[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Imperechere ancistrus albino+normal  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
sasha
Junior member

IP:

E posibila imperecherea intre ancistrus voalat albino si ancistrus voalat normal?
A incercat cineva?
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu am incercat, dar din cate am auzit este posibil. Cineva mi-a zis ca i-au iesit din tata simplu si mama albino puii de ambele feluri. Nu stiu cat era de adevarat ceea ce spune el, dar nah... try it...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sasha
Junior member

IP:

@radu_luchian
Multumesc pentru raspuns. O sa incerc...
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@sasha:

Am vb cu tipul si mi-a spus ca astia albino sunt putin mai sensibili, ca idee cerintele sunt la fel, se pare, dar sa ai grija cu ei... eu nu am mai avut albino pana acum. Si cam da, astia albino sunt mutatii ale speciei clasice...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sasha
Junior member

IP:

@ radu_luchian
O sa-l supraveghez ca pe butelie :-)
Ma intreb daca sunt mai sensibili la hrana, apa sau colocatari...
Multumesc mult pentru atentionare.
sasha
Junior member

IP:

De o zi e la mine in acvariu :-)
Cred ca se simte bine ca mananca intr-una - a terorizat bietul pomacea care in viata lui nu a avut cochilia asa curata.
Am insa o intrebare legata comportamentul ancistrusilor. Cand sunt 2 intr-un acvariu n-ar trebui sa stea oarecum impreuna? Ca ai mei se cam evita prin acvariu, iar daca se intalnesc Praslea (albino) o sterge rapid din zona.
Daca le aduc si o nuca de cocos se vor bate pe ea sau o vor imparti frateste? (amandoi sunt puiuti)
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In toate cazurile intalnite ancistrusii se evita reciproc, sunt docili pana la anumite limite, adica invadarea teritoriului, de aceea au acei spini in zona operculilor, pentru a se apara... In acvariul meu, singurul moment in care sunt doi impreuna este la depunere respectiv curtare, si atunci doar cuplul. Doi masculi intr-un acvariu mic se lasa cu 'bruscari', la fel si doua femel, la fel si mascul-femela (dar mai putin)... Masculul isi construieste 'cuibul' (intre pietre, o cavitate, o grota, un ghiveci spart etc) si il apara pana cand are el chef sa lase femela inauntru unde se intampla toata damblaua. Pe ai mei i-am filmat odata cum 'se jucau' si e destul de bizara treaba... in fine.

Legat de nuca de cocos, nu stiu ce sa zic, daca au loc ambii o vor imparti, daca nu care cum apuca si pe teritoriul cui va fi nuca (cand le mai dau ceva 'special' alor mei, le dau la fiecare in parte ca sa nu aiba motive de cearta). Asadar ai putea pune doua bucatele. Ai vreo imagine cu ei?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sasha
Junior member

IP:

Nu am poze cu ei, dar ambii au 3-4 cm. Praslea (albino) e de la Viviparu` si e un pic mai mic (imi fac autocritica ca l-am subestimat pe cel pe care il aveam deja), dar in ritmul in care mananca...ori e obsedat de curatenie ori vrea sa il depaseasca pe celalalt rapid. Sunt voalati amandoi si sunt o incantare pentru ochi cand isi desfac aripioarele.
Au avut o scena scurta de "dans" in spatele unei buturugi cand s-au intalnit prima data, dar de atunci se evita. Atunci un callistus a aparut in zona si pentru prima data ancistrusul pe care eu il stiam sperios s-a apucat sa alerge callistusii prin acvariu (cred ca se dadea mare in fata lui Praslea :-) ). Nici unul dintre ei nu are inca spini pe langa operculi si nu si-au delimitat teritoriul. Le-am dat niste spanac oparit dar... spre surprinderea mea callistusii l-au apreciat mai mult decat ei (a se citi..l-au imprastiat in tot acvariul).
Iar cu nuca...o sa incerc sa o pun intreaga si daca nu o impart, o sparg in 2 jumatati...
Multumesc ca m-ai linistit in privinta evitatului
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stii cumva daca se face curierat cu pesti din bucuresti in suceava, si cam cat este pretul, daca exista asa ceva? Eu as vrea un voalat albino (frate cu 'Praslea' ), dar nu am posibilitatea sa ajung acolo sa il iau personal.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sasha
Junior member

IP:

Nu stiu, imi pare rau
Dar poate stie vreun administrator... sau... ai incercat sa intrebi la pet-shopurile din Suceava? Ca poate isi aduc o parte din pesti si de prin zona asta... sau poate au vreo idee...
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Majoritatea shopurilor (mult spus) sunt cu iq-ul prea mic pentru a conduce un shop, e doar o chestie de bani, daca 'nu se cumpara' nu aduc, pt o singura persoana astia nu se complica, iar daca se complica... 10 lei se fac 20-30 lei... si asa mai departe, incerc sa caut cand vin prin buucresti, daca mai apuc sa fac si asta candva, multumesc orcum...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sasha
Junior member

IP:

Eu ma gandeam sa-i intrebi daca stiu ceva de curierat/modalitati de transport, ca doar cu asta se ocupa si ar trebui sa stie macar daca exista sau nu asa ceva.
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma indoiesc ca au ei habar, dar am sa incerc la cineva, sa vad ce iese... daca nu? cand ajung prin bucuresti fac plinul cu ce am nevoie...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Maryan23m
Junior member

IP:

am si eu 6 ancistrusi normali, 5 albino dintre care 2 masculi voalati si doi normali(femela dabea am gasit-o o donase cineva in cora)as vrea sa reproduc si eu albino dar masculul dominant e normal si cei albino sunt mai mici decat femela si na-s vrea ca cei 2 sa formeze un cuplu nu stiu ce pui vor iesi daca ar iesi o parte albino si o parte normali nu ar fi nici o problema dar n as vrea sa iasa niste uratanii
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Uratenii nu au de ce sa iasa. NU e posibil sa fie si alb si negru, o parte vor fi albi, iar o parte negri cel mai probabil (nu cred ca vor fi cu totii aceeasi culoare la parinti diferiti in colorit). Acum daca ai doi masculi voalati albino si femelele ar fi clasice nu stiu daca vor iesi ancistrusi voalati la colorit normal, voalati albino cu siguranta vor iesi, dar sunt mai frumosi cei clasici cu voal (in opinia mea cel putin).

Mie recent mi-a murit o femela de ancistrus pe care o aveam de cca 3 ani, plus ca atunci cand am cumparat-o avea cam 4 cm, deci cred mai avea inca 1 an, 1 an si ceva (daca nu chiar 2), imi pare rau ca a murit fiindca mi-a scos 2 generatii de pui, iar a 3 generatie depusa din pacate nu a fost fertila, asadar nu a iesit nimic, desi masculul si-a facut treaba (cel putin asa a dat de inteles din comportament).

Daca este cineva care are de schimbat voalati pe clasici (chiar si albino cu voal sa fie), pot da la schimb cativa din productie proprie (si masculi am frumusel incornorati), numai ca nu stiu cum se poate face cu transportul. Sau daca este are cineva de vanzare voalati, m-ar interesa niste preturi.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: