Message |
|
Stiu ca pesti pot pune in momentul in care NO2 este aproape 0. dar a trecut totusi o sapt si jumatate. nu e cam mult? Stiam ca ciclarea dureaza cam 2 sapt. corect?
\
|
 |
|
Am un acvariu mic de 54L si am zis sa-l plantez. Zis si facut, am luat substrat, plante si tot ce trebuie.
Am aranjat totul cum trebuie si am zis sa astept 2 saptamani pentru ciclare. A trecut cam o saptamana si jumatate de cand l-am pus in functiune. Acum vreo 4 zile mi-am luat 2 melci pomaceea (galbeni). Azi am facut de curiozitate un test de NO2 si apa din test s-a inrosit imediat ceea ce inseamna un nivel de NO2 mai mare de 1.6.
Repet, in acvariu nu am pesti, doar palnte si 2 melci. Care este motivul? cand voi putea sa-,i iau pesti?
|
 |
|
Aici sunt de parere cu dragos11. Daca ii bag o femela o va batea. cat de mare sa fie femela tinand cont ca el are deja 25cm(cu tot cu innotatoare)?
Daca stiti unde sa gasesc o femela pe masura si unde as putea sa-i tin pe amandoi cateva zile(max o sapt), dupa caer sa ii aduc acasa va rog ajutati-ma.
|
 |
|
vand oscar clasic 24cm mascul
Sanatos. Nu a avut nici un fel de boala. Tinut in conditii bune.
Pret 200lei
Mail: tavi_tudor@yahoo.com tel: 0735844330
|
 |
|
In acvaroi numai am nici un peste.
Filtrare am in jur de 2100L/h, deci nu se pune problema, iar apa am testat-o si este in parametrii normali. Doar temp este in jur de 27gr datorita temperaturii din camera, dar in timpul verii temp era si mai ridicata si totul era ok.
Stiu ca devin agresivi cand nu le convine ceva dar chiar nu-mi dau seama ce.
P.S. Este hranit cu inima de vita fiarta de mine, creveti congelati si mancare congelata pentru discuss.
Mai voiam sa intreb ceva: Sunt sau nu paranoic in legatura cu rezistenta geamului. Acvariu este luat de la Hornbach si are sticla de 6mm.(EHEIM)
|
 |
|
Imi cer scuze daca era scris pe undeva dar datorita timpului nu am putut sa stau si sa caut.
Am un oscar 25cm(mascul) intr-un acvariu eheim 180L. Cam de o saptamana a inceput sa aiba un comportament foarte violent. Ravaseste tot substratul si loveste geamul de la acvariu. Isi ia avant si efectiv il ataca cu gura larg deschisa. Nu stiu daca sunt paranoic sau nu dar imi este teama sa nu il sparga.
Aveti idee de ce are acest comportament?
|
 |
|
Am dedus ca este mascul dupa excrescenta care o are la terminarea innotatorii de sub el. Daca ma poti ajuta sa vad daca e mascul sau nu prin alte mijloace ti-as fi recunoscator
|
 |
|
Am un bazin de 180L in care am un oscar mascul aproape matur(24cm) si un pleco (22cm). Initial am avut 6 oscari in ideea de a aavea o pereche insa am gresit si doar am avut impresia ca se formase perechea si cand am ramas cu 2 au fost toate bune si frumoase cam 2 sapt dupa care cel un pic mai mare a inceput sa-l bata rau pe celalalt si a trebuit sa scot. Cel ramas este mascul si as fi vrut sa stiu daca mai exista vreo sansa sa accepte acum vreo femela.
|
 |
|
Imi cer scuze pentru faptul ca nu am mai postat de mult, dar am fost ocupat cu munca. Va cer ajutorul inca o data.
Doresc sa-mi construiesc un bazin cu dim: 145x60x50cm. As vrea sa va cer sfatul unde as putea sa-l fac si cam care ar fi pretul. La bazin nu as vrea sa fac economie deoarece nu vreau sa am surprize neplacute cu cantitatea asta de apa.
|
 |
|
Mai am de dat inca 2 oscari (7-8cm)
Pentru contact 0729163200 sau tavi_tudor@yahoo.com
|
 |
|
oferta inchisa.....
|
 |
|
Mai am inca 2 astronotus ocellatus. Ii donez cat de repede posibil..... tavi_tudor@yahoo.com sau 0729163200
|
 |
|
Am dat pestii in seara asta. Oferta s-a inchis.
|
 |
|
De curand am primit de la un prieten 2 oscari(astronotus ocellatus) de circa 6cm si as vrea sa-i donez cat mai repede ca nu am unde sa-i tin si imi este mila de ei ca sunt tare frumosi. Cine este interesat sa ma contacteze la 0729163200 sau tavi_tudor@yahoo.com
|
 |
|
Am un acvariu de 180L 100x40x45cm si ca filtrare am un filtru intern aquaball de 600 l/h si un tetratec ex700. Pentru a mari debitul fitrului exterm am pus pe tur o pompa eheim de 1000l/h, deci teoretic as avea aproape 1700 l/h la filtrul extern. Voiam sa intreb daca am facut bine sau daca nu. Si daca nu ce se poate intampla rau?
|
 |
|
M-am gandit sa-mi cumpar o lampa uv-c. Voiam sa intreb daca aceata ucide si bacteriile bune pentru acvariu si daca influenteaza in vreun fel nivelul de NO2.
|
 |
|
Motivul pentru care vreau sa schimb pietrisul cu nisip este simplu. In acvariu am ciclide africane.
Am inteles care sunt modalitatiile dar acum as vrea sa va cer parerea.
Se merita munca pentru mine si stresul pentru pesti sa fac asta? Daca da il voi schimba folosind metoda cu furtunul. Daca nu il las asa si gata
|
 |
|
Salut!
Va mai deranjez cu o intrebare
Am deja subsrtat pietris 2-4mm roci si pesti in acvariu
Voiam sa intreb daca se poate, si daca da cum, fara sa scot pestii si fara ca acestia sa fie afectati, sa schimb substratul. As vrea nisip.
|
 |
|
Am primit ieri pestele asta si as vrea sa stiu ce pecie este. Am cautat pe net dar nu imi dau seama daca este Pseudotropheus elongatus
Mpanga sau Maylandia "membe deep". As mai vrea sa stiu daca este M sau F pentru a-i lua parter(a). Ador pestele asta!!!
http://www.flickr.com/photos/tavi_tudor/3094957071/
http://www.flickr.com/photos/tavi_tudor/3094957067/
|
 |
|
Abia astazi am reusit sa rezolv problema. M-am dus la magazin si le-am explicat frumos ca nu am filtrare la pesti si ca au inceput sa-mi moara. Dat fiind faptul ca era si patronul acolo nu a fost nici o problema si in 5min am primit un filtru nou-nout, pe care bineinteles l-am verificat. Acum astept sa-mi returneze certificatul de garantie si factura care sunt cu filtrul care nu mergea. Si ca o multumire personala am aflat ca angajatul care imi vorbise urat cand m-am dus cu canistra defecta a fost dat afara in timpul acestei saptamani. 
|
 |
|