IP:
|
salutari ! va rog ajutati-ma si pe mine. e prima oara cand apelez la acest site dar credeti-ma, nu stiu ce sa mai fac. deci : am un acvariu de 40 litri si am urmatoarele rase de pesti : un beta, 5gupi, 2scalari mici, 3 sanitari mici, 4platy, 4moulinezia, 4 neoni, 3 zebre cu voal, 2 carasei orange si cam atit stiu ca am cam multi dar asta e in fine nu e asta problema. problema a urmatoarea :de cand ii am se inbolnavesc cam des eu le schimb apa o data pe saptamina cam jumatate si adaug la fiecare 10 litri de apa o lingura de sare si le mai pun si verde de malachie. bineinteles apa e lasata la inbatrinit vreo 3 zile abia pe urma o pun in acvariu si tot am probleme cu ei desi nu le dau hrana vie deloc le dau numai hrana uscata si tot nu am noroc acum boala cu care ma confrunt e grisul adica punctele acelea albe mici ca matreata si nu numai asta e problema dar mai au o boala recent descoperita de mine dar nu stiu sigur ce anume e. am observat un comportament straniu adica pestii nu au nimic pe ei vizibil dar se tut scarpina de fundul acvariului sau se lovesc, nu stiu sigur. oricum, m-am interesat si am aflat ca ar avea gyrodactylidee am inteles ca sunt niste viermi nici mici si se pot baga si la branhii si acest lucru afecteaza respiratia: pestii incep sa nu mai fie activi si stau mai mult nemiscati pe fundul acvariului scarpinandu-se din cand in cand si din cate stiu se trateaza cu sera mycopur cred. de aceea am si intrat pe acest site, ca sa ma lamuresc. si in legatura cu punctele albe, am auzit ca se pot trata cu sera costapur, deci daca am dreptate, se pot administra ambele tratamente in acelasi tinp? cum procedez ? de ce tot am astfel de probleme? ajutati-ma, va rog! a devenit o provocare prea mare pt mine si nu stiu ce sa mai fac temperatura acvariului e constanta, adica 25 grade deci unde gresesc ? sper ca nu vam plictisit si ca ii va fi de folos si altcuiva care va citi acest mesaj, astept raspuns cat de repede se poate deoarece situatia e destul de critica. va multumesc anticipat. salutari tuturor acvaristilor si bafta. nu va lasati !
|
|
 |
guleag
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2006 20:56:06
|
guleag
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/68205282644b3ce09f1485.jpg)
IP:
|
b93dcr wrote:cam atit stiu ca am cam multi dar asta e in fine nu e asta problema
ba asta e problema
 pesti de temperaturi diferite si total incompatibili
pentru tratare vezi la BOLI/TRATAMENTE ai acolo topic deschis si pareri diferite
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 09:46:41
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
b93dcr wrote:am un acvariu de 40 litri si am urmatoarele rase de pesti : un beta, 5gupi, 2scalari mici, 3 sanitari mici, 4platy, 4moulinezia, 4 neoni, 3 zebre cu voal, 2 carasei orange
b93dcr wrote:stiu ca am cam multi dar asta e in fine nu e asta problema
Chiar asta e cauza tuturor problemelor din acvariul tau. Sint multi, incompatibili, fac multa murdarie care e toxica. Oricite tratamente ai face nu rezolvi aproape nimic.
Singura rezolvare corecta e sa dispara pestii de acolo  . URGENT: scalarii si carasii.
Eu as tine acolo doar citiva neoni si 1-2 Corydoras.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 16:15:43
|
RaresLuc
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/152046927643b85715ecab6.gif)
IP:
|
[...cenzurat...]
Ai prea multi pesti acolo si la fel cum zice si guleag si MA, nu se potrivesc deloc unii cu altii. De exemplu scalarilor le plac apele linistite cu temperaturi intre 26 si 30 de grade, carasilor le plac apele reci (sunt unii useri care-i tin in bazine afara chiar si pe timp de iarna) iar la beta le plac coditele gupyilor.
Sfatul meu este sa-ti dai toti pestii inafara de o specie (nu rasa ca nu-s caini) sau doua (cum spune si MA, tine doar neonii daca-ti plac si 2 corydoras, sau tine numai platy sau moly si corydoras, pentru scalari si carasi acvariul e prea mic).
Poti sa folosesti toate solutiile posibile si nu o sa obtii nici un rezultat pentru ca acvariul tau e un focar de infectie. Spunea cineva pe forum: cum ar fii sa stai cu inca 7 insi intr-o camera de 3 pe 4 fara sa ai posibilitatea sa iesi de acolo niciodata (avand bineanteles hrana si sa zicem ca mai deschizi geamul o data pe saptamana)...
Deci rareste din pesti si invata sa tii acvariul stabil.
Nu te descuraja pentru ca majoritatea fac gresala ta si se lasa pagubasi.
Uite si niste articole foarte utile pentru tine:
- Ghidul incepatorului
- Ciclul azotului
- si un link foarte util.
|
|
 |
Razvan M
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 16:38:14
|
Razvan M
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/176527726343e8f504b773b.jpg)
IP:
|
am un acvariu de 40 litri si am urmatoarele rase de pesti : un beta, 5gupi, 2scalari mici, 3 sanitari mici, 4platy, 4moulinezia, 4 neoni, 3 zebre cu voal, 2 carasei orange
[...cenzurat...]
Scapa urgent de carasi, scalari .. (mai ales de carasi)
Sau fa-ti inca un acvariu mai mare ca sa tii carasii .. (In nici un caz sa-i pui cu scalarii)
|
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 16:53:04
|
RaresLuc
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/152046927643b85715ecab6.gif)
IP:
|
Razvan M wrote: [...cenzurat...]
Scapa urgent de carasi, scalari .. (mai ales de carasi)
Sau fa-ti inca un acvariu mai mare ca sa tii carasii .. (In nici un caz sa-i pui cu scalarii)
Man, sa nu-l descurajam pe om. Si noi am vrut multi pestisori colorati la inceput pana am invatat ce inseamna acvaristica.
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 17:16:27
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
Oameni buni, sa ramanem cu adresarea in limitele respectului fata de celalalt.
Va rog, mai putine invective si mai multe sfaturi utile, pe un ton matur.
Si - ca sa parafrazez un citat celebru - tineti minte: "numai cine n-a suprapopulat niciodata sa ridice primul piatra".
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 17:22:46
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
@ Razvan M - Daca mai scoti inca o "perla" ce cele spuse inaite, vei primi "invitatia" sa faci nebuni unde ti se permite
Controleaza-ti limbajul si nu te mai da atoate stiutor, ca fiecare a avut deceptii la inceptul setarii unui acvariu. Sper ca am fost destul de calra. Daca ai o ideea constructiva, esti liber sa o dezvalui si altora, nu sa faci luma nebuna.
Pentru iesirea de mai inainte, uita ce primesti :ycard: - fara felicitari.
|
|
 |
teddy2k
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 19:16:45
|
teddy2k
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/524e8452422a1741d984c.jpg)
IP:
|
b93dcr wrote:am un acvariu de 40 litri si am urmatoarele rase de pesti : un beta, 5gupi, 2scalari mici, 3 sanitari mici, 4platy, 4moulinezia, 4 neoni, 3 zebre cu voal, 2 carasei orange si cam atit
!
Sincer, cand citeam asta, credeam ca ai un acvariu gen joben din care scoate un scamator iepuri, porumbei,batiste legate, cearsafuri, pisici, si
cam atat :-) .
Am o cunostinta care are un acvariu de vreo 70 de litrii cu O MULTIME de carasi, si se tot mira de ce are apa tulbure, ca el o schimba mai mereu Si de ce nu-i cresc plantele (3 fire de elodeea) la neonul de vreo 10-12 w(chior) pe care-l tine aprins NON-STOP, ca sa creasca plantele. I-am spus ca sunt pesti multi, ca nu ajunge lumina si sa intre pe site-ul asta sa citeasca si el.
"Lasa ca stiu eu, ce sa mai citesc" .
Am si eu o problema cu pestii, nu stiu cat de grava este: in 133 l brut, cam 100 net am un ancistrus si cativa melci, de vreo 2 luni, pentru ca nu m-am hotarat ce sa pun : neoni sau conchonius; Si apa e limpede, si pestele nu s-a imbolnavit.
Concluzia: prea multi pesti fac multa mizerie care se mai si descompune, si unde se dezvolta foarte bine multi microbi. Microbii imbolnavesc si otravesc pestii.
|
|
 |
johnny6600
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 19:26:44
|
johnny6600
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2083429936443ec7157ad14.jpg)
IP:
|
Salut ,ca orice incepator ai luat si tu cate o pereche din fiecare peste pe care l-ai gasit  Nu e nici o problema omul din greseli invata ,ai ajuns bine aici sunt destul oameni competenti care sa te ajute.Ce nu s-a zis pana acum, sarea si verdele de malachit(nu malachie  ) se pun doar in cazuri speciale si nu la fiecare schimbare de apa.Intr-adevar pestii tai au gris si au nevoie de tratament.Acesta se poate face cu ridicarea temperaturii la 30 de grade si cu adaugarea de verde de malachit jumatate din doza scrisa pe ambalaj ,adica cam 15 picaturi la 10 l de apa.Faptul ca pesti ise freaca de substrat inseamna acelasi lucru ca au gris .Acestia au facut gris in primul rand pentru ca acvariul tau nu este ciclat si porbabil nu le-ai facut acomodare cand i-ai pus in acvariu.Citeste aritcolele facute sticky de la coltul incepatorului si poate te luminezi cum e cu ciclarea si cu suprapopularea.Ca sa-ti ciclezi acvariul mai repede ar exista niste pastile la 3 lei bucata care contin colonii de bacterii.
Cel mai bine se sa mai dai din pesti in primul rand carasii si scalarii si pe urma cei care nu-ti plac.In 40 l mai mult de 10 pesti nu trebuie tinuti.Deasemnea un acvariu are nevoie de substrat si plante naturale pentru a ajunge la un echilibru.Citeste tot ce s-a scris p-aici si o sa te luminnezi cum e cu acvaristica asta.
|
Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist  |
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 21:19:38
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
Pentru ca b93dcr si-a "imprastiat" posturile prin tot forumul, i-am centralizat eu raspunsurile la acest topic, pe care singur si l-a deschis.
b93dcr wrote:va multumesc nespus, da parca ,tot farmecu e sa vezi mai multe varietati de culori dar asta e , deci totusi daca renunt la scalari si la carasi dine acvariul meu cu ce speci pot ramane sper sa ramin si eu cu ceva mai multi pentru ca totusi ma-m atasat de ei stiti si voi cum e ca doar toti ati trecut prin asta. k va salut si astept raspunsurile voastre in continuare .
b93dcr wrote:Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, indiferent ca m-au criticat sau m-au invatat ce trebuie sa fac.
Adevarul este ca am luat decizia sa-mi fac un acvariu inainte de a ma informa ce si cum. Am crezut ca este mult mai simplu. Adica, cumpar catyeva perechi de pesti care imi plac. Am intrebat pe vanzatori (atat din magazin, cat si din Piata Bucur OPbor Bucuresti) si mi-au spus ca sunt compatibili.Am inceput sa le fac tratamentul pentru "gris". Dupa parerea voastra, chiar daca se vindeca acum, se vor imbolnavi destul de repede de aceeasi boala sau de o alta, nu ?
In concluzie: daca scap de carasi si scalari, este ok?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
vyrussu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 21:32:07
|
vyrussu
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/185182245343bfee6d09a85.gif)
IP:
|
Ar trebui poate sa-i explicam lui b93dcr faptul ca, atunci cand vrea sa raspunda la sfaturi cu multumiri sau cu alte intrebari, trebuie sa foloseasca butonul postreply , si nu cel new topic .
Cred ca lumea ar fi mult mai multumita daca ar stii ca intr-adevar au reusit sa-ti schimbe ideea ta despre acvaristica si ca au reusit sa te convinga sa-ti pui la punct acvariul, decat sa le tot multumesti cu 100 de topicuri, dar fara sa treci si la fapte.
|
"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer |
|
 |
b93dcr
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2006 22:45:22
|
b93dcr
Junior member
IP:
|
da multumesc pt sfat ai detate trebuie sa terc la fapte nu la vorbe nu am sa renunt la nici un peste ci am sa imi unplu camera de agvari si am sai plasez pe toti cum se cuvine cu rase compatibile lor si de data asta am sa am grija cati pesti bag intrun agvariu dar inca o data din toate spesile pe care leam afisat vreau sa stiu ce speci pot pastra in ocvariu pe cale il am acum bafta si va ramin dator la rindu meu peste tinp , cu sfaturi .
|
|
 |
b93dcr
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 01:32:15
|
b93dcr
Junior member
IP:
|
ajutatima pentru a imi salva pestisori vreau sa imi fac un acvariu de vro 200 l asi vrea sa imi spuna si mie cineva dimensiunile pt un astfel da agvariu inaltimea asi vrea sa fie cam da 50 cm dar restul nu prea stiu pt ca vreau sa iasa totul cala carte astept pana ascu miati fost de mare folos deacea am continuat sa apelez tot la dumneavoasta si nu la prieteni
|
|
 |
guleag
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 16:23:05
|
guleag
Junior member
IP:
|
120/40/50 asa am eu si gasesti si capac de magazin ..
|
|
 |
b93dcr
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 20:00:48
|
b93dcr
Junior member
IP:
|
multumesc mult guleag da o intrebare mai am la tine ai zis ca ai si u un acvariu asemanator dar u cati pesti si ce rase ai terog ca pe mine asta ma intereseaza mai mult astept raspunsul tau de acvarist profesionist si inca ceva eu la acvariul meu de 40 l ma costat capacul cu neon cam un milion si dar pe tine cat tea costat si de unde lai luat
|
|
 |
b93dcr
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 20:08:03
|
b93dcr
Junior member
IP:
|
iti multumesc dar adevarata intrebare e urmatoarea u cati pesti ai si ce rase in acest acvariu si cat a costat capacul cu neod pt ca eu la acvariul meu de 40 l ma costat capacul 1500 lei
|
|
 |
b93dcr
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 20:11:53
|
b93dcr
Junior member
IP:
|
scuze tuturor sunt nou nu stiu sa unblu prea bine
|
|
 |
guleag
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 20:15:07
|
guleag
Junior member
IP:
|
b93dcr wrote:multumesc mult guleag
cu placere
b93dcr wrote:mai mult astept raspunsul tau de acvarist profesionist
 mai gasit
eu am luat capac de la magazin si am dat 3,7-3,8mil
120/40
pesti aveam 15 neoni am ramas cu 4
si 3 ancistrusi
in schimb ma bucur de evolutia plantelor
doresc sa achizitionezi niste discusi dar astept si eu caldurile ca sa ma pot deplasa in conditii bune
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2006 21:17:41
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
b93dcr wrote:ajutatima pentru a imi salva pestisori vreau sa imi fac un acvariu de vro 200 l asi vrea sa imi spuna si mie cineva dimensiunile pentru un astfel da agvariu inaltimea asi vrea sa fie cam da 50 cm dar restul nu prea stiu pentru ca vreau sa iasa totul cala carte astept pana ascu miati fost de mare folos deacea am continuat sa apelez tot la dumneavoasta si nu la prieteni
Fi amabil si scrie mai pe romaneste, ca deja am obosit citindu-ti posturile. Un lucru este clar - poti sa-ti faci si un acvariu de 500l, ca toti impreuna nu merg. Ar fi mai bine sa te decizi ce pastrezi si ce nu, ca alftel vei avea aceleasi probleme in continuare.
|
|
 |
|