[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Luchian
Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Radu Luchian
Noaptea trecuta eu am aprins lumina sa vad daca mai aveam viermisori in acvariu si masculul de ancistrus mi-a rasturnat o buturuga, e clar ca nu o sa se mai repte faza cu lumina...
La lipsa luminii majoritatea pestilor isi pierd din pigment, lucru care se schimba odata cu revenirea luminii in mediu. Daca ai avut neoni, cu siguranta ai vazut ce palizi sunt si ei noaptea. La ancistrusi eu am mai observat si cum isi schimba partial culorile ziua (numai cei maturi), in sensul ca apar pete uniforme, ocazional, indiferent de exemplar, sterse, alicioase sa zicem, dar intr-un minut isi pot reveni instantaneu. Avand in vedere ca instensitatea pigmentilor depinde si de starea de spirit a pestilor, cred ca se poate spune ca sunt relaxati noaptea, de aceea culorile scad in intensitate.
Masculii au dezvoltate pe bot niste prelungiri, niste 'mustacioare', femelele nu au.
Si de ce ar fi dificultati la dezmembrarea cu cutterul? Pai nu bgi lama intreaga de-o data, lucrezi cu varful si tot tai frumusel de jur imprejur cate putin, cate putin pana dse desprinde... un exemplu ar fi jupuirea vanatului ( ), tot cam asa tai. Si intr-un timp relati scurt e gata, cu sticla intacta intacta.

asa e...
greseala mea...
Am sa incerc seara asta momeala cu carne.
Mitica wrote:Un avertisment pentru cei care folosesc metoda cu drojdie.. am constatat ca in aceste zile caniculare"butelia" se duce mult mai repede.. adica reactia e mult mai violenta, se produce mai mult CO2 intr-un timp mult mai scurt
Rezultatul: o posibila supradoza de co2. Eu eram sa o patesc, noroc ca am observat la timp ca ancistusul plutea cu burta in sus

Pai reglezi cat co2 sa intre cu un regulator, ca sa menii constant functie de numaratorul de bule, nuh?
Cotch... mai bine zic banda de hartie adeziva, folosita la renovari si chestii de genul asta. Se lipeste si se desprinde cu usurinta mai mare decat la scotch.
Pai chiar acum vreau sa sifonez substratul, si apa dezlocuita o inlocuiesc. Sper in timp sa treaca, dar atata timp cat nu sunt 'daunatori' nu sunt probleme...
Noaptea trecuta, pe la 00:00 am stins lumina la acvariu si am mers la coputer, apoi in jurul orei 02:00, cand am reaprins lumina, insperanta de a mai scoate cativa meci de substrat la iveala, am rams socat sa vad cum acvariul imi era plin de viermi albi, subtiri, unii la 1 cm sau mai putin, altii si la 2cm. Erau in toata masa apei, dar cu aprinderea luminii s-au lasat la fund, simplu, sau o parte chiar au inceput sa 'inoate' spre fund (cu miscari ondulate). Habar nu am ce sunt (ma gandeam la hidre) sau cum sa scap de ei. Poate exista acvaristi care cunosc. Rog sfaturi cat de curand. Astazi schimb 30% din apa asa cum era programat de obicei. Va multumesc.
De ce cautati atatea variante cand e asa de usor de dezmembrat un acvariu cu cutterul? Eventual... cumpara lame noi, ca sa stii ca sunt ascutite si va merge perfect, nu e mare filozofie, poti incepe cu ce vrei tu, fete, laterale, baza... si dupa ce se dezpart placile si le ai individuale, tot cu cutterul, mai exact, scoti lama din el, pentru usurinta, si curati de silicon zonele cu pricina, la final iei putin detergent de geamuri, cu pulverizator, le curati bine, mai iei o data lama sa curati 'la detaliu', pt orice eventualitate; apoi mai pulverizezi o data cu detergentul, stergi cu o carpa uscata si gata. Ai geamuri noi! (apoi le scapi din mana de curate ce sunt si se sparg )
Am facut modelul, mai trebuie vorbesc cu firma care se ocupa de mobilier, sa vad cat ma costa corpul de lemn, restul (acvariu, accesorii) se pare ca vor costa 400 ron.

imageimage
imageimage
Am facut modelul, mai trebuie vorbesc cu firma care se ocupa de mobilier, sa vad cat ma costa corpul de lemn, restul (acvariu, accesorii) se pare ca vor costa 400 ron.

image
image

image
image
Pai oricum de tinut evident ca nu ii poate tine, si ar fi pacat sa ii lase in acelasi stadiu. Poate este cineva care ii poate tine ceva timp (ok, mult timp) in carantina, in speranta ca isi vor reveni. Altceva ce ar putea face?
Ar fi bine sa citesti exact ce ai gasit dupa search, vei fi lamurit... daca nu reusesti 'sa-i dai de cap' mai dau detalii la amiaza, acum sunt obosit si mai scriu prostii aiurea.
Ai putea da un search la "gris"... este vorba de Ichthyophthirius multifiliis, si discutii pe aceasta tema au tot fost. Nu cred ca are rost sa se scrie din nou tratamentul, il vei gasi cu siguranta... pana una alta.. ai putea mari putin temperatura...
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index