[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ttavi
Forum Index » Profile for ttavi » Messages posted by ttavi
cat despre apa: o tin intr-o galeata cam 12ore(o pun dupa schimb) tratata cu Tetra AquaSafe
am 2 filtre eheim 1pt max45L si unul pt 60L
O schimb de 2 ori pe zi la sugestia lui "Faraonu'" ,deci cred ca stie ce spune
asta am facut. Apa o aveam de azi de dim tratata cu Aqua safe. Schimb de2 pe zi cam 15L de apa. testul arata cam aceasi val de 2 schimburi incoa' pe la 1. E de tot XXXXXXX. A fost si o gramada de bani
nu-s sigur ca ai facut corect primul test corect

Am facut vreo 3 si toate aratau la fel
testu' meu nu are valori intre 1 si 5. Are 0, 1, 5, 10 ml/L NO2 simbolizate de nuante de roz. Problema e ca am deja 2guppy care stau pe fundul baznului dar se ridica sa manance si din cand in cand mai inoata putin.
Daca incerc tratamentul cu sare nu fac rau neonilio? Am inteles ca nu tolereaza sarea. Si totusi 14g/l nu e cam mult?
Si inca o intrebare. Cat de des sa schimb apa am scimbat-o acum 24 ore!
testeul este un 5 in 1 de la tetra si are valori pana la 10mg/l NO2 si de NO3 pana la 250mg/l.
Mai am si eu o intrebare? Un filtru cu carbune activ ar ajuta?
OK am schimbat cam 10L de apa (o aveam de vreo3 zile in galeata tratata cu Tetra AquaSafe) si acum nivelul de NO2 a mai scazut undeva aproape de 1(zic eu dupa culorile alea,)dar si ph a ajuns la 6.8(asta e posibil sa fi fost de la inceput si sa nu fi citit eu bine.)
What's the next step?
10x!
sa fii convins ca pana nu remediez problemele numai iau nici un peste!
10x for help!
si daca asa este si nivelul NO2 e asa de mare. ce e de facut?
culorile cam asa arata a fi5
pot sa nu arata testele ok?
Am luat azi 5 in 1 test si am obyinut urmatoarele valori
NO3 - 25
NO2 - 5
GH - Po9<
KH - Po9
PH - 7,6
am intels acum. Dar ziceam cel putin 180L. Oricum pana atunci mai las sa treca ceva timp ca sa mai invat si oricum voi mai cere sfatul.
10x
cam 2cm ceva de genul asta. Vanzatorul era convins de ceea ce spunea.
Ideea este ca asa m-a sfatuit vanzatorul cand i-am spus despre problemele pe care le am. A zis ca va manca algele de pe plante si va curata marginile acvariului. Daca nu trebuie sa fie acolo il pot da chiar acum.
Imi cer scuze...nu mi-am dat seama.....Asta chiar e primul forum pe care sunt inscris si nu am vrut sa deranjez pe nimeni. Vreau doar sfaturi pentru a invata ca dupa aceea sa ajut si eu la randul meu. Sorry!
Nu ma refeream sa se lupte intre ei. Ma refeream sa fie mai activi mai teritoriali dar alesi cu grija astfel incat sa nu se omoare reciproc, sa se ascunda in diverse locuri amenajate,chestii de genu asta. Repet NU SA SE LUPTE INTRE EI.
Nu ma intelege gresit ....
dap are nume :Hoplosternum thoracatum
http://www.alloddballaquatics.com/catfish/hoplo.jpg

Forum Index » Profile for ttavi » Messages posted by ttavi
Go to: