[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Luchian
Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
viviparu'"]Daca vrei, da-le castravete maxim o data pe saptamana. Da-le mai bine frunze de salata, oparite putin inainte. Da-le de asemenea mancare speciala pentru ancistrusi, Sera Catfish Chips si Spirulina.[/quote:5d08e613fb wrote:

Eu castravete le dau dau o data la doua saptamani si il las in apa de dimineata pana seara, ca se face apa 'urata' apoi; plus ca in opinia mea, castravetele, salata si ce alte produse de acest gen se obisnuieste sa se mai dea, sunt doar niste suplimente, sa mai variezi meniul lor, au majoritatea nutrientilor necesari speciei in hrana destinata pestilor de genul asta (catfish) asa cum a mentionat anterior viviparu'.

Inca ceva: iti mananca echinodorusul? (baga o frunza de salata si da-le peste ochi! )
Incearca sa le uploadezi in galeria de aici, sa vedem cu totii, sau pe yahoo photos, acolo sigur merge... aici mai da rateuri uneori...
Salutare!

M-ar interesa te rog frumos un pui doi de echinodorus si niste valissneria (daca mai ai si daca vrei...) Se pot trimite prin posta, suport eu taxele.

Multumesc.
Nylonul este cea mai buna solutie, mai ales pt anubias, care se va prinde frumos de suport, in plus de abia se observa, mai reflecta putin la lumina dar atat, nu se descompune, e neutru... E alegerea mea!
Ma indoiesc ca au ei habar, dar am sa incerc la cineva, sa vad ce iese... daca nu? cand ajung prin bucuresti fac plinul cu ce am nevoie...
najpa, asta e, va trebui sa vin candva in bucuresti pana la urma.... mersi :-)
salutare, sunt interesat, cam de trei luni, de unde esti? (ce zici de colete postale? )
Majoritatea shopurilor (mult spus) sunt cu iq-ul prea mic pentru a conduce un shop, e doar o chestie de bani, daca 'nu se cumpara' nu aduc, pt o singura persoana astia nu se complica, iar daca se complica... 10 lei se fac 20-30 lei... si asa mai departe, incerc sa caut cand vin prin buucresti, daca mai apuc sa fac si asta candva, multumesc orcum...
Stii cumva daca se face curierat cu pesti din bucuresti in suceava, si cam cat este pretul, daca exista asa ceva? Eu as vrea un voalat albino (frate cu 'Praslea' ), dar nu am posibilitatea sa ajung acolo sa il iau personal.
In toate cazurile intalnite ancistrusii se evita reciproc, sunt docili pana la anumite limite, adica invadarea teritoriului, de aceea au acei spini in zona operculilor, pentru a se apara... In acvariul meu, singurul moment in care sunt doi impreuna este la depunere respectiv curtare, si atunci doar cuplul. Doi masculi intr-un acvariu mic se lasa cu 'bruscari', la fel si doua femel, la fel si mascul-femela (dar mai putin)... Masculul isi construieste 'cuibul' (intre pietre, o cavitate, o grota, un ghiveci spart etc) si il apara pana cand are el chef sa lase femela inauntru unde se intampla toata damblaua. Pe ai mei i-am filmat odata cum 'se jucau' si e destul de bizara treaba... in fine.

Legat de nuca de cocos, nu stiu ce sa zic, daca au loc ambii o vor imparti, daca nu care cum apuca si pe teritoriul cui va fi nuca (cand le mai dau ceva 'special' alor mei, le dau la fiecare in parte ca sa nu aiba motive de cearta). Asadar ai putea pune doua bucatele. Ai vreo imagine cu ei?
Ma indoiesc ca sunt probleme, la urma urmei de ce ar fi? astia chiar isi protejeaza progenitura... bine nu la fel de mult ca in primele zile... tin sa mentionez ca m-am trezit cu un spin (dintr-ala de langa opercul) in deget cand am scos ouala ultima data, trebuia cu minciogu sa tin masculul deoparte si sa ma misc rapid, eu zic ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Numai sa tii temperatura constanta si sa aiba cu totii oxigen... in aia 80L... au loc sa 'zburde'.
Daca ii tii intr-un acvariu steril va fi usor de scos masculul, daca nu, nu stiu... da mai multe detalii... legat de acvariul in care ii tii. Eu unul am tinut icrele de la inceput separate, fara mascul, fara nici un alt peste...
Nu are rost sa le dai salata oparita chiar asa de repede, mai asteapta o saptamana sa li se mai formeze gura (desi se observa ca e ca o ventuza deja). In plus, salata eu am dat-o mereu ca un supliment la hrana normala: Sera Mikropan For Fry. E foarte buna si le ofera cam tot ce au nevoie. Ai sa vezi ce rapid se dezvolta! Salata le poti da ocazional, dar ai sa vezi ce mizerie iti fac de la ea (mai ales daca nu i-ai separat in acvariul lor, de aceea e mai bine sa ii cresti separat, astfel le poti urmari detaliat evolutia...) Sper sa iti mai depuna si sa ai cu sutele... de curiozitate, acum cati pui ai?
@sasha:

Am vb cu tipul si mi-a spus ca astia albino sunt putin mai sensibili, ca idee cerintele sunt la fel, se pare, dar sa ai grija cu ei... eu nu am mai avut albino pana acum. Si cam da, astia albino sunt mutatii ale speciei clasice...
btw: scuze ca ma bag astfel:

Am luat de la cineva niste carasi simpateci tare care au fost tinuti...hmm hmm... ghiciti cu ce: XIPHO, inteligent oricum. Chestia este ca si-au revenit inotatoarele complet si cu surplus, dar solzii au sanse sa mai cresca? sunt cativa cam lipsa... si inainte aratau asa de misto... parca erau platinati... luceau... (caras alb iar unul are capison rosu)

p.s. am postat aici considerand ca are legatura stransa cu acest topic
Damn it! Damn it!

Eu cum pot sa fac sa iau unul de la tine? Distanta lasa de dorit... exista vreo modalitate... curierat sau ceva... (ma tenteaza un mascul sa combin cu o femela tradata in dragoste de un alt masul )
Nu am incercat, dar din cate am auzit este posibil. Cineva mi-a zis ca i-au iesit din tata simplu si mama albino puii de ambele feluri. Nu stiu cat era de adevarat ceea ce spune el, dar nah... try it...
Eu am hoplo, 2 fem si un masc (maturi... 13 cm). Dar distanta cred ca lasa de dorit, daca ai solutii.. pt mine e ok!
Am gasit acest site cautand scalari half-black. Il consider atat foarte util avand in vedere gama larga de pesti prezentati, cat si imaginile asociate. Astept opinii (fie bune, fie rele)

Acesta este situl.
LooSeR wrote:Este galben ca un chinez ...

offtopic: Dar hai sa folosim alte mijloace de comparatie...

Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Go to: