Message |
|
Scuze ca trec pe aici asa de tarziu......dar mai bine mai tarziu decat niciodata......... . Pentru inceput am un acvariu de 60l populat cu 20neoni, 5guppy, 1xipho. Dupa ce invat cum sta treaba cu acvaristica si ce inseamna sa tii pesti vreau sa-mi iau un acvariu de cp160L pe care sa il populez cu pesti destul de agresivi si de dimensiuni mai mari.
|
Scuze ca trec pe aici asa de tarziu......dar mai bine mai tarziu decat niciodata......... :-) . Pentru inceput am un acvariu de 60l populat cu 20neoni, 5guppy, 1xipho. Dupa ce invat cum sta treaba cu acvaristica si ce inseamna sa tii pesti vreau sa-mi iau un acvariu de cp160L pe care sa il populez cu pesti destul de agresivi si de dimensiuni mai mari.
|
 |
|
Si inca ceva, nu stiu daca are vreo importanta dar toti pestii au fost cumparati de la HORNBACH...........
|
 |
|
Am fost pe sf vineri la mag de acvaristica dar din pacate nu aveau teste pt apa. Am luat insa un Sanitar, Tetra aqua safe si Sera baktopur si le-am administrat conform instructiunilor de utilizare. In acelasi timp am dat 3xipho si am ramas cu 20neoni, 5guppy si un xipho.
Este bine ce am facut?
Multumesc anticipat!
|
 |
|
ok voi lua maine niste teste si solutie de tratare a apei si voi posta
10x
|
 |
|
nu stiu daca e bine dar tocmai am schimbat cam 60% apa pt ca incepusera sa de semne de duc si 2 guppy.
Nu am nimic de tratare a apei dar maine la prima ora merg sa-mi iau.
acum nu am de unde ca as merge.
Am curatat frunzele moarte si pe cat de mult posibil si pietrisul de fecale si alte mizerii.
daca am facut o prostie asta e , dar te rog spune-mi ce sa fac in continuare ca sa creez un mediu sanatos, asa cum ai zis
Thx a lot!
|
 |
|
acvariul meu are 60l
20neoni
5guppy
3xifor
|
 |
|
si inca o intrebare.
Cand ai zis sa fac un schimb de apa te refereai la intreaga cantitate de apa?
Mersi mult
|
 |
|
ok m-am uitat si pesti morti nu sunt dar sunt fruze moarte. Sa le scot? Afecteaza negativ calitatea apei?
|
 |
|
imi cer scuze. Am vrut sa pun niste poze cu acvariul si cu pestele bolnav insa nu am reusit asa k am pus mai jos linkul cu locul lor de pe flikr. Asa k da vrei sa te uiti poate ma ajuti.
Multumesc anticipat.
|
 |
|
http://www.flickr.com/photos/tavi_tudor/2947657586/
http://www.flickr.com/photos/tavi_tudor/2947657516/
Asta e acvariul meu si asta e boala(stiu ca nu e xipho dar la asta e mai rau) Deci daca puteti please help
|
 |
|
nu te supara pe mine dar sunt incepator nu prost. Am capac si toate echipamentele necesare. Am gresit ca am schimbat prea des apa si nu s-a ciclat. Stiu ca sunt intoxicati cu ceva. Ma intereseaza daca exista vreun tratament si cum se administreaza.
|
 |
|
Si una peste alta incep sa am aceasi problema si la cealalalta femela! 
|
 |
|
Problemele mele continua. Am observat ca la pestele bolnav i s-au umflat ochii. de ce?
ce sa fac! heeeeeelp please! Sunt incepator
|
 |
|
stai un pic
exact asa am facut. Apa in mare parte este din acvariu comun si sarea am pus-o treptat(nu am specificat pentru ca subiectul principal era boala sau gestatia, scuze). Am observat ca in dimineata asta este mai vioaie ca aseara. Dar nu cred ca este gestanta deoarece nu i se observa modificari ale dimensiunilor corpului.
|
 |
|
Tot eu cu o problema cu o xipho
Azi dimineata sanatosi innotau vioi cand am deschis jaluzelele si a intrat lumina naturala. Dupa 30min am vazut o femela de xipho pe fundul acvariului care nu prea mai avea vlaga. Am scos-0 si am pus-o separat intr-un bol cu apa cu sare si mai calda. Sa speram ca da rezultate. Este din cauza luminii? Sunt asa sensibili la lumina?
|
 |
|
Si inca o intrebare:
Ce sa fac pentru a-i intari, cu ce sa ii hranesc(am doar mancare uscata)?
|
 |
|
10x man
|
 |
|
De ce spui ca-mi luam adio de la ei? De la lemnul care l-am avut si de la culoarea maro a apei?
|
 |
|
Adevarul ca am schimbat can des din apa pentru ca inceput aveam un lemn care a maronit apa si voiam sa scap de culoarea aia. Deci asta e motivul ?
Pestii i am bagat la 24 de ore dupa ce am pregatit acvariul adik acum aprox o luna1
|
 |
|